Οι μάσκες έπεσαν. Με Αγγλικό δίκαιο και το PSI και η νέα δανειακή...Τώρα πέστε μας θα το ψηφίσετε;;;


ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΤΟ ΨΗΦΙΣΕΙ ΑΥΤΟ ;;;;
Δείτε τι προβλέπει η νέα Σύμβαση Διευκόλυνσης PSI Διαχείρισης Υποχρεώσεων, που κατατέθηκε χθες στην Βουλή για ψήφιση την Κυριακή.
Διαβάστε την σελίδα 28 του Παραρτήματος Ι...
Εφαρμοστέο Δίκαιο και Αρμόδια Δικαστήρια

Η παρούσα Σύμβαση και κάθε εξωσυμβατική αξίωση που γεννάται σε σχέση με αυτή θα διέπονται και θα ερμηνεύονται σύμφωνα με το Αγγλικό δίκαιο.
Τα Μέρη υποχρεούνται να υπαγάγουν κάθε διαφορά που ενδέχεται να προκύψει σε σχέση με τη νομιμότητα, εγκυρότητα, ερμηνεία ή εκτέλεση της παρούσας Σύμβασης στην αποκλειστική αρμοδιότητα των δικαστηρίων του Μεγάλου Δουκάτου του Λουξεμβούργου.
Ο Όρος 13(2) εφαρμόζεται προς όφελος του ΕΤΧΣ. Κατά συνέπεια, τίποτε από όσα αναφέρονται στον όρο 13(2) δεν εμποδίζει το ΕΤΧΣ από το να εκκινήσει διαδικασίες αντιδικίας (οι "Διαδικασίες") στα δικαστήρια του Επωφελούμενου Κράτους Μέλους ή του εφαρμοστέου δικαίου της παρούσας Σύμβασης και το Επωφελούμενο Κράτος Μέλος αποδέχεται αμετάκλητα την υπαγωγή στην αρμοδιότητα των ανωτέρω δικαστηρίων. Στο μέτρο που το επιτρέπει ο νόμος, το ΕΤΧΣ θα μπορεί να εκκινήσει παράλληλες Διαδικασίες σε περισσότερες από μια από τις ανωτέρω δικαιοδοσίες.
Το Επωφελούμενο Κράτος Μέλος και η Τράπεζα της Ελλάδος παραιτούνται με την παρούσα αμετάκλητα και ανεπιφύλακτα από κάθε δικαίωμα ασυλίας που ήδη έχουν ή μπορεί να δικαιούνται σε σχέση με τους ίδιους και τα περιουσιακά τους στοιχεία έναντι δικαστικών ενεργειών σχετικά με την παρούσα Σύμβαση, συμπεριλαμβανομένων ενδεικτικά από κάθε δικαίωμα ασυλίας έναντι άσκησης αγωγής, έκδοσης δικαστικής απόφασης ή άλλης διάταξης, κατάσχεσης, εκτέλεσης ή ασφαλιστικού μέτρου και έναντι κάθε εκτέλεσης ή αναγκαστικού μέτρου σε βάρος των περιουσιακών τους στοιχείων στο μέτρο που αυτό δεν απαγορεύεται από αναγκαστικό νόμο.

Διευκρινίζεται ότι η ίδια παράγραφος έχει συμεριληφθεί και  στην Σύμβαση Διευκόλυνσης της Πιστωτικής Ενίσχυσης ΕΚΤ
(σελίδα 32 Παράρτημα ΙΙΙ)

Δείτε τώρα στο Βίντεο που ακολουθεί τι απάντησε στις 2 Δεκ.2011,ο κ. Παπαδήμος για το θέμα..
Σε ερώτηση του Αλέξη Τσίπρα στην "Ώρα του πρωθυπουργού" για τους όρους της νέας δανειακής σύμβασης και για την χρήση του αγγλοσαξονικού δίκαιου,  απάντησε το πρωί στη Βουλή ο Λουκάς Παπαδήμος. Τόνισε ο κ. Παπαδήμος ότι, δεν έχει γίνει αποδεκτό το αίτημα των πιστωτών, να διέπονται οι δανειακές συμβάσεις από το αγγλικό δίκαιο...


Διαβάστε και το σχετικό Παράρτημα Ι (PSI) της νέας δανειακής.

9_ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ_Ι_ΕΛΛ_PARIS-1-1174590-v14-EFSF Financial assistance facility agreement (loan agreement) Greece ...

Διαβάστε και το Παράρτημα III (ΣΥΜΒΑΣΗ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΙΚΗΣ ΔΙΕΥΚΟΛΥΝΣΗΣ)


13_ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ_ΙΙΙ_ΕΛΛ_547599_3(FAFA_EFSF_and_The_Hellenic_Republic_ECB_Buy-Back - GR-Reformatted)_GR_Revised...

Σχόλια

 1. Η Ιστορία επαναλαμβάνεται.
  Ότι οι Έλληνες κέρδιζαν με αίμα το έχαναν με υπογραφές πουλημένων ή ανίκανων πολιτικών.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Μα τα περί αγγλικού δικαίου έχουν ήδη προβλεφθεί στο πρώτο μνημόνιο, εκείνο που δεν πέρασε από την Βουλή αλλά ισχύει με την υπογραφή του Παπακωνσταντίνου και του ΓΑΠ κατόπιν εξουσιοδότησης της Βουλής. Άρα η φασαρία που γίνεται τώρα είναι μάλλον χωρίς περιεχόμενο. Το έγκλημα έχει ήδη συντελεσθεί. Και οι υπεύθυνοι είναι γνωστοί και από ότι φαίνεται το καμαρώνουν κιόλας (δείτε την ομιλία ΓΑΠ στην κοινοβουλευτική του ομάδα σήμερα το πρωϊ). Όλα τα άλλα στοχεύουν σε διάχυση των ευθυνών και σε άλλους. Πασοκικά τερτίπια.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Δες και την ομιλία του κομανετση και τα λεμε .....

   Διαγραφή
 3. Ο μέγας Αντώνης (υπό το βλέμμα του μέγιστου ραφηνιώτη) επέβαλλε κομματική πειθαρχία.
  Για να δούμε ποιοί είναι παλληκάρια και ποιοί κότες .....
  ΥΓ Μήπως είναι προτιμότερο υο οθωμανικό δίκαιο ?

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Να τος ο πρώτος κατά τον Αντώνη, "τζάμπα μάγκας"
  http://www.enikos.gr/politics/12707,To_prwto_OXI_sth_ND.html
  ΥΓ Το ελικόπτερο τι έγινε ? Είναι διαθέσιμο ?

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Ο φίλος μας ο Αντωνάκης ο Αντιμνημονιακός θα τρέξει, για να το ψηφίσει πρώτος. Ξέρετε διαπραγματεύθηκε τις επικουρικές, τον κατώτερο μισθό και τις αντικειμενικές αξίες των ακινήτων. Βγήκε έξω και έλεγε ότι πέτυχε περίλαμπρη νίκη και στα τρία. Κι όμως αποδείχθηκε ότι πέτυχε μια τρύπα στο νερό. Τρέξε Αντωνάκη να ψηφίσεις το μνημόνιο μη τυχόν και σε προλάβει ο Γιωργάκης!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Όποιος ψηφίσει αυτή τη σύμβαση είναι ΠΡΟΔΟΤΗΣ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ!!!! ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΠΑΝΤΟΥ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. Κλασική περίπτωση


  Καταναλώνουμε ό,τι παράγουμε (τουλάχιστον προσωρινά) και στέλνουμε στο διάολο όσους θέλουν να μας σώσουν (για χιλιοστή φορά, από κει που μας πήγαν)

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. Γιατί να σε εμπιστευτούμε ?
  http://www.enikos.gr/politics/12811,%C2%ABEmpistey8eite_me%C2%BB.html

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.