Τρίτη, 10 Ιανουαρίου 2012

«Όλα είναι θέμα Παιδείας»

Κυκλοφόρησε το νέο βιβλίο του Βουλευτή Ροδόπης και τ. Υπουργού Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων Ευριπίδη Στυλιανίδη με τίτλο «Όλα είναι θέμα Παιδείας» από τις εκδόσεις ΜΙΝΩΑΣ.
Το βιβλίο παρουσιάζει τη συνολική στρατηγική για την εκπαιδευτική πολιτική της χώρας 2007-2009.
Καταγράφει το έργο που συντελέστηκε.
Περιγράφει την διοικητική διάρθρωση της εκπαίδευσης στην Ελλάδα.
Κωδικοποιεί την εκπαιδευτική νομοθεσία, που διέπει όλες τις βαθμίδες από το 1940 μέχρι σήμερα.

Παρουσιάζει τον οργανισμό του Υπουργείου Παιδείας καθώς και 7 νέα νομοσχέδια που είχαν προετοιμαστεί επί των ημερών του Ευριπίδη Στυλιανίδη.
Τέλος, περιλαμβάνει φωτογραφικό λεύκωμα από σημαντικές στιγμές και δραστηριότητες που αναπτύχθηκαν την περίοδο 2007-2009.
Το νέο σύγγραμμα του Ευριπίδη Στυλιανίδη με τίτλο «Όλα είναι θέμα Παιδείας» είναι μία έκδοση χρηστική όχι μόνο για τους ερευνητές του εκπαιδευτικού δικαίου αλλά και για τον εκπαιδευτικό ή τον σπουδαστή, που ενδιαφέρεται να ενημερωθεί για τη δομή, τη λειτουργία και το θεσμικό πλαίσιο του εκπαιδευτικού μας συστήματος.
Πολιτικά ενδιαφέρουσα είναι η παρουσίαση της εκπαιδευτικής πολιτικής της περιόδου 2007-2009, καθώς και το έργο που συντελέστηκε τότε.
Μέσα από την έκδοση αναδεικνύεται ότι μεταρρυθμιστής δεν είναι αυτός που αλλάζει απλώς τους νόμους, αλλά κυρίως αυτός που αλλάζει τα πράγματα μέσα από την εφαρμογή τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.