Τετάρτη, 11 Ιανουαρίου 2012

To ΔΝΤ "παραδέχεται" την αποτυχία του και "παρατάει"το σχέδιο διάσωσης της Ελλάδας..

ΔΕΙΤΕ ΤΙ ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΜΑΣ ΠΟΥΛΑΝΕ ...ΟΙ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΠΑΠΑΓΑΛΟΙ
Σε λίγο θα μας πουν να παρακαλάμε να μας σώσει η τρόικα...
Το ΔΝΤ πιστεύει ότι η συνεχιζόμενη ελεύθερη πτώση της ελληνικής οικονομίας, έχει κάνει το σχέδιο της τρόικας της να σώσει την Ελλάδα παρωχημένο και κατά συνέπεια απειλεί περαιτέρω τη βιωσιμότητα του χρέους της Ελλάδας αναφέρει το Der Spiegel. 
Το ΔΝΤ εκτιμά σήμερα ότι η οικονομία θα συρρικνωθεί κατά 6% του ΑΕΠ αντί του 3% που είχε αρχικά προβλεφθεί. Κατά συνέπεια...
ένα εσωτερικό σημείωμα του ΔΝΤ, καταλήγει στο συμπέρασμα ότι είτε η Ελλάδα θα πρέπει να αυξήσει τις περικοπές της και οι ιδιώτες πιστωτές θα πρέπει να κάνουν ένα πολύ μεγαλύτερο ποσοστό κουρέματος από το 50% προβλέπεται επί του παρόντος ή τα κράτη του ευρώ θα πρέπει να αυξήσουν σημαντικά τις πιστώσεις τους.
Η ελληνική κυβέρνηση σχεδιάζει να μειώσει τους μισθούς στον ιδιωτικό τομέα μέσω νομοθετικών μέτρων, αναφέρει ο ελληνικός τύπος. Υπό εξέταση είναι οι νομικές δεσμεύσεις για τις εταιρείες να αυξήσουν τους μισθούς, και οι κανονισμοί για τις διακοπές ή τις πληρωμές μπόνους, πράγμα που σημαίνει στην πράξη κατάργηση του 14ου μισθού.
Με την κίνηση αυτή, παρακάμπτοντας τη Βουλή και χωρίς να χρειάζεται τη συγκατάθεση των κοινωνικών φορέων, η ελληνική κυβέρνηση ελπίζει να ικανοποιήσει μία από τις βασικές προϋποθέσεις που όρισε η τρόικα σε επιστολή της προς το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.