Τετάρτη, 11 Ιανουαρίου 2012

Εταιρίες διαχείρισης αμοιβαίων κεφαλαίων επενδύουν μαζικά σε ελληνικά ομόλογα και στα αντίστοιχα ασφάλιστρα κινδύνου (CDS)

Εταιρίες διαχείρισης αμοιβαίων κεφαλαίων κερδοσκοπούν και ποντάρουν στη χρεοκοπία της Ελλάδας, τιτλοφορείται άρθρο στην ηλεκτρονική έκδοση του Spiegel. «Την ώρα που οι τράπεζες και οι ασφαλιστικές εταιρίες διαγράφουν διαρκώς μεγαλύτερα ποσά από τις επενδύσεις τους στην Ελλάδα, άλλοι αγοράζουν. Εταιρίες διαχείρισης αμοιβαίων κεφαλαίων επενδύουν μαζικά σε ελληνικά ομόλογα
και στα αντίστοιχα ασφάλιστρα κινδύνου (CDS). Σε πιθανή χρεοκοπία της Ελλάδας θα κέρδιζαν πολλά χρήματα», σημειώνει το Spiegel επικαλούμενο αναφορές σε πολλά μέσα ενημέρωσης.
Στο δημοσίευμα παρατίθεται μάλιστα και δήλωση ενός τραπεζίτη, που συμμετέχει στις διαπραγματεύσεις για την απομείωση του ελληνικού χρέους, στο ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters: «Στο τέλος μπορεί να είναι κανείς ικανοποιημένος αν συμμετάσχουν το 50% των ιδιωτών πιστωτών (σ.σ. στο κούρεμα)», είπε χαρακτηριστικά. Κύκλοι της ΕΕ διαψεύδουν ωστόσο αυτήν την εκτίμηση θεωρώντας ότι η συμμετοχή των ιδιωτών πιστωτών δεν θα απέχει σημαντικά από το 100%.
Deutsche Welle

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.