Τρίτη, 21 Φεβρουαρίου 2012

Αδαμάντιος Πεπελάσης: Δειλός ο Παπανδρέου, λογιστής ο Σημίτης επικίνδυνος ο Βενιζέλος!

Γενεές δεκατέσσερις περνάει με συνέντευξη -ποταμό στο περιοδικό «ΜΟΝΟ» την οικογένεια Παπανδρέου, αλλά και τους Κώστα Σημίτη και Ευ. Βενιζέλο ο παλαίμαχος οικονομολόγος Αδαμάντιος Πεπελάσης. Μέσα από τη συγκλονιστική του μαρτυρία περιγράφει ως ιδιοτελή και αντιπατριωτική τη στάση του Γιώργου Παπανδρέου, ενώ εξόχως αποκαλυπτική -αν και με καθυστέρηση, αφού διετέλεσε επί χρόνια φίλος και συνεργάτης του- είναι και η αναφορά που κάνει στην ιδιοκτησιακή αντίληψη του Ανδρέα Παπανδρέου για το κράτος. 
«Ο  Γιώργος έπρεπε να προσφέρει όσα του ζήτησαν ως αντάλλαγμα για αυτά που έλαβε στη δωροθήκη του, προτού καν γίνει πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ανέφερε μεταξύ άλλων. Τον Ανδρέα Παπανδρέου, ο καθηγητής Α. Πεπελάσης τον περιγράφει ως δειλό και αδιάφορο για τη χώρα, ενώ αποκαλύπτει ότι του ασκούσε πιέσεις να υπηρετήσει τα συμφέροντα της οικογένειάς του. Ο Ανδρέας Παπανδρέου δεν είχε πολιτικό θάρρος. Δεν του καιγότανε καρφάκι για την Ελλάδα (...) Ένας από τους πρωιμότερους λόγους της διάρρηξης των σχέσεων αγάπης και εμπιστοσύνης με τον Ανδρέα ήταν ότι με πίεζε να υπογράφω ένα απαράδεκτο δάνειο με τη ΒΟΚΤΑΣ το 1964! Του έλεγα ότι τον προστατεύω και μου απαντούσε "εσύ είσαι διοικητής της Αγροτικής Τράπεζας, για να υπηρετείς τα συμφέροντα της οικογένειας Παπανδρέου".  Σε ό,τι αφορά τον Κώστα Σημίτη, τον οποίο είχε στηρίξει στο εγχείρημα του εκσυγχρονισμού, επισημαίνει ότι ήταν κατώτερος των προσδοκιών: «Εγώ του μιλούσα ως οικονομολόγος και ο Κ. Σημίτης μού απαντούσε ως λογιστής». Ανεπαρκή ως υπουργό Οικονομικών και εξουσιομανή θεωρεί τον Ευάγγελο Βενιζέλο, τον οποίο είχε στηρίξει το 2007 για την προεδρία του ΠΑΣΟΚ. 
Στο ενδεχόμενο να κυβερνήσει μια μέρα τη χώρα ο Α. Πεπελάσης τονίζει: «Αλίμονο στη χώρα που διοικείται από Βενιζέλους, από ανθρώπους που είναι ασυγκράτητοι και διψούν για επιβεβαίωση και αξιώματα». Στην ίδια συνέντευξη αναφέρει ότι η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ έπρεπε από την πρώτη στιγμή των διαπραγματεύσεων με την τρόικα να παίξει το χαρτί της χρεοκοπίας. « Όταν άρχισε αυτή η οδυνηρή συζήτηση για το ενδεχόμενο να βγούμε από το ευρώ, είχα πει ότι θα ισοδυναμούσε με τη Μικρασιατική Καταστροφή. Τώρα πια λέω ότι καλύτερα να παίξουμε το σενάριο της χρεοκοπίας και να υποστούμε την όποια κύρωση» . Ιδιαίτερη αναφορά κάνει...
και στον υπουργό Εργασίας Γ. Κουτρουμάνη, λέγοντας ότι «εάν εγώ ήμουν στη θέση του, θα έδινα χαστούκι στον Τόμσεν» .
(δημοκρατία)
 

2 σχόλια:

  1. Το μόνο πρόβλημα είναι ότι αυτές τις διαπιστώσεις ο κ. Πεπελάσης τις δημοσιοποιεί πολύ αργά. Ήδη η οικογένεια Παπανδρέου μας έχει τελειώσει. Και , μεταξύ μας, δεν φαίνεται να υπάρχει καμιά αντίδραση για τιμωρία. Πάλι θα πάμε σε παραγραφές και άλλες τέτοιες μπαρούφες προς δόξα των κορόϊδων που φανατικά τους υποστήριζαν για δεκαετίες ολόκληρες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Συμφωνώ με τον Ανώνυμο! Το timing έχει τη σημασία του! Και τη μεγάλη αξία του! Εκ των υστέρων μάγκες δεν παίζει!
    Φαιναρέτη

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.