Παρασκευή, 17 Φεβρουαρίου 2012

Το ΔΝΤ θα δώσει λιγότερα στο νέο δάνειο..

Σύμφωνα με την Wall Street Journal, το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο αναμένεται να συνεισφέρει μόλις 13 δις €, στο δεύτερο ελληνικό πακέτο βοήθειας ύψους 130 δις €, αφήνοντας τις κυβερνήσεις της να παρέξουν ένα πολύ μεγαλύτερο μερίδιο των κονδυλίων από ότι έκαναν, στις τρεις προηγούμενες διασώσεις της ευρωζώνης, δήλωσε άτομο που γνωρίζει καλά την κατάσταση.
Αξιωματούχοι είπαν ότι το μέγεθος της συμβολής του ΔΝΤ δεν έχει οριστικοποιηθεί.
Θα είναι ένα θέμα συζητήσεων μεταξύ της ευρωζώνης την Κυριακή, με στόχο αξιωματούχοι και υπουργοί οικονομικών τη Δευτέρα να επιτύχουν, μια συμφωνία για τη δεύτερη ελληνική διάσωση μετά από μήνες διαπραγματεύσεων. Οι αξιωματούχοι του ΔΝΤ αναμένεται να παραστούν στη σύνοδο των υπουργών Οικονομικών της Δευτέρας στις Βρυξέλλες.
Το ΔΝΤ συνέβαλε κατά 27% στο πρώτο ελληνικό πακέτο διάσωσης των € 110 δισ. και κατά το ένα τρίτο των ιρλανδικών και πορτογαλικών διασώσεων. Σύμφωνα με αξιωματούχους η συμβολή του ΔΝΤ θα είναι σημαντικά μικρότερη από το ένα τρίτο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.