Τρίτη, 14 Φεβρουαρίου 2012

Αρχές Μαρτίου και βλέπουμε τα 130 δις...

Σύμφωνα με ξένα δημοσιεύματα, η Ελλάδα αντιμετωπίζει νέα εμπόδια και καθυστερήσεις στο να πάρει το δεύτερο πακέτο διάσωσης των 130 δις ευρώ, παρά τη συμφωνία του κοινοβουλίου για περαιτέρω περικοπές.
Η ΕΕ χαρακτήρισε την έγκριση του μνημονίου "κρίσιμο βήμα προς τα εμπρός", αλλά πρόσθεσε ότι θα πάρει κάποιο χρόνο πριν παραδοθεί το δεύτερο πακέτο διάσωσης .
Ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας είπε ότι, δεν θα δώσει την τελική έγκριση
για τις νέες ενισχύσεις μέχρι τις αρχές Μαρτίου – για να υπάρχει σαφήνεια ως προς το πόσο καλά θα πάει η συμφωνία με την ελάφρυνση του χρέους ιδιωτών κατόχων ομολόγων (PSI) και για το πως θα λειτουργήσει και το κοινοβούλιο με την ψήφιση των νέων μέτρων.
Το να πάει πίσω το νέο πακέτο διάσωσης για αρκετές εβδομάδες, υπογραμμίζει πόση δυσπιστία έχει δημιουργήσει η Ελλάδα κατά τα τελευταία δύο χρόνια, όταν πολλές περικοπές και υποσχέσεις μεταρρυθμίσεων πέρασαν, αλλά στην πραγματικότητα ποτέ δεν εφαρμόστηκαν.
Αλλά αυτό σημαίνει ότι η Ελλάδα, οι πολίτες της και το η παγκόσμια οικονομία δεν θα γνωρίζει για αρκετές εβδομάδες εάν η χώρα μπορεί να αποφύγει μια δυνητικά καταστροφική χρεοκοπία.

1 σχόλιο:

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.