Ο Παπουτσής τα πυροσβεστικά ελικοπτερα και οι... προσλήψεις

Φοίβος Κλαυδιανός
Δύο ωρολογιακές βόμβες στις οικονομικές σχέσεις της Ελλάδας με την Ευρωπαϊκή Ενωση έχει τοποθετήσει ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Χρ. Παπουτσής με το υπό εκκόλαψη σκάνδαλο των πυροσβεστικών ελικοπτέρων και με την εμμονή του σε προσλήψεις εν μέσω άτυπης προεκλογικής περιόδου. Η πρώτη βόμβα, των πυροσβεστικών ελικοπτέρων, θα εκραγεί είτε άμεσα στα χέρια του μεταβατικού πρωθυπουργού Λ. Παπαδήμου και του υπουργού Οικονομικών Ευ. Βενιζέλου (εσωκομματικού ανταγωνιστή του κ. Παπουτσή) είτε...
σύντομα στα χέρια της μετεκλογικής κυβέρνησης της Ν.Δ.
Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη μεθοδεύει την ενοικίαση ελικοπτέρων μέσω της NAMSA (εμπορικός φορέας συνδεόμενος με το ΝΑΤΟ), αδιαφορώντας για το γεγονός ότι η χώρα μας έχει ήδη εισπράξει δεκάδες εκατομμύρια ευρώ από συγχρηματοδοτούμενα προγράμματα της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Αντίθετα, η NAMSA, ως στρατιωτικός οργανισμός, δεν επιτρέπεται να διαθέσει προς την Ελλάδα παρόμοια κονδύλια, που θα ελάφρυναν τον κρατικό Προϋπολογισμό.
Αν οι ξαφνικές μεθοδεύσεις του κ. Παπουτσή, του υφυπουργού Μ. Οθωνα και του γενικού γραμματέα του υπουργείου Ελ. Οικονόμου για τη NAMSA τελικά υλοποιηθούν, τότε τα χρήματα της Ε.Ε. για ελικόπτερα δασοπυρόσβεσης θα απολεσθούν το 2012 και τα επόμενα έτη. Είναι, επίσης, εξαιρετικά πιθανόν να ζητηθεί από τις αρμόδιες υπηρεσίες της Ε.Ε. επιστροφή παλαιότερων κονδυλίων, καθώς ορισμένα από τα προγράμματα χρηματοδότησης δεν ήταν ετήσια, αλλά κάλυπταν μεγαλύτερη χρονική περίοδο.
Η δεύτερη βόμβα (των προσλήψεων) έχει, εκτός από οικονομικό, και πολιτικό χαρακτήρα, καθώς οι κύριοι Παπουτσής και Οθωνας είναι σαφές ότι επιδιώκουν οφέλη έναντι των εσωκομματικών τους αντιπάλων και της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
Συγκεκριμένα, η οργανική δύναμη του Πυροσβεστικού Σώματος ανέρχεται σε 12.800 άτομα. Σήμερα υπηρετούν 8.400, ενώ βρίσκονται σε εξέλιξη δύο διαγωνισμοί. Ο πρώτος για 725 πυροσβέστες και ο δεύτερος για 50 αξιωματικούς-πτυχιούχους γενικών καθηκόντων. Ωστόσο, πέραν αυτών των δύο διαγωνισμών, στην παρούσα φάση ολοκληρώνονται οι διαδικασίες πρόσληψης… άλλων 4.000 πυροσβεστών πενταετούς υποχρέωσης. Από το σύνολο των 4.000, οι 3.400 είναι πρώην εποχικοί πυροσβέστες ηλικίας ως και 57 ετών, οι οποίοι τα προηγούμενα χρόνια δεν έχουν δοκιμαστεί σε αγωνίσματα και δεν έχουν ελεγχθεί με ιατρικές εξετάσεις, όπως οι υπόλοιποι συνάδελφοί τους.
Η τακτική του κ. Παπουτσή, που φτάνει στο σημείο πρόσληψης πλεονάζοντος προσωπικού (μεγαλύτερου της οργανικής δύναμης), δεν έχει περιέλθει σε γνώση των κυρίων Παπαδήμου και Βενιζέλου, οι οποίοι θα αντιμετωπίσουν την οργή της τρόικας, αλλά ούτε και της Ν.Δ. και του ΛΑΟΣ, που αντικρίζουν άλλη μια ανοιχτή κοροϊδία μέσα στη συγκυβέρνηση.
"ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ"


Σχόλια

  1. ΔΕΝ ΕΧΩ ΚΑΘΟΛΟΥ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ ΣΤΗΝ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗ ΤΟΥ κΠΑΠΟΥΤΣΗ --ΑΝΗΣΥΧΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΟΥ ΟΤΑΝ ΚΥΒΕΡΝΑΤΑΙ ΑΠΟ ΤΕΤΟΙΑ ΜΥΑΛΑ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.