Κλέβουν από πετρέλαιο, μέχρι φτυάρια και υπολογιστές στα σχολεία του Δενδροποτάμου!

Φόβο και τρόμο προκαλούν σε μαθητές, γονείς και δασκάλους στο Δενδροπόταμο, οι συνεχείς κλοπές σχολείων της περιοχής.
Χθες μάλιστα σημειώθηκε και νέο περιστατικό κλοπής, όταν άγνωστοι διέρρηξαν το νηπιαγωγείο Δενδροποτάμου και έκλεψαν τον καινούργιο ηλεκτρονικό υπολογιστή, τον οποίο αγόρασε ο δήμος σε αντικατάσταση του προηγούμενου, ο οποίος είχε κλαπεί το καλοκαίρι του 2011.
Να σημειωθεί πως μόλις λίγες μέρες πριν και πιο συγκεκριμένα στις 1/2/2012 άγνωστοι εισήλθαν στον προαύλιο χώρο του Νηπιαγωγείου στο Δενδροπόταμο, έσπασαν τις κλειδαριές της αποθήκης και έκλεψαν
φτυάρια, κασμάδες, τσάπες και διάφορα άλλα εργαλεία ιδιοκτησίας του κατασκευαστή του νέου δημοτικού σχολείου, ενώ προξένησαν ζημία 4.000 ευρώ.
Μετά και το τελευταίο αυτό περιστατικό η δημοτική αρχή και οι κάτοικοι της περιοχής του Δενδροποτάμου, με επιστολή τους προς τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Χρήστο Παπουτσή, εκφράζουν την έντονη διαμαρτυρία τους για την απραξία και την αναποτελεσματικότητα των Αστυνομικών Υπηρεσιών, στο δήμο Αμπελοκήπων – Μενεμένης, ζητώντας συνάντηση μαζί του προκειμένου να τον ενημερώσουν αναλυτικά και να του προτείνουν τη λήψη συγκεκριμένων μέτρων.
«Κύριε Υπουργέ, σας αποστέλλουμε την σχετική καταγγελία μας και σας παρακαλούμε να παρέμβετε ώστε να αντιμετωπισθούν από την Ελληνική Αστυνομία τα πολύ σοβαρά προβλήματα τα οποία αντιμετωπίζουμε. Με λύπη διαπιστώνουμε ότι οι τοπικές αστυνομικές υπηρεσίες (Α.Τ. και Τ.Α. Μενεμένης) μόνο διακοσμητικό ρόλο παίζουν. Αδιαφορούν ή και αδυνατούν να αντιμετωπίσουν την εγκληματικότητα στην περιοχή. Σας παρακαλούμε για μια ακόμη φορά να δεχτείτε να συναντηθούμε μαζί σας, προκειμένου να σας ενημερώσουμε αναλυτικά και να σας προτείνουμε τη λήψη συγκεκριμένων μέτρων», αναφέρουν χαρακτηριστικά στην επιστολή τους προς τον υπουργό .
Τρίτη φορά κλέβουν πετρέλαιο από τα σχολεία
Εν τω μεταξύ όπως καταγγέλλουν οι κάτοικοι στον Δενδροπόταμο, ήδη από το καλοκαίρι του 2011 έγιναν πολλές καταστροφές στα σχολεία της περιοχής και δαπανήθηκαν πολλά χρήματα για την αποκατάστασή τους. Παράλληλα επισημαίνουν πως μετά από δύο κλοπές, στο παρελθόν, τα ξημερώματα της περασμένης Κυριακής έγινε και τρίτη κλοπή πετρελαίου των συγκεκριμένων σχολείων.
Για το συγκεκριμένο θέμα η διοίκηση του δήμου Αμπελοκήπων – Μενεμένης αναφέρει πως τα ίδια συνέβαιναν στα σχολεία αυτής της περιοχής και στο παρελθόν, πριν την ενοποίηση, λόγω ”Καλλικράτη”. «Όπως είναι κατανοητό αυτή ή κατάσταση δεν μπορεί να συνεχισθεί, διότι για την αποκατάσταση των ζημιών, μετά από καταστροφές και στην κυριολεξία λεηλασίες των σχολείων και για την αναπλήρωση των μεγάλων ποσοτήτων του κλαπέντος πετρελαίου, απαιτούνται ιδιαίτερα μεγάλες δαπάνες, που ακόμα και οι σημερινές δύσκολες οικονομικές συνθήκες, να μην υπήρχαν, θα ήταν δυσβάστακτες για τα οικονομικά του Δήμου μας», αναφέρει χαρακτηριστικά ο δήμαρχος Αμπελοκήπων – Μενεμένης Λάζαρος Κυρίζογλου.
Επισημαίνει μάλιστα πως τα χρήματα των σχολικών επιτροπών έχουν σχεδόν εξαντληθεί και τα σχολεία κινδυνεύουν να σταματήσουν τη λειτουργία τους, λόγω του ψύχους.
«Όλες οι καταστροφές και οι κλοπές που έχουν γίνει (προφανώς από γείτονες – περιοίκους γνωρίζοντες την περιοχή και γενικά την κατάσταση που επικρατεί εκεί), έχουν καταγγελθεί από εμάς στις υπηρεσίες σας, χωρίς να έχουμε κάποιο αποτέλεσμα. Οι κλέφτες έχουν φτάσει και στο σημείο να κλέβουν μέχρι και τις σχάρες των ομβρίων υδάτων, χωρίς να τους εμποδίζει κανείς», καταγγέλλει επίσης και προσθέτει πως τα σχολεία της συγκεκριμένης περιοχής διαθέτουν φύλαξη, κατά τη διάρκεια της λειτουργίας τους, και κατά τις ώρες από 14.00 έως 22.00, φυλάσσονται από τη δημοτική αστυνομία. «Όλες αυτές οι αξιόποινες πράξεις έγιναν προφανώς μετά τις 22.00 και διήρκεσαν τουλάχιστον 3 ώρες η κάθε μία. Παρόλα αυτά, παρά την ενημέρωση της ΕΛ.ΑΣ. για την ανάγκη ύπαρξης συνεχών περιπολιών στην περιοχή, παρά τις επιτόπου επισκέψεις μας, όχι μόνο τις δικές μου προσωπικά, αλλά και του προέδρου του Συμβουλίου της Δημοτικής Κοινότητας Μενεμένης κ. Μανωλόπουλου, καθώς και της αρμόδιας αντιδημάρχου Παιδείας κας Ναλπαντίδου, διαπιστώνουμε ότι δεν υπάρχει καμία ουσιαστική συνδρομή από την ΕΛ.ΑΣ., σε μια ιδιαίτερα ευπαθή περιοχή του Δήμου μας», επισημαίνει ο κ. Κυρίζογλου στην καταγγελία του. «Θεωρούμε ότι, όπως αποδεικνύεται στην πράξη, η καθ΄ύλην αρμόδια αστυνομική υπηρεσία, μόνο διακοσμητικό ρόλο παίζει στην περιοχή, αφού δεν μπορεί να προφυλαχθεί η δημόσια και η δημοτική περιουσία, από συνεχείς βανδαλισμούς και κλοπές», σημειώνει. 

Σχόλια