Πρόταση 28 βουλευτών για συζήτηση του θέματος της διεκδίκησης των γερμανικών αποζημιώσεων, στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής

Με πρωτοβουλία του βουλευτή κ. Παναγιώτη Κουρουμπλή και την ακόλουθη συνυπογραφή 27 βουλευτών, κατετέθη σήμερα πρόταση προς τους κ.κ. Προέδρους των Επιτροπών Οικονομικών Υποθέσεων, Εθνικής Άμυνας και Δημόσιας Διοίκησης με την οποία ζητούν να συζητηθεί στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής το ζήτημα του γερμανικού κατοχικού δανείου, των γερμανικών επανορθώσεων για τις υποδομές, των αποζημιώσεων που αφορούν τα θύματα και τους ελληνικούς θησαυρούς.
Είναι η πρώτη φορά από την απελευθέρωση της χώρας
από τις κατοχικές δυνάμεις που επιδιώκεται να οργανωθεί - με την παρουσία της πολιτικής ηγεσίας των Υπουργείων Εξωτερικών, Οικονομικών, Δικαιοσύνης και Εθνικής Άμυνας, καθώς και εκπροσώπων του Εθνικού Συμβουλίου για τη Διεκδίκηση των Γερμανικών Οφειλών- συζήτηση για τη διεκδίκηση των γερμανικών αποζημιώσεων. Η προσπάθεια αυτή στοχεύει στο να πάρει θέση το ελληνικό κοινοβούλιο επάνω σε αυτό το κρίσιμο εθνικό ζήτημα. Επιτακτική καθίσταται η ανάληψη των αρμόζουσων ενεργειών προς το γερμανικό κοινοβούλιο και κάθε σχετικό ευρωπαϊκό θεσμό όπως το Ευρωκοινοβούλιο προκειμένου η Γερμανία να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις τις που παράγονται από το διεθνές δίκαιο απέναντι στην Ελλάδα. Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της κατατεθείσας επιστολής.

«Αξιότιμοι κύριοι Πρόεδροι,
Με τη Συνδιάσκεψη της Ρώμης το 1942, οι Γερμανοί και οι Ιταλοί αυθαίρετα αποφάσισαν ότι η Ελλάδα όφειλε να δανείζει τις δύο χώρες τόσο με σκοπό τη συντήρηση των στρατευμάτων τους, όσο και με επιπλέον ποσά για άλλους σκοπούς. Με αυτόν τον τρόπο η Ελλάδα δάνεισε τις χώρες που την είχαν ουσιαστικά υποδουλώσει. Η χώρα μας από δανειζόμενος μετατράπηκε σε δανειστή την χειρότερη περίοδο της ιστορίας της.
Ενώ, όμως, η Ιταλία αποπλήρωσε το δάνειό της προς την Ελλάδα και ο Χίτλερ είχε ξεκινήσει τις διαδικασίες αποπληρωμής του αντίστοιχου γερμανικού δανείου, οι ενέργειες αυτές σταμάτησαν. Η Γερμανία σήμερα οφείλει στη χώρα μας περίπου 54 δις ευρώ (χωρίς τους τόκους) προκειμένου να αποπληρώσει το δάνειο το οποίο μας επέβαλε.
Η καταστροφή, υλική και ανθρώπινη, που προκάλεσε η Γερμανία στην Ελλάδα, ήταν απαράμιλλης σκληρότητας. Εκτός από το αναγκαστικό δάνειο, η Γερμανία χρωστάει στην Ελλάδα τόσο τις επανορθώσεις που σχετίζονται με την, κατά τη διάρκεια της κατοχής, καταστροφή της ελληνικής οικονομίας, όσο και με τις αποζημιώσεις που συνδέονται με τους αρχαιολογικούς θησαυρούς και τα πολιτιστικά αγαθά που έκλεψαν ή λεηλάτησαν οι Γερμανοί. Το ποσό για την καταστροφή των υποδομών της ελληνικής οικονομίας που μας οφείλει η Γερμανία ανέρχεται στα 108 δις ευρώ (χωρίς τους τόκους).
Σημειωτέον δε ότι η Γερμανία έχει αποπληρώσει όλες τις χώρες τις οποίες κατέκτησε και πολέμησε, στη βάση των επανορθώσεων που όρισε η διασυμμαχική επιτροπή των Παρισίων το 1946, πλην της Ελλάδας. Η αδικία είναι προφανής.
Σήμερα αθροίζονται, το λιγότερο, 65 ψηφίσματα προς την ελληνική κυβέρνηση, από ποικίλους φορείς, με θέμα τη διεκδίκηση των γερμανικών οφειλών.
Ζητάμε να συζητηθεί το ζήτημα του γερμανικού κατοχικού δανείου, των γερμανικών επανορθώσεων και των αποζημιώσεων που αφορούν τα θύματα και τους ελληνικούς θησαυρούς.
Παρακαλούμε πολύ όπως κληθούν σύμφωνα με το άρθρο 41Α του κανονισμού της Βουλής ενώπιον των τριών συναρμόδιων Επιτροπών:
α)Ο Υπουργός Οικονομικών κ. Ε. Βενιζέλος
β)Ο Υπουργός Εξωτερικών κ. Σ. Δήμας
γ)Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Δ. Αβραμόπουλος
δ)Ο Υπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρώπινων Δικαιωμάτων κ. Μ.Παπαϊωάννου
ε) Εκπρόσωποι των φορέων που ασχολούνται με τα εν λόγω ζητήματα»
Την επιστολή συνυπέγραψαν οι κ.κ. βουλευτές
Παναγιώτης Κουρουμπλής(ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ)
Τσίπρας Αλέξιος(Πρόεδρος Κ.Ο. ΣΥ.ΡΙΖ.Α.)
Αντωνακόπουλος Παναγιώτης(ΠΑ.ΣΟ.Κ.)
Βαλυράκης Ιωσήφ (ΠΑ.ΣΟ.Κ.)
Γρηγοράκος Λεωνίδας(ΠΑ.ΣΟ.Κ.)
Δρίτσας Θεόδωρος (ΣΥ.ΡΙΖ.Α)
Θεοδωρίδης Ηλίας(ΠΑ.ΣΟ.Κ)
Καϊλή Ευδοξία-Εύα(ΠΑ.ΣΟ.Κ.)
Καμμένος Παναγιώτης(Ανεξάρτητοι)
Καραγκούνης Κωνσταντίνος(Ν.Δ.)
Καρύδης Δημήτριος(ΠΑ.ΣΟ.Κ.)
Λαφαζάνης Παναγιώτης(ΣΥ.ΡΙΖ.Α)
Μαρκόπουλος Κωνσταντίνος(Ν.Δ.)
Μουλόπουλος Βασίλειος(ΣΥ.ΡΙΖ.Α.)
Νταλάρα Άννα(ΠΑ.ΣΟ.Κ.)
Οικονόμου Βασίλειος(ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ)
Παπαδημούλης Δημήτριος(ΣΥ.ΡΙΖ.Α.)
Παπαδόπουλος Αθανάσιος(ΠΑ.ΣΟ.Κ.)
Παπαχρήστος Ευάγγελος(ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ)
Παπουτσής Δημήτριος(ΠΑ.ΣΟ.Κ.)
Σακοράφα Σοφία(ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ)
Σκραφνάκη Μαρία(ΠΑ.ΣΟ.Κ.)
Στασινός Παύλος(ΠΑ.ΣΟ.Κ.)
Τζαβάρας Κωνσταντίνος(Ν.Δ.)
Τόγιας Βασίλειος(ΠΑ.ΣΟ.Κ.)
Τσόνογλου-Βυλλιώτη Βασιλική (ΠΑ.ΣΟ.Κ.)
Τσούκαλης Νικόλαος(ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ)
Χαρακόπουλος Μάξιμος(Ν.Δ.)

Υ.Γ
Υπέγραψαν:
4 βουλευτές της ΝΔ
13 του ΠΑΣΟΚ
5 του ΣΥΡΙΖΑ
6 ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ

Σχόλια

  1. Ούστ Γερμανοτσολιάδες.
    Κρεμάλα σε όλους

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Όποιος δεν υπέγραψε....απλα δεν ειναι Έλληνας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Και οποιος ψηφισει αυτους που δεν υπογραψαν δεν θα ναι Ελληνας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Απο το ΚΚΕ κανείς ;Απο το ΛΑΟΣ ούτε ένας ;;;; τι έγινε ρε παιδιά ; Αλέκα Καρατζαφέρη ;;;;; δεν θέλουμε να χτυπήσουμε το κεφάλαιο ; δεν απαιτούμε τα αυτονόητα πλέον ; δεν θέλουμε να δείξουμε πως ήμαστε ισχυροί και πως δεν χρωστάμε αλλά μας χρωστάνε ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Και να μας είχαν δώσει αυτά και άλλα και ακόμη περισότερα,θα είχαν ξεκοκκαλιστεί και αυτά και τα δάνεια.Οσο οι κλέφτες και άπληστοι μένουν ατιμώρητοι,οι κλεφταράδες όσα και να αποκτήσει η Ελλάδα θα πάνε υπερ βολεμένων γαλαζοπράσιων και άλλων λαμογίων.Πρώτα πρέπει να φτιάξουμε το μαγαζί(κράτος)και μετά θα δείτε πως θα ξαναγεννηθεί η ΕΛΠΙΔΑ γιατι ο πραγματικός εχθρός είναι εντός συνόρων και είναι και ο πιό επικίνδυνος!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΡΕ ΟΙ ΚΩΛΟΤΟΥΜΠΑΙΟΙ ΤΟΥ ΛΑΟΣ??? ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ? ΑΝΑΘΕΜΑ ΤΟΥΣ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΤΣΑΤΣΟΥΣ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Τελικά ο Μάξιμος συμφωνεί με τον Καμμένο, και τον παρεξήγησα(ΧΑΧΑΧΑ).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Οι υπόλοιποι 272 προδότες που είναι ???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Επιτέλους, μπας και δούμε μια άσπρη μέρα. Όσο για ΚΚΕ και ΛΑΟΣ. Το ΚΚΕ είναι σταθερό στις απόψεις του πάντα δηλαδή ΟΧΙ (σε όλα). Το δε ΛΑΟΣ... τώρα είναι στην εξουσία ..... τσσσσσς!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. του κ.κ.ε ποθ ειναι ρε οι φερομενει αγονιστες?καθικια!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Μπράβο στον Κουρούμπλη! Όπως τα λέει! Πρέπει να μας αποζημιώσουν οι Βρωμογερμαναράδες για να τελειώνει η Ιστορία αυτή και μετά να χτυπήσουμε με την σειρά και τους βρωμότουρκους, αυτά τα τριτοκοσμικά αποβράσματα της κοινωνίας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. πολυ καλή κίνηση ,ΑΛΛΑ από αυτούς τους 27 ποσοι ήταν αυτοί που φήφισαν όλους τους εφαρμοστικούς νόμους του μνημονίου?? ΒΟΔΙΑ ε ΒΟΔΙΑ!!! μΕ ΈΝΑ ΦΉΦΙΣΜΑ να μην βγαζετε γιδια τοσο εύκολα συμπεράσματα.Τα επίθετα που δυστυχώς προσβάλλουν τα ζωα αναφέρονται σε πολύ λίγους απο αυτούς εδω που σχολίασαν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Η ΤΣΟΛΑΚΟΓΛΟΥ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΔΟΙΣΙΛΟΓΗ ΜΕ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ ΠΣΑΧΝΟΥΝΕ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΠΟΥΛΙΣΟΥΝΕ ΠΙΟ ΒΑΘΙΑ ΣΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΚΟΚΙΝΑ ΦΑΝΑΡΑΚΙΑ ΑΛΙΘΙΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΔΗΘΕΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΕΣ ΙΣΩΣ ΗΤΑΝΕ Η ΙΔΙΟΙ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟ ΔΙΑΔΟΣΟΥΜΕ ΠΑΝΤΟΥ ΜΠΑΣ ΚΑΙ ΞΥΠΝΥΣΟΥΜΕΚΑΙ ΑΛΛΟΥΣ ΚΑΙ ΚΑΝΟΥΜΕ ΚΑΤΙ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΑΛΗΘΕΙΑ ΑΦΟΥ ΞΕΡΟΥΜΕ ΟΤΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΑΧΡΗΣΤΟΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΥΛΗΜΕΝΟΙ ΚΛΕΦΤΕΣ ΠΟΙΟΣ ΤΟΥΣ ΨΗΦΗΖΕΙ ΚΑΙ ΠΟΙΣ ΚΑΝΕΙ ΚΑΤΙ ΓΙΑ ΝΑ ΦΥΟΥΝ? ΠΩΣ ΓΙΝΕΤΕ ΚΑΙ ΚΥΒΕΡΝΟΥΝ ΠΑΝΤΑ ΟΙ ΙΔΟΙ ΑΦΟΥ ΔΕ ΤΟΥΣ ΘΕΛΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ//////

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Μόνο αυτοί είναι οι βουλευτές τω Ελλήνων που ζητούν από τους φασίστες Γερμανούς να μας δώσουν της αποζημιώσεις;Λαμόγια θα έρθει η ώρα σας Γερμανοτσολιάδες !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Ναι!! ΚΑΛΗ προταση ,απλα καλη,, και οπως ολες οι προτασεις προτεινονται απο καποιους στους υπολοιπους...
    Δεν ειναι δυνατον να αποθεωνουμε αυτους που το ΑΠΛΑ ΤΟ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΝ ,ειναι απλα η αρχη(το να προτεινεις) μην κολαμε στις εντυπωσεις.
    Εως τωρα μας πηραν τα αρχαια ,τα δικαιωματα για εκμεταλευση του ηλιου(ελεος τον ηλιο?),τα δικαιωματα για τα υποθαλασσια κοιτασματα ,αυτα απο μονα τους ηδη δεν θα πρεπε να μας ειχαν ξελασπωσει?
    Μηπως ,κ δεν μ αρεσει καθολου που το γραφω ,πεσουν κ αυτα στο απατο πηγαδι μαζι με τ αλλα...
    Μηπως αν δεν αλλαξουν τα μυαλα συνολικα, την πατησουμε κ παλι...
    Μηπως απλα γινει ενας λογιστικος διακανονισμος ..... κ απλα να την σκαπουλαρει η γερμανια απ το χρεος το οποιο μας υπερφουσκωνει...

    Coyoti

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.