«Αστακός» η γκεστάπο υπό τον φόβο επίθεσης!

Στέφανος Χίος
Αμερικανική πρεσβεία θυμίζει τις τελευταίες τέσσερις πέντε νύχτες το αγαπημένο τρίγωνο του αντάρτικου πόλης. Οι δρόμοι που καταλήγουν ή περιβάλλονται από την οδό Λουίζης Ριανκούρ (όπου στεγάζεται η σύγχρονη γκεστάπο «Task Force» υπό τον Χορστ Ράιχενμπαχ), τα στενά της Πανόρμου και τις παρόδους που καταλήγουν ή τέμνονται από την οδό Σεβαστουπόλεως κοντά στο νοσοκομείο Ερυθρός Σταυρός, μετά τις 9 το βράδυ και ως τις πρώτες πρωινές ώρες...
φρουρούνται από αστυνομικές δυνάμεις. Η αστυνόμευση γίνεται με διακριτικό τρόπο, για να μη δημιουργείται ανησυχία στους κατοίκους της περιοχής, όπως είναι οι εντολές από το επιτελείο της ΕΛ.ΑΣ. Ομως για ένα έμπειρο μάτι μια βόλτα από εκεί οδηγεί σε ασφαλή συμπεράσματα. Σύμφωνα με όσα διαπιστώσαμε από το ρεπορτάζ, στις γωνίες των δρόμων υπάρχουν παρκαρισμένα συμβατικά της ασφάλειας (τα γνωστά Citroen xsara), ενώ σχεδόν κάθε βράδυ εποχούμενος αστυνομικός με πολιτικά και σκούφο προχωρεί σε εξονυχιστικό έλεγχο των δικύκλων που βρίσκονται παρκαρισμένα στα πεζοδρόμια ή έξω από δημόσια κτίρια και εταιρίες ξένων συμφερόντων. Η Αστυνομία βρίσκεται επί ποδός. Είναι ξεκάθαρο ότι κάτι φοβάται. Και δεν νομίζουμε ότι η πολιτική της ηγεσία (ο υπόλογος για τη ζούγκλα της πόλης Χρήστος Παπουτσής) κόπτεται για την περιουσία και τη ζωή των πολιτών. Η συγκεκριμένη αστική ζώνη είχε συγκλονιστεί το πρωινό της 30ής Δεκεμβρίου 2010 από εκρηκτικό μηχανισμό που ήταν τοποθετημένος σε μαύρη μπαγκαζιέρα, την οποία αντάρτες πόλης των Πυρήνων της Φωτιάς είχαν κολλήσει σε δίκυκλο, που είχε κλαπεί από το Γαλάτσι. Η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία λαμβάνει έκτακτα μέτρα. Τότε ήταν το Διοικητικό Πρωτοδικείο. Τώρα (εάν υποτεθεί ότι οι εν υπνώσει ή οι εν απραξία «μαχητές πόλεων» έχουν επανέλθει) κανείς δεν εγγυάται ότι δεν θα ξαναχτυπήσουν σε ένα μέρος που πάντα τους έλκει. Από την εποχή της 17Ν (Μάρτιος 1992) ως σήμερα.

Πρέπει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με πληροφορίες από αξιωματικούς του αντιτρομοκρατικού μηχανισμού κανένας δεν κάθεται στο γραφείο του αυτές τις μέρες. «Σε μια περίοδο έντονων πολιτικών διεργασιών, πάντα είχαμε χτυπήματα. Ποτέ δεν ησυχάσαμε με τις βομβιστικές ενέργειες. Αρα δεν μπορούμε να κοιμόμαστε ήσυχοι» καταλήγει η ίδια πηγή.

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

Σχόλια

  1. Μαλλον θα βάλουν βόμβα/ες να "φάνε" κάποιον η κάποιους που αντιστέκονται στη Τρόικα και θα τα ρίξουν σε τρομοκράτες για να επιβάλλουν σκληρότερα αστυνομικά μετρα ισως και επέμβαση του στρατού.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.