Το δάνειο των 130 δις ευρώ, που συμφώνησαν την Τρίτη μετά από μια ολονύκτια σύνοδο των ευρωπαίων υπουργών του ECOFIN, εμπόδισε την ανεξέλεγκτη πτώχευση και ηρέμησε προσωρινά τους επενδυτές, οι οποίοι ανησυχούσαν ότι μια ελληνική χρεοκοπία θα μπορούσε να ξεκινήσει μια αλυσιδωτή αντίδραση σε ολόκληρη την Ευρώπη.
Αλλά αυτή η διάσωση άφησε άλυτα βασικά προβλήματα.
Αλλά αυτή η διάσωση άφησε άλυτα βασικά προβλήματα.
Οι δρακόντειες περικοπές του προϋπολογισμού θα μπορούσαν να κρατήσουν την Ελλάδα σε ύφεση μετά από πέντε συνεχόμενα χρόνια. Η συμφωνία δεν επιλύει συνολικά και δεν αφορά άμεσα τα
προβλήματα χρέους σε άλλες χώρες της ευρωζώνης.
Οι περικοπές δαπανών θα μειώσoυν το εισόδημα, την αναπτυξη, τα φορολογικά έσοδα και θα επιδεινώσουν τα οικονομικά της κυβέρνησης, οδηγώντας την Ελλάδα σε βαθιά ύφεση.
"Δεν μπορείτε με τέτοια συρρίκνωση να βγείτε έξω από την ύφεση" δήλωσε ο Mark Weisbrot, συνδιευθυντής του φιλελεύθερου Κέντρου Οικονομικής και Πολιτικής Έρευνας στην Ουάσιγκτον. "Αυτό που κάνουν στην Ελλάδα, πραγματικά δεν έχει κανένα οικονομικό νόημα."
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου
Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.