Ποιές είναι οι θέσεις της Νέας Δημοκρατίας, τι διαρρέει η Συγγρού για το παρασκήνιο των συνομιλιών.

- ΔΕΝ μειώνονται οι μισθοί στον ιδιωτικό τομέα.
- Η μείωση του 22% αφορά τους νεοεισερχόμενους στην αγορά εργασίας!
- Η διαφωνία αφορά τις επικουρικές.
- Η συμφωνία αφορά στις ΔΕΚΟ, το φορολογικό σύστημα, τις δημόσιες δαπάνες.
- Η διαφωνία τις επικουρικές συντάξεις. Ο Σαμαράς επέμεινε να μην πειραχτούν καθόλου όσες είναι μέχρι 300 ευρώ. Καρατζαφέρης συμφώνησε, οι άλλοι είπαν ότι δε θα περάσει στους Ευρωπαίους…
Αναλυτικά…

Ακριβείς πληροφορίες αναφέρουν ότι…
ο Βαγγέλης Βενιζέλος ταξιδεύει ήδη προς τις Βρυξέλες έχοντας στα χέρια του μία συμφωνία των πολιτικών αρχηγών με τον πρωθυπουργό, που αναφέρει ρητά και κατηγορηματικά ότι η Ελλάδα:
- Δέχεται να θεσπιστεί ο κατώτατος μισθός στον ιδιωτικό τομέα σε επίπεδα μειωμένα κατά 22% σε όλα τα κλιμάκια και κατηγορίες εργαζομένων. Αυτό όμως δεν αφορά όλους τους μισθούς και όλους τους εργαζομένους. Αφορά ΜΟΝΟΝ όσους τώρα προσλαμβάνονται και όχι τους ήδη εργαζόμενους. Αυτή ήταν η θέση του Α. Σαμαρά στην οποία επέμεινε μέχρι τέλους και τελικά την αποδέχθηκαν και οι άλλοι.
- Δέχεται να προχωρήσει σε αποκρατικοποιήσεις, σε νέες τακτοποιήσεις των κανονισμών λειτουργίας και μισθολογικών καταστάσεων των ΔΕΚΟ. Άλλωστε την άρση της νομιμότητας σ αυτές είχε ξεκινήσει η κυβέρνηση Καραμανλή αλλά είχε μπλοκαριστεί από τις συντεχνίες και το ΠΑΣΟΚ.
- Δέχεται αλλαγές στο φορολογικό σύστημα και νέα οργάνωση του φοροεισπρακτικού μηχανισμού.
- Δέχεται σημαντικές περικοπές στις δημόσιες δαπάνες που αφορούν κυρίως: το σύστημα υγείας (φάρμακα), την Άμυνα και τη λειτουργία των υπουργείων και των δημοσίων οργανισμών.
Η διαφωνία, την οποία ο κ. Βενιζέλος πρέπει να διαπραγματευτεί στις Βρυξέλες αφορά τις συντάξεις. Ο κ. Σαμαράς δεν αποδέχθηκε σε καμία περίπτωση μείωση της επικουρικής σύνταξης που βρίσκεται σήμερα μέχρι τα 300 ευρώ. Και στην κατηγορία αυτή ανήκει το 75% των συντάξεων. Συζητά περικοπές στις μεγάλες συντάξεις των ΔΕΚΟ, που όμως λόγω του μικρού αριθμού τους δεν συνιστούν σοβαρό δημοσιονομικό αποτελεσμα.
Συνεργάτες του Προέδρου της ΝΔ έλεγαν ότι ουσιαστικά ο Αντώνης Σαμαράς έμεινε πιστός στις κόκκινες γραμμές που είχε θέσει από την Πέμπτη. Οι ίδιοι εκφράζουν την μεγάλη τους απορία για τη στάση που κράτησαν οι υπόλοιποι συνδαιτυμόνες: ο μεν Καρατζαφέρης δεν είχε θέσεις και αβάνταρε τον Σαμαρά. Ο Παπαδήμος δεν είχε θέσεις και απλώς μετέφερε σε Γιούγκερ, Ρεν, Λαγκάρντ και Μέρκελ αυτά που του έλεγε ο Σαμαράς. Και στη συνέχεια έλεγε στους αρχηγούς αυτά που του έλεγαν οι ξένοι συνομιλητές του. Ο Παπανδρέου ήταν περίπου απών, χωρίς θέσεις, διάθεση διαπραγμάτευσης και σημεία επιμονής!
Ο Αντώνης Σαμαράς, σύμφωνα με την ίδια πηγή, πήγε προετοιμασμένος με θέσεις και προτάσεις αλλά και κόκκινες γραμμές. Επέμενε μέχρι να φέρει τους συνομιλητές του στις δικές του θέσεις. Ζητούσε σθεναρή στάση από τον πρωθυπουργό. Του έλεγε ότι θα πρέπει να διαπραγματευτεί με θάρρος και ότι δε θα πρέπει να αναμασά τα όσα οι ξένοι του λένε. “Βάλτε πλάτη επιτέλους” φέρεται να φώναξε κάποια στιγμή….
Ο ίδιος φέρεται πολύ ενοχλημένος από τη στάση του Βαγγέλη Βενιζέλου. Θεωρεί ότι ο υπουργός Οικονομικών παίζει πολύ άσχημο παιχνίδι. Εκτιμά ότι είναι δικός του δάκτυλος μέχρι και τα λάθη στη μετάφραση του κειμένου! Δεν είναι λίγοι όσοι στη Συγγρού πιστεύουν ότι ο ρόλος του είναι πολύ αρνητικός και φοβούνται ότι εάν παραμείνει τέτοιος, θα το πληρώσει η χώρα!

Σχόλια

  1. ¨....Συνεργάτες του Προέδρου της ΝΔ έλεγαν ότι ουσιαστικά ο Αντώνης Σαμαράς έμεινε πιστός στις κόκκινες γραμμές που είχε θέσει από την Πέμπτη. ....¨


    Δηλαδή πόσο θέλουν να μας τραλάνουν. Κόκκινες γραμμές κάθε εβδομάδα. που είναι το Ζάπειο 1 και 2

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δηλαδή, πρόκειται για το νέο συνταγολόγιο με τα φάρμακα της "σωστής" συνταγής του "γιατρού" Σαμαρά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.