Τρίτη, 10 Ιανουαρίου 2012

"Κούρεμα" προσφέρει η Εθνική Τράπεζα...

Financial Times
H Εθνική Τράπεζα της Ελλάδα έχει προσκαλέσει επενδυτές για κούρεμα. 
Η μεγαλύτερη τράπεζα της χώρας από πλευράς περιουσιακών στοιχείων, προσφέρθηκε να επαναγοράσει 1,5 δις € των καλυμμένων ομολόγων και σχεδόν 400 εκατομμύρια € των υβριδικών τίτλων που έχουν εκδοθεί κατά τα τελευταία δύο χρόνια.
Στόχος της είναι να μετατρέψει το χρέος σε μετοχικό κεφάλαιο.
Η Εθνική Τράπεζα πώλησε τα καλυμμένα ομόλογα στην πλήρη
ονομαστική τους αξία το 2009, αλλά η τιμή αγοράς είχε πέσει στο 55 %. Η τράπεζα προσφέρει για να αγοράσει τα ομόλογα πίσω σε 70 %. Αυτό φαίνεται γενναιόδωρο, μιας και η προοπτική ότι οι επενδυτές θα πληρωθούν στο ακέραιο, όταν τα ομόλογα ωριμάζουν το 2016 μοιάζει απομακρυσμένη με δεδομένη την δεινή χρηματοπιστωτική και οικονομική πρόγνωση στην Ελλάδα. Οι κάτοχοι των ελληνικών κρατικών ομολόγων του τομέα, αντιμετωπίζουν ένα 60 % διαγραφή για τις επενδύσεις τους, όταν (και αν) άλλος δανεισμός συμφωνηθεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.