Παρασκευή, 24 Φεβρουαρίου 2012

Στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο η αμφιλεγόμενη συνθήκη ACTA

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανακοίνωσε ότι πρόκειται να παραπέμψει το κείμενο της συνθήκης ACTA στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο, το οποίο θα κληθεί να αποφανθεί αν οι ρυθμίσεις είναι σύννομες ή αν παραβιάζονται θεμελιώδη ανθρώπινα δικαιώματα που ισχύουν στην ΕΕ.

Η συνθήκη ACTA θεωρείται από πολλούς ως η ευρωπαϊκή έκδοση του νομοσχεδίου SOPA που έχει προκαλέσει οργισμένες αντιδράσεις στις ΗΠΑ. Η ACTA έχει ως στόχο την καταπολέμηση της παράνομης εμπορικής δραστηριότητας, κάτι που περιλαμβάνει και το επίμαχο θέμα της διαδικτυακής πειρατείας. Η συνθήκη έχει ήδη υπογραφεί από 22 κράτη-μέλη, ωστόσο οι αντιδράσεις είναι ιδιαίτερα έντονες και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στέλνει τώρα το θέμα στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο για να βγάλει την ευθύνη από πάνω της.

Ο Επίτροπος για θέματα Εμπορίου Karel De Gucht είπε ότι η παραπομπή του θέματος στο ανεξάρτητο δικαστήριο είναι η καλύτερη λύση, καθώς η απόφασή του "θα διαλύσει το νέφος της αβεβαιότητας". Βέβαια, με τις μεγάλες επιχειρήσεις και τα λόμπι να πιέζουν για την υιοθέτηση της ACTA, ουδείς μπορείς να είναι 100% βέβαιος για την αμεροληψία των δικαστών...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.