Τρίτη, 10 Ιανουαρίου 2012

Μερκοζί...Συνεχίζουν το βιολί τους...

Η Αθήνα να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της
Ήταν η πρώτη συνάντηση της καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ με τον Γάλλο πρόεδρο Νικολά Σαρκοζί για το 2012, στο πλαίσιο προετοιμασίας της επόμενης Συνόδου Κορυφής στις 30 Ιανουαρίου. Αυστηρή γλώσσα για την Ελλάδα.
Να εφαρμόσει τις αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου του Οκτωβρίου κάλεσε την Ελλάδα η Άγκελα Μέρκελ στην συνέντευξη τύπου που ακολούθησε τη συνάντησή της με τον Γάλλο πρόεδρο Νικολά Σαρκοζί στο Βερολίνο. Θα πρέπει να επισπευσθεί και να ολοκληρωθεί με επιτυχία η διαπραγμάτευση με τους ιδιώτες πιστωτές για την αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους και θα πρέπει σύντομα να υλοποιηθεί το δεύτερο πρόγραμμα οικονομικής βοήθειας.
Στην αντίθετη περίπτωση δεν θα είναι δυνατή η εκταμίευση της επόμενης δόσης. "Θέλουμε να παραμείνει στην ευρωζώνη η Ελλάδα", είπε χαρακτηριστικά η καγκελάριος, ωστόσο η Αθήνα θα πρέπει να κάνει πράξη αυτά που δεσμεύθηκε έναντι της Τρόικας. Για το θέμα αυτό θα μιλήσει αύριο στο Βερολίνο με την επικεφαλής του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ. Η Γερμανίδα καγκελάριος επανέλαβε επίσης ότι η Ελλάδα συνιστά ειδική περίπτωση στην Ευρωζώνη.
Η Άγκελα Μέρκελ τόνισε πάντως πως Γερμανία και Γαλλία καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε να εκταμιευθεί η επόμενη δόση και να μείνει η Ελλάδα στην ευρωζώνη.
Deutsche Welle

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.