Τρίτη, 14 Φεβρουαρίου 2012

Εισαγγελική έρευνα για τα επεισόδια στην Αθήνα

Πολυεπίπεδη προκαταρκτική εξέταση για όσα συνέβησαν στο κέντρο της Αθήνας την Κυριακή, κατά τη διάρκεια της διαδήλωσης έξω από τη Βουλή, διέταξε η προϊσταμένη της εισαγγελίας Πρωτοδικών Ελένη Ράικου.
Η έρευνα που διέταξε η κ. Ράικου αφορά:


1. Την εκτεταμένη χρήση χημικών, τα οποία σύμφωνα με καταγγελίες του Ιατρικού Συλλόγου είναι επιβλαβή για την υγεία των πολιτών.

2. Τις συνθήκες τραυματισμού των Μανόλη Γλέζου και Μίκη Θεοδωράκη, λίγο πριν εισέλθουν στο χώρο της Βουλής.

3. Τις καταγγελίες καταστηματαρχών ότι πριν προκληθούν εμπρησμοί στις επιχειρήσεις τους κάποιοι τους ζήτησαν χρήματα για να μη βάλουν φωτιά. Σχετική καταγγελία έκανε ο ιδιοκτήτης κινηματογράφου, ο οποίος υποστηρίζει ότι κάποια άτομα πριν πυρποληθεί το κτίριο του ζήτησαν χρήματα για να μην το κάψουν.

4. Τους βανδαλισμούς στο κέντρο της Αθήνας, είτε αφορούν λεηλασίες καταστημάτων είτε πυρπολήσεις κτιρίων και καταστροφές δημόσιας περιουσίας.

Παράλληλα, από την εισαγγελία διευκρινίστηκε ότι η επιστολή του πρύτανη του Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Θεοδόση Πελεγρίνη έφτασε στην εισαγγελία την Δευτέρα το πρωί, ενώ την Κυριακή το απόγευμα --που η εισαγγελία είναι κλειστή-- ο κ. Πελεγρίνης απέστειλε και φαξ για το θέμα της Νομικής. Για την υπόθεση της κατάληψης της Νομικής, τη Δευτέρα το πρωί η κ. Ράικου διέταξε τη διενέργεια κατεπείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης την οποία ανέθεσε στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αθηνών.

Στόχος της πολύπλευρης έρευνας της εισαγγελίας, είναι να εντοπιστούν όλες οι περιπτώσεις που σημειώνονται αυτεπαγγέλτως διωκόμενα αδικήματα και να γίνει κάθε δυνατή προσπάθεια για τον εντοπισμό των υπαιτίων. 
AΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.