Λαγκάρντ: Δεν επαρκεί η συμφωνηθείσα βοήθεια προς την Ελλάδα

Η βοήθεια προς την Ελλάδα θα πρέπει να αυξηθεί κατά «ένα σημαντικό ποσό δεκάδων δις ευρώ» καθώς η ήδη συμφωνηθείσα βοήθεια δεν επαρκεί, φέρεται να δήλωσε η Κ. Λαγκάρντ στη συνάντηση που είχε την Τρίτη με την Α. Μέρκελ.
Αυτό αναφέρει σημερινό δημοσίευμα της γερμανικής οικονομικής εφημερίδας Handelsblatt που επικαλείται γερμανικούς κυβερνητικούς κύκλους. Μέχρι στιγμής όμως Μέρκελ και Λαγκάρντ δεν έχουν καταλήξει σε λύση του προβλήματος.

Οι δυο φέρονται να συμφωνούν ότι οι διαπραγματεύσεις με τις τράπεζες για το 2ο πακέτο βοήθειας προς την Ελλάδα θα πρέπει να ολοκληρωθούν εντός των επόμενων εβδομάδων προκειμένου να επέλθει ηρεμία στις αγορές. Στόχος παραμένει ένα κούρεμα ύψους 100 δις, όπως προβλέπει η συμφωνία της Συνόδου Κορυφής της 26ης/27ης Οκτωβρίου, ωστόσο οι διαπραγματεύσεις δεν θα συνεχιστούν κατ΄ ανάγκη μέχρι να επιτευχθεί αυτός ο στόχος. «Το θέμα πρέπει να κλείσει άμεσα», αναφέρουν χαρακτηριστικά κυβερνητικοί κύκλοι του Βερολίνου προς την οικονομική εφημερίδα.
Στόχος η ολοκλήρωση του PSI εντός των επόμενων εβδομάδωνΕνεργότερος ρόλος του ΔΝΤ
Το ΔΝΤ, σύμφωνα με το δημοσίευμα, αναμένεται να αναλάβει ενεργότερο ρόλο στην επίλυση της κρίσης. Οι ΗΠΑ εμφανίζονται στο μεταξύ επίσης διατεθειμένες να συμμετάσχουν σε ενδεχόμενη αύξηση των πόρων του ΔΝΤ. Θέτουν ως προϋπόθεση όμως να σημειωθεί προηγουμένως πρόοδος στην επίλυση της κρίσης χρέους στην ευρωζώνη.
Ας σημειωθεί ότι χθες και μετά τη συνάντησή της με τον ιταλό πρωθυπουργό Μόντι στο Βερολίνο, η Άγκελα Μέρκελ τόνισε ότι προτεραιότητα κατά το πρώτο εξάμηνο του έτους θα έχει το ελληνικό PSI και η νέα δανειακή σύμβαση της Ελλάδας. Η Μέρκελ είπε συγκεκριμένα ότι βασική προτεραιότητα είναι να διασφαλιστεί το δεύτερο σχέδιο διάσωσης της Ελλάδας και η ολοκλήρωση του κουρέματος των ελληνικών ομολόγων καθώς «το θέμα της ελληνικής βοήθειας θα πρέπει να επιλυθεί προτού η Ευρώπη αρχίσει να ασχολείται με την ενίσχυση της ανάπτυξης και της απασχόλησης και με την προώθηση των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων στην ευρωζώνη», όπως τόνισε στην κοινή συνέντευξη τύπου.
http://www.dw-world.de/dw/article/0,,15660369,00.html
Υ.Γ
Προφανώς τα κοράκια, οι γύπες πάνε να μας τα φάνε όλα...
Για αυτό επιμένουν σε μεγαλύτερο δάνειο..
Πάνε για το τελικό-ολοκληρωτικό χτύπημα..
Θα τους αφήσουμε ;;;

Σχόλια