Άθλιες μεθοδεύσεις-περικοπές στις Ένοπλες Δυνάμεις..Μήπως οδηγούν την Ελλάδα σε ένα νέο 1897 ;;


Γράφαμε εδώ  ότι σύμφωνα με το μεσοπρόθεσμο, και την 4η Μετάφραση Επικαιροποιημένου Προγράμματος  , το 2015 οι λειτουργικές δαπάνες των Ενόπλων δυνάμεων θα ανέρχονται σε 234 εκατ. ευρώ, από 1.112 δις ευρώ που ήταν το 2009.
Οι δαπάνες θα είναι δηλαδή μειωμένες κατά 79 % σε σχέση με το 2009 και 69 % σε σχέση με το 2011.
Μόλις προχθές και προκειμένου να επιτευχθεί ο στόχος του 2012, περικόπτονται κατά 400 εκατ. ευρώ οι δημόσιες επενδύσεις, κατά 300 εκατ. ευρώ τα εξοπλιστικά προγράμματα, κατά 1,1 δισ. ευρώ οι φαρμακευτικές δαπάνες. (διευκρίνηση δαπάνες για εξοπλιστικά προγράμματα δεν υπάρχουν..)
Ας έρθουμε όμως στο σήμερα

Δείτε τον προϋπολογισμό 2012 των Ενόπλων Δυνάμεων
Ας μας πει κάποιος φωτεινός νους από που θα εξευρεθούν αυτά τα 300 εκατ. ευρώ;;
Δεδομένου ότι κάποιες δαπάνες είναι ανελαστικές (υποχρεώσεις ΝΑΤΟ και εξυπηρέτησης δημόσιας πίστης)..ο κλήρος πέφτει στους μισθούς και στα λειτουργικά έξοδα (Καταναλωτικές και σύνθετες δαπάνες).
Δηλαδή αυτό που θα γινόταν σε 4 χρόνια μέχρι το 2015, θα γίνει μέσα σε ένα χρόνο!!!!
Το οποίο σημαίνει ότι μέσα σε ένα χρόνο είναι πιθανόν να δούμε μείωση κατά 50%, στις ήδη πετσοκομένες λειτουργικές δαπάνες των Μονάδων...
Άραγε τα έβαλε "κάτω" αυτά τα νούμερα, κάποιος "φωτεινός νους" της κυβέρνησης , για να δει που οδηγούν τις Ένοπλες Δυνάμεις;;
Έχουν καταλάβει τι υπέγραψαν;
Μπορεί κάποιος να μας πει πως θα καλυφθούν οι ανάγκες, σε λειτουργικές δαπάνες των Μονάδων;
Μπορεί να μας απαντήσει κάποιος από τους φωστήρες της κυβέρνησης, πως θα λειτουργήσουν οι μονάδες και πως θα φέρουν σε πέρας το δύσκολο εθνικό έργο που επιτελούν ;
Και για να προλάβουμε τους "πρασινοπαπαγάλους" και καλοθελητές, θα απαντήσει κάποιος ότι, θα μειώσουν τον αριθμό των μονάδων ..
Σε ποιο επίπεδο και σε ποιο βαθμό ;;
Πόσες μονάδες θα κλείσουν για να επιτύχουν περικοπές της τάξης του 69% σε σχέση με σήμερα;
Θα μειωθεί το προσωπικό των ενόπλων δυνάμεων και αν ναι σε ποιο βαθμό ;;

Πολύ περίεργους κύκλους κάνει η ιστορία σε αυτή τη χώρα. Πολλοί ίσως να μην το γνωρίζετε, αλλά το ΔΝΤ έρχεται για δεύτερη φορά στην Ελλάδα. Την πρώτη είχε έλθει ως “ΔΟΕ”, Διεθνής Οικονομικός Έλεγχος δηλαδή, αμέσως μετά την ήττα στον πόλεμο του 1897. Δείτε τώρα τις απίστευτες συμπτώσεις:

TOTE: Οι βασικότερες αιτίες για την εθνική ντροπή του 1897 ήταν η έλλειψη διορατικότητας από την πολιτική τάξη και το απαράσκευο του ελληνικού στρατού. Η κυβέρνηση Δηλιγιάννη, για να αντιμετωπίσει το οικονομικό πρόβλημα της χώρας, είχε περικόψει τις στρατιωτικές δαπάνες, ενώ ο κομματισμός βασίλευε στο στρατό, με την προαγωγή στις ανώτερες θέσεις ανίκανων αξιωματικών.
ΤΩΡΑ: Ο ΓΑΠ και η κυβέρνηση του δοτού κ. Παπαδήμου μειώνουν σε απίστευτο βαθμό τις στρατιωτικές δαπάνες, ακόμα και στις παρελάσεις.  Ήδη στο στράτευμα υπάρχει μεγάλη απογοήτευση από την έλλειψη πιστώσεων και από τις περικοπές και μειώσεις μισθών...
Υ.Γ
Για το θέμα έχει γίνει και σχετική ερώτηση  στην Βουλή, από τον Πάνο Καμμένο και τον Ευριπίδη Στυλιανίδη.

Σχόλια

  1. Είναι δύσκολο για κάποιον που δεν γνωρίζει λεπτομέρειες να ασχοληθεί με τα των ΕΔ. Βλέποντας όμως την λίστα των δαπανών μου δημιουργούνται μερικά εύλογα ερωτήματα. Καταρχή η δαπάνη για το ΝΑΤΟ τι ακριβώς σημαίνει ; Που θα πάνε τα χρήματα αυτά; Θα μπορούσαν νομίζω να μειωθούν δραστικά και να περιλαμβάνουν μόνο τα απαραίτητα. Επίσης τι είναι το "Εξυπηρέτηση δαπανών της δημόσιας πίστης"; Πολύ νεφελώδες και μεγάλο το ποσό. Αν συμπεριλαμβάνει εξοπλισμούς να παραμείνουν μόνο αυτοί που έχουν άμεση ένταξη στο στρατευμα. Υποβρύχια που γέρνουν και άλλα που θα παραδοθούν μετά από χρόνια να σταματήσουν, κυρίως αν προέρχονται απο χώρες των φίλων μας της ΕΕ. Μπορεί να κάνω λάθος αλλά γιατί με οποιονδήποτε τρόπο θα πρέπει ακόμα και τώρα να ενσιχύουμε την βιομηχανία της Γερμανίας και της Γαλλίας. Σύμφωνα με την συμπεριφορά τους αυτοί πρώτοι και από μόνοι τους θα έπρεπε να παγώσουν όλες αυτές τις παραγγελίες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τα - 325 ηταν "ϊδεα" της ΝΔ οποτε το παραμύθι σου για πρασινοπαπαγάλους και καλοθελητές δεν μας πείθει, εκτός σαν καλοθελητές θεωρείς τη ΝΔ .....

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.