Ο Κεφαλογιάννης ξεκαθαρίζει την θέση της Ν.Δ...PSI χωρίς ξένο δίκαιο

Σε πείσμα των γαλάζιων πρόθυμων...
Ο Κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος χθες το απόγευμα στην συζήτηση του πολυνομοσχεδίου του Υπουργείου Οικονομικών: «Επείγουσες ρυθμίσεις που αφορούν την εφαρμογή του μεσοπρόθεσμου πλαισίου δημοσιονομικής στρατηγικής 2012 – 2015», ξεκαθάρισε τα πράγματα ...
Έμμεσα.. αλλά ξεκαθάρισε την στάση της Ν.Δ στο θέμα του PSI και του δικαίου που θα το διέπει.
Ο Μανώλης Κεφαλογιάννης απευθυνόμενος στον κ. Βενιζέλο, δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στο θέμα του ξεπλύματος της πώλησης των αεροπλάνων της Ολυμπιακής.
Δείτε στο βίντεο που ακολουθεί τι ακριβώς είπε ο κ. Μ. Κεφαλογιάννης..Ακολουθεί το σχετικό απόσπασμα απ τα πρακτικά της βουλής
ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗΣ: Θα δώσω μία σύντομη απάντηση.
Πρώτα απ’ όλα όποιος δεν πράττει, διδάσκει. Ο κ. Βενιζέλος καλείται να πράξει σε αυτή την ιστορική συγκυρία. Εγώ του ζήτησα συγκεκριμένα πράγματα. Ζήτησα προτάσεις. Λυπάμαι πάρα πολύ που ένας διακεκριμένος νομικός και παλιός πια κοινοβουλευτικός, αντί να ενημερώνει τη Βουλή σε αυτά που μπορεί να ενημερώσει και να πει, «δεν μπορώ να ενημερώσω σε άλλα», νουθετεί τα κόμματα της Αντιπολίτευσης για τις προτάσεις τους.
Νομίζω ότι αδικεί τον ίδιο και δείχνει την αδυναμία των επιχειρημάτων του.
Εγώ του είπα τι πρέπει να προσέξει. Του το είπα ως Κοινοβουλευτικός, του το είπα ως οικονομολόγος. Εάν δεν το καταλαβαίνει, να ρωτήσει τους συνεργάτες του.
Εδώ, λοιπόν, αυτό που μας ενδιαφέρει είναι να προστατεύσουμε τη χώρα μας. Ο ζωντανός διάλογος πρέπει να γίνει εδώ. Του τέθηκαν ερωτήματα, όχι μομφές και παρατηρήσεις. Του έγιναν προτάσεις. Στις προτάσεις δεν απαντούμε με νουθεσίες. Τις κρατούμε και τις αξιολογούμε.
Αυτό οφείλει να κάνει ο κύριος Αντιπρόεδρος.
ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΑΛΕΥΡΑΣ: Αγγλικό ή ελληνικό δίκαιο; Ποια είναι η πρόταση;
ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗΣ: Τα είπαμε, λοιπόν, αυτά. Εμείς δεν εκτεθήκαμε όπως εσείς, κύριε Αλευρά, που ψηφίσατε το άρθρο 16, παράγραφος 1 και 5.
ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΑΛΕΥΡΑΣ: Πείτε μας την πρόταση.
ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗΣ: Όταν θα έρθει η Κυβέρνηση και δούμε τα συγκεκριμένα κείμενα…
ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Γρηγόριος Νιώτης): Κύριε Κεφαλογιάννη, σας παρακαλώ.
ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗΣ: …θα σας πούμε ένα «ναι» ή ένα «όχι».
ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Γρηγόριος Νιώτης): Παρακαλώ, κύριε Κεφαλογιάννη, ολοκληρώστε.
ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗΣ: Εμείς προσωπικά πιστεύουμε ότι η Κυβέρνηση θα φέρει ένα πρόγραμμα ανταλλαγής ομολόγων, χωρίς να χρειάζεται ξένο δίκαιο. Αυτό φιλοδοξούμε και αυτό πιστεύουμε!
(Χειροκροτήματα από την πτέρυγα της Νέας Δημοκρατίας)
Μπορείτε να διαπραγματευτείτε; Αυτό είναι το θέμα.
ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Γρηγόριος Νιώτης): Παρακαλώ, κύριε Κεφαλογιάννη. Ολοκληρώσατε. Έγινε κατανοητό αυτό που είπατε.
ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗΣ: Αυτά είναι, κύριε Πρόεδρε, τα θέματα.
Επίσης, τα λέμε αυτά του κ. Βενιζέλου –και κλείνω με αυτό- για να μην κάνει αυτό που έκανε σε αυτό το νομοσχέδιο, να φέρει, δηλαδή, το θέμα του ξεπλύματος της πώλησης…
(Χειροκροτήματα από την πτέρυγα της Νέας Δημοκρατίας)
…των αεροπλάνων της Ολυμπιακής και όταν πιέστηκε από τα κόμματα της Αντιπολίτευσης και Βουλευτές του ίδιου κόμματός του, να το αποσύρει.
Εμείς, λοιπόν, τα λέμε πιο μπροστά ακριβώς για να μην κάνει τα ίδια λάθη και φέρει την Ελλάδα σε δύσκολη θέση.

Σχόλια