Τετάρτη, 8 Φεβρουαρίου 2012

Αναστέλλει την επικύρωση της ACTA η Τσεχία

Αν και η Τσεχία ήταν ένα από τα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης που υπέγραψε τη συμφωνία ACTA τον Ιανουάριο στην Ιαπωνία, ο πρωθυπουργός της ανακοίνωσε ότι η κυβέρνησή του αναστέλλει τη διαδικασία επικύρωσης της.
Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, η κυβέρνηση του «δεν είναι δυνατόν, σε καμία περίπτωση, να κάνει δεκτή μια συμφωνία με την οποία θα απειλούνται θεμελιώδεις ελευθερίες καθώς και η απρόσκοπτη πρόσβαση στην πληροφορία».

Η Τσεχία δεν είναι η μόνη χώρα που εξέφρασε τις αντιρρήσεις της για τη συμφωνία. Η Πολωνία έχει επίσης αρνηθεί να την επικυρώσει λόγω των έντονων αντιδράσεων. Υπενθυμίζεται εξάλλου ότι το Σάββατο 11 Φεβρουαρίου θα διοργανωθούν συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας ενάντια στην ACTA σε όλες τις μεγάλες ευρωπαϊκές πόλεις. Ανάμεσα τους η Αθήνα, η Θεσσαλονίκη και η Πάτρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.