“Ντου” από αντιεξουσιαστές σε σύναξη βουλευτών του ΠΑΣΟΚ

Την ίδια ώρα που ο Γιώργος Παπανδρέου έβλεπε στα... κρυφά τον πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο στη Βουλή, ομάδα 25 «Αγανακτισμένων» έκανε ντου σε «πράσινη γιάφκα» βουλευτών του ΠΑΣΟΚ σε μπιστρό του Παγκρατίου, βρίζοντας, πετώντας αντικείμενα και διαλύοντας τη σύναξη (κυρίως βενιζελικών στελεχών) που είχε γίνει με το βλέμμα στα εσωκομματικά του ΠΑΣΟΚ.
Στην περιοχή κατέφτασαν κατόπιν εορτής, αφού είχαν εκδιωχθεί οι βουλευτές, αστυνομικοί των ομάδων Ζ και Δίας και το μπιστρό μετά τα επεισόδια θύμιζε...
γήπεδο. Οι βουλευτές που είχαν μαζευτεί ως την ώρα των επεισοδίων ήταν οι Σοφία Γιαννακά, Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, Γιώργος Ντόλιος, Ελενα Παναρίτη, Δημήτρης Παπουτσής Φραγκίσκος Παρασύρης, Ανδρέας Μακρυπίδης, Παναγιώτης Ρήγας, Ελπίδα Τσουρή, Δημήτρης Βαρβαρίγος, Βασίλης Κεγκέρογλου.
Λίγη ώρα νωρίτερα στην εσωκομματική αρένα του ΠΑΣΟΚ δύο ήταν τα κύρια χαρακτηριστικά της χθεσινής μέρας: Η συνάντηση του κ. Παπανδρέου με τον κ. Παπαδήμο, που έγινε χθες αντί του Σαββάτου που είχε προγραμματιστεί, και η σημερινή επίσκεψη του κ. Παπανδρέου στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια. Το σενάριο που φαινόταν επικρατέστερο εν όψει της σημερινής συνεδρίασης του Πολιτικού Συμβουλίου έφερνε τον κ. Παπανδρέου να ετοιμάζει την έξοδό του από την αρχηγία του κόμματος μετά την ολοκλήρωση του PSI, αποδεχόμενος την πρόταση δελφίνων. Επίσης φέρεται ότι η ίδια πρόταση περιείχε και την εκλογή νέου αρχηγού από τη βάση του ΠΑΣΟΚ. Τώρα πόσοι θα είναι τελικά οι υποψήφιοι είναι ένα ερωτηματικό, μια και τα... παζάρια και οι συμμαχίες συνεχίζονται και οι συσχετισμοί αλλάζουν. Για την ώρα φαίνεται ότι οι κ. Βενιζέλος, Λοβέρδος και Παπουτσής (αν και δεν το έχει ανακοινώσει επισήμως) θα επιμείνουν στη διεκδίκηση της αρχηγίας μέχρι τέλους, με αουτσάιντερ στην κούρσα τον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη.

Σήμερα ο αναπληρωτής υπουργός Αμυνας Γιάννης Ραγκούσης αποφάσισε να τοποθετηθεί στην εσωκομματική μάχη καλώντας τους πολιτικούς συντάκτες αρχικά στο υπουργείο Αμυνας, λες και είναι η... Ιπποκράτους, αλλά καταλαβαίνοντας την γκάφα του «το μάζεψε» με διορθωτική δήλωση στη Βουλή.

Από τη μεριά του ο κ. Βενιζέλος δεν κατάφερε να στοιχίσει τους πάντες κάτω από τη δική του υποψηφιότητα και να προχωρήσουν σε εκλογή από άλλο σώμα, δεν αποκλείεται όμως να ζητήσει εκλογή αρχηγού άμεσα, ακόμη και μέσα στον Ιανουάριο.

Ολοι πάντως περιμένουν την εισήγηση Παπανδρέου, καθώς η συνάντησή του με τον Κάρολο Παπούλια το μεσημέρι πυροδότησε χθες φήμες περί παραίτησής του και νέας πρότασης μεταβατικής διαρχίας με τον ίδιο «διακοσμητικό», σύγκληση Κ.Ο. και ανάδειξη νέου προέδρου της την ερχόμενη εβδομάδα ως τελική εκλογή αρχηγού. Το σενάριο πάντως διαψευδόταν από συνεργάτες του κ. Παπανδρέου, ενώ και ο Θ. Πάγκαλος υποστήριξε ότι «οι πρόεδροι κόμματος δεν παραιτούνται στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, αλλά στα κόμματά τους, παρότι τον... ενημερώνουν, ως ευγενείς».

Την ίδια ώρα δεν τελειώνουν οι υποψηφιότητες, με τον Στ. Τζουμάκα να ανακοινώνει χθες τη δική του, παρότι επικρατέστεροι για να καταφέρουν να συγκεντρώσουν τις απαραίτητες «μοναδικές υπογραφές» στο Εθνικό Συμβούλιο είναι σήμερα οι κ. Βενιζέλος, Λοβέρδος και ο κ. Παπουτσής, εφόσον θελήσει, μια και προς το παρόν κινείται στο παρασκήνιο.

Δεν τελειώνουν όμως ούτε οι επιστολές. Χθες 20 βουλευτές από όλα τα μπλοκ συνυπέγραψαν κείμενο που «κυκλοφόρησαν» οι Π. Ευθυμίου και Χρ. Πρωτόπαπας, ζητώντας άμεση εκλογή προέδρου με απευθείας εκλογή από τη βάση, ύστερα από απολογισμό της κυβερνητικής θητείας του ΠΑΣΟΚ, και επεξεργασία ρεαλιστικού προγράμματος εξόδου από την κρίση για «να γυρίσουμε σελίδα».
Εφημερίδα "ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ"

Σχόλια

  1. Δεν ήταν "αντιεξουσιαστές", αλλά Έλληνες πολίτες. Είναι απαράδεκτο να μπαίνουν "ταμπέλλες" σε ανθρώπου που φτύνουν αυτούς που μας οδήγησαν μέχρι εδώ. Ό,τι σπαίρνεις θερίζεις και δεν έχουν μάλλον δει τίποτε ακόμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.