Wikipedia..Τι ακριβώς συμβαίνει.

Αν προσπαθήσετε σήμερα να εισέλθετε στη Wikipedia  θα δείτε αυτήν την εικόνα

Η Wikipedia διαμαρτύρεται για το SOPA ( Stop Online Piracy Act ) και PIPA ( Preventing Real Online Threats to Economic Creativity and Theft of Intellectual Property Act of 2011 or PIPA ), κλείνοντας την αγγλική Wikipedia
για 24 ώρες, αρχής γενομένης από τα μεσάνυχτα της 18 Ιανουαρίου (Ανατολική ώρα). Οι αναγνώστες που έρχονται στην Αγγλική Wikipedia κατά τη διάρκεια της μη λειτουργίας, δεν θα είναι σε θέση να διαβάσουν την εγκυκλοπαίδεια...
αντ 'αυτού, θα βλέπουν τα μηνύματα που προορίζονται για την ευαισθητοποίηση σχετικά με το SOPA και PIPA, και ενθάρρυνσή τους να μοιραστούν τις απόψεις τους μέσω των κοινωνικών μέσων μαζικής ενημέρωσης.
Γιατί συμβαίνει αυτό;
Τίποτα σαν κι αυτό δεν έχει συμβεί ποτέ πριν στην αγγλική Wikipedia. Η άνθρωποι της Wikipedia έχουν επιλέξει να κάνουν μπλακαουτ στην αγγλική Wikipedia, για πρώτη φορά, γιατί ανησυχούν ότι το SOPA και PIPA θα αναστείλουν σημαντικά, την πρόσβαση των ανθρώπων σε απευθείας πληροφορίες. Αυτό δεν είναι ένα πρόβλημα που θα επηρεάσει μόνο τους ανθρώπους στις Ηνωμένες Πολιτείες, θα επηρεάσει τους πάντες σε όλο τον κόσμο.
Γιατί; Το SOPA και PIPA είναι μια άσχημα σχεδιασμένη νομοθεσία που δεν θα είναι αποτελεσματική στον κύριο στόχο τους (για να σταματήσει παραβίαση πνευματικών δικαιωμάτων), και θα προκαλέσει σοβαρές βλάβες στο ελεύθερο και ανοιχτό Διαδίκτυο. Βάζουν επιβάρυνση στους ιδιοκτήτες ιστοχώρων να αστυνομεύουν την διανομή πληροφοριών χρηστών και καλούν στην άσκοπη δέσμευση ολόκληρων ιστοσελίδων. Μικρά ιστολόγια δεν θα έχουν επαρκείς πόρους για να υπερασπιστούν τον εαυτό τους. Οι μεγάλες εταιρείες μέσων μαζικής ενημέρωσης μπορεί να ζητήσουν να κοπούν πηγές χρηματοδότησης για τους ξένους ανταγωνιστές τους, ακόμη και αν τα πνευματικά δικαιώματα δεν παραβιάζονται. Ιστοχώροι του Εξωτερικού θα είναι στη μαύρη λίστα, που σημαίνει ότι δεν θα εμφανίζονται σε μεγάλες μηχανές αναζήτησης. Το SOPA και PIPA οικοδομούν ένα πλαίσιο για τους μελλοντικούς περιορισμούς και την καταστολή.

Σχόλια