ΔΕΗ Ρόδου..

Αγαπητοί κύριοι & κυρίες,
Μετά λύπης μου συντάσσω την παρούσα επιστολή σε μια περίοδο δύσκολη όχι μόνο για το όμορφο νησί μας τη Ρόδο αλλά και όλη την Ελλάδα. Αφορμή υπήρξε το θέμα που έχει ήδη πάρει διαστάσεις στο διαδίκτυο σχετικά με την συμπεριφορά και την έλλειψη ήθους από την πλευρά της «εξυπηρέτησης» που τυγχάνουν οι πολίτες στην προσπάθεια επικοινωνίας τους με τις «αρμόδιες (?)» υπηρεσίες βλαβών της ΔΕΗ. Τα τηλέφωνα επικοινωνίας δεν αποτελούν προτεραιότητα των εργαζομένων μιας και ποτέ κανείς δεν απαντά …
(το πιο πάνω δεν αποτελεί μόνο δικό μου «ισχυρισμό» μπορείτε να επισκεφτείτε το http://parapona-rodou.blogspot.com για περισσότερες πληροφορίες).
Δυστυχώς εχθές το προσωπικό της ΔΕΗ που είχε υπηρεσία στα τηλέφωνα επικοινωνίας με τις βλάβες της ΔΕΗ βάλθηκε να μας αποδείξει πως σε αυτή τη χώρα υπάρχουν πολίτες δύο κατηγοριών οι «βολεμένοι» και τα «κοροΐδα». Εχθές λοιπόν από τις 17:00 περίπου διεκόπει η ηλεκτροδότηση στην περιοχή της Παστίδας και κάπου εκεί ξεκινά και ο Γολγοθάς της προσπάθειας να επικοινωνήσουμε με τις βλάβες της ΔΕΗ. Μετά από συνεχόμενες προσπάθειες καταφέραμε να βρούμε κάποιον στις 20:30 περίπου, όπου και ακολούθησε ο πιο κάτω διάλογος:
ΚΠ: καλησπέρα σας, επικοινωνώ μαζί σας διότι δεν έχουμε ρεύμα από τις 17:00 … (με διακόπτει ο «κύριος» στην άλλη πλευρά της γραμμής)
Υπ. ΔΕΗ: εεε και τι θες τώρα
ΚΠ: επειδή έχουν περάσει αρκετές ώρες και δεν έχει αποκατασταθεί το πρόβλημα θα ήθελα … (με διακόπτει και πάλι ο «κύριος» στην άλλη πλευρά της γραμμής)
Υπ. ΔΕΗ: και δεν θα έχεις για πολλές ώρες ακόμα
ΚΠ: υπάρχει κάποιο πρόβλημα, ξέρετε πότε θα αποκατασταθεί η βλάβη? διότι έχουμε προϊόντα στο ψυγείο μας και θα χαλάσουν … (με διακόπτει και πάλι ο «κύριος» στην άλλη πλευρά της γραμμής)
Υπ. ΔΕΗ: εεε έλα αύριο το πρωί από εδώ να σου δώσω λεφτά να πάς να ψωνίσεις
ΚΠ: εγώ δεν σας ειρωνεύτηκα κύριε … Μπορείτε μα μου πείτε το όνομα σας σας παρακαλώ?
Υπ. ΔΕΗ: Ν.....
ΚΠ: και το επίθετο ?
Υπ. ΔΕΗ: Π......
Φανερά ενοχλημένος από την ειρωνική στάση του «κ. Π....» δεν μπορούσα παρά να μην σκεφτώ «Πως είναι δυνατόν ένας άνθρωπος να μιλάει με αυτό τον τρόπο, εν μέσω κρίσης, μείωσης μισθών, συρρίκνωσης εισοδημάτων με ειρωνεύεται?» Αύριο (σ.σ. Σήμερα Τρίτη 7 Φεβρουαρίου 2011) απεργεί ο Δημόσιος τομέας για τα δικαιώματα των εργαζομένων και το μισθολογικό και εκείνος καταπατά τα δικά μου δικαιώματα? Δεν σέβεται εμένα, καλώς. Γιατί όμως δεν σέβεται και τους συναδέλφους του που αύριο θα βρίσκονται επί ποδός για να αποκαταστήσουν τις βλάβες υπό αντίξοες συνθήκες, με ανέμους και βροχή θα αναγκάζονται να ανέβουν αρκετά μέτρα σε κολόνες για να ολοκληρώσουν την αποκατάσταση των ζημιών. Γιατί οι ίδιοι οι συνάδελφοι του του επιτρέπουν να προσβάλει τους ίδιους και να μειώνει το έργο τους και την προσφορά τους?
Γιατί με προσβάλει με το να μου επιδεικνύει πως εκείνος έχει βολευτεί, είναι μόνιμος στη ΔΕΗ και πληρώνεται αδρά ενώ εγώ αγωνίζομαι καθημερινά ενώ υπάρχει επαγγελματική αβεβαιότητα, συζητούν να μου μειώσουν περισσότερο το μισθό μου και να πληρώσω περισσότερους φόρους?
Και το κυριότερο είναι πως με προσβάλει ειρωνευόμενος να μου προσφέρει «ελεημοσύνη» ενώ αν με άφηνε να ολοκληρώσω την φράση μου απλά θα του ζητούσα να με ενημερώσει για τον χρόνο αποκατάστασης της βλάβης ώστε να μεταφέρω τα προϊόντα σε κάποιο φιλικό σπίτι με ρεύμα ώστε να μην αναγκαστώ να τα πετάξω.
Με ποιο δικαίωμα ο εν λόγω «κύριος» με ειρωνεύεται για την αγωνία μου και την οικονομική μου κατάσταση? Με τα χρήματα που πληρώνω εγώ δεν απολαμβάνει εκείνος τόσα προτερήματα (μειωμένες χρεώσεις στα τιμολόγια της ΔΕΗ, παχυλό μισθό, εργασιακή βεβαιότητα και επιβίωση κτλ.)?
Γιατί εμένα μου ¨αξίζει¨ κοροϊδία (στο δικό του μυαλό), επειδή πληρώνω φόρους και ένα σωρό χρεώσεις ώστε η ΔΕΗ να ευημερεί ? και εκείνος είναι ο έξυπνος που έχει βολευτεί και κρύβεται πίσω από την μονιμότητα και την ανωνυμία ενός ακόμα ανεύθυνου που τοποθετείτε σε υπεύθυνη θέση?
Αυτή δεν είναι η συμπεριφορά που μας έφερε στην σημερινή κατάσταση σαν χώρα ?
Γιατί ακόμα την καλλιεργούμε? Γιατί η διοίκηση της ΔΕΗ δεν κάνει ΚΑΤΙ?

Λυπάμαι πάρα πολύ για τον εν λόγω «κύριο» και τις ιδέες του και το ήθος του αλλά να ξέρετε πως ΕΙΜΑΙ υπερήφανος ως Έλληνας ακρίτης και Δωδεκανήσιος και όσο και να προσπαθείτε να εξευτελίσετε τον τόπο μου δεν θα το πετύχετε ποτέ. Συντάσσω την παρούσα επιστολή ώστε να ενημερωθούν οι αρμόδιοι και το κοινό ελπίζοντας να έφτασε επιτέλους τώρα, λίγο πριν το χείλος του γκρεμού που βρίσκεται η χώρα μας, η ώρα τέτοιου είδους συμπεριφορά να τιμωρηθεί παραδειγματικά αν όχι τότε ΕΙΜΑΣΤΕ όλοι άξιοι της μοίρας που φέραμε την ΕΛΛΑΔΑ.
Τα συγχαρητήρια μου σε όσους σήμερα θα αγωνιστούν για να αποκαταστήσουν τις βλάβες στο δίκτυο της ΔΕΗ και τα συλλυπητήρια μου σε όσους θα σπεύσουν να καλύψουν την συμπεριφορά του «κ. Π....».

Με εκτίμηση,

Κων/νος Πάχος

Σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.