ΓΑΠ ο θαυματοποιός :γνωρίζουμε ότι έχουμε τις ικανότητες να κάνουμε τη φτώχεια παρελθόν, να αλλάξουμε τον κόσμο..

Και γιατί δεν το έκανες στην Ελλάδα ρε μυαλοσακατεμένε (που λέει και ο Χάρυ Κλύνν) ;;
Ο τύπος δεν έχει τον Θεό του...
Θα μας ξεκάνει εντελώς.. 
Θα μας ρίξει στα χάπια..
Άρθρο ακατάλληλο για όσους είναι νευρικοί και έχουν "καρδιακά προβλήματα"...

Σε κάθε περίπτωση απομακρύνετε τον υπολογιστή σας ...δεν σας φταίει σε τίποτα..
Ακολουθεί μεταφρασμένο απόσπασμα από την χθεσινή ομιλία του ΓΑΠ, στο συμβούλιο της Σοσιαλιστικής Διεθνούς στην Costa Rica.


"Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο αυτές οι κρίσεις δεν είναι πρωτίστως οικονομικές αλλά πολιτικές. Είναι κρίσεις εξαιτίας της έλλειψης
δημοκρατικής διακυβέρνησης, λόγω των ανισοτήτων, εξαιτίας της έλλειψης ευκαιριών, έλλειψης διαφάνειας, διαφθοράς, πελατειακών σχέσεων και αυταρχικών καθεστώτων. Καθεστώτα κάτω από τα οποία οι πολίτες μας έχουν περιθωριοποιηθεί ή ακόμη και καταπιεστεί.
Η κίνησή μας στη Λατινική Αμερική και σε πολλά άλλα μέρη του κόσμου είναι στην πρώτη γραμμή της αλλαγής. Δημοκρατική Αλλαγή. Φεύγοντας μακριά από εξαρτήσεις και πελατειακές σχέσεις.
Και η εμπειρία μας στην Ελλάδα είναι παρόμοια. Ήταν μια συντηρητική κυβέρνηση με κακή διαχείριση της οικονομίας μας. Διόγκωσε το δημόσιο χρέος μας, και άφησαν την χώρα μη ανταγωνιστική, αδιαφανή, με ένα τεράστιο έλλειμμα, τόσο οικονομικά αλλά και στην αξιοπιστία μας. Δημιούργησε όλες τις προϋποθέσεις που μας ανάγκασαν να αναζητήσουμε καταφύγιο και δανεισμό από τα υπόλοιπα κράτη μέλη στην Ευρώπη και το ΔΝΤ.
Και από τότε κάναμε έναν αγώνα δρόμου για να αλλάξουμε την Ελλάδα. Ναι, το σοσιαλιστικό κόμμα μας έκανε έναν αγώνα δρόμου για να αλλάξει την Ελλάδα. Να κάνει την Ελλάδα διαφανή. Κάνοντας τα πάντα online. Καταπολεμώντας τις πελατειακές σχέσεις. Χτυπώντας τις ολιγαρχίες της εξουσίας που είχαν καθιερωθεί.
Αλλά την ίδια στιγμή είχαμε να πάρουμε δρακόντεια μέτρα για να σώσουμε τη χώρα μας από τη χρεοκοπία. Και το έχουμε κάνει.
Θα ήθελα να ευχαριστήσω τους φίλους μας, τους συντρόφους μας εδώ στην Κεντρική και Λατινική Αμερική, και όλους της Σοσιαλιστικής Διεθνούς (ΣΔ), για τη συνεχή αλληλεγγύη σας. Ήταν ανεκτίμητα για μένα προσωπικά και για τον ελληνικό λαό που περνά δύσκολες θυσίες. Σας ευχαριστώ για την αλληλεγγύη.
Ξέρω ότι καταλαβαίνετε περισσότερο από άλλους τα δεινά μας. Με την κοινή μας δύναμη και την πίστη στο λαό μας, ξέρω ότι μπορούμε να κερδίσουμε αυτή τη μάχη και θα το κάνουμε. Θα κάνουμε την κρίση ευκαιρία για μια νέα Ελλάδα.
Αλλά αν εμείς στην Ελλάδα ήμασταν θύμα αυτού που εγώ αποκαλώ πελατειακό καπιταλισμό, όπου το κράτος και οι αγορές έχουν χρησιμοποιηθεί για να εξυπηρετήσει τους πλούσιους και ισχυρούς, σήμερα η Ευρώπη είναι θύμα μιας κοντόφθαλμης αντιμετώπισης της κρίσης. Η Συντηρητική Ευρώπη απέτυχε, παρά τα όσα έκανε. Στην πραγματικότητα, εμείς οι σοσιαλιστές, εμείς οι σοσιαλδημοκράτες κατανοούμε την αγορά πολύ καλύτερα από ότι οι συντηρητικοί.
Οι αγορές πρέπει να ρυθμίζονται. Δεν είμαστε εναντίον των αγορών. Αλλά δεν είναι Θεοί μας. Θα πρέπει να εργασθούν για το κοινό καλό, για τους λαούς μας, για τους πολίτες μας. Διαφορετικά η αγορά γίνεται τύραννος, ή κυριαρχείται από διακυμάνσεις της κερδοσκοπίας.
Αυτό είναι που ζήσαμε αυτές τις κρίσεις για πολλά χρόνια, από το 2008 και μετά. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο πολλές χώρες και σύντομα το σύνολο της ζώνης του ευρώ βιώνει αυτές τις κρίσεις, και μια συντηρητική Ευρώπη απέτυχε, απέτυχε να μας προστατεύσει.
Το Κίνημά μας, η Σ.Δ., και εγώ ο ίδιος, τόσο ως επικεφαλής του ΠΑΣΟΚ και ως πρωθυπουργός της Ελλάδα, έχουμε πάρει μια ισχυρή στάση ως προς το τι πρέπει να γίνει.
....
O αγώνας μας για δικαιοσύνη, ισότητα και διαφάνεια είναι ένας αγώνας που γεφυρώνει το χάσμα, αναδιανέμει τον πλούτο και την εξουσία μεταξύ των ισχυρών, των πλούσιων και των φτωχών..
Αγαπητοί φίλοι, αγαπητοί σύντροφοι, ναι, είμαστε διαφορετικοί! Διαφορετικοί από τις συντηρητικές δυνάμεις του κόσμου. Επειδή πιστεύουμε στις δυνατότητες του κάθε ατόμου. Διότι γνωρίζουμε ότι ακόμη και οι αδύναμοι, έχουν μεγάλες δυνατότητες που οι αγορές μας αγνοούν. Γνωρίζουμε επίσης ότι μπορούμε να αλλάξουμε, και γι 'αυτό πιστεύουμε ότι η κοινωνία μας χρειάζεται όλους και τον καθένα.
Γι 'αυτό πιστεύουμε στην ισότητα. Γι 'αυτό πιστεύουμε στη δυνατότητα της γυναίκας, ως ισότιμο εταίρο στην οικογένεια μας και στις κοινωνίες μας. Γι 'αυτό καταπολεμούμε τον ρατσισμό και την ξενοφοβία. Γι αυτό είμαστε στην πρώτη γραμμή, των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, των δικαιωμάτων των μειονοτήτων, για την ελευθερία του λόγου από τη Μιανμάρ ως στις μεγάλες περιοχές στην Αφρική. Γι 'αυτό αγωνιζόμαστε για τη δημοκρατία, την ισότητα, τη δικαιοσύνη, τη βιώσιμη ανάπτυξη σε όλο τον κόσμο.
Εμείς - περισσότερο από κάθε άλλη πολιτική δύναμη - κατανοούμε την ανάγκη για ενίσχυση της δημοκρατικής διακυβέρνησης σε όλο το κόσμο. Και γνωρίζουμε επίσης ότι έχουμε τις ικανότητες να κάνουμε τη φτώχεια παρελθόν, να αλλάξουμε τον κόσμο.
Αλλά πρέπει να προχωρήσουμε πέρα ​​από τον εύκολο εθνικισμό, φονταμενταλισμό και να είμαστε δέσμιοι σε ειδικά συμφέροντα, την διαφθορά και τα ισχυρά λόμπι.
Δεν πιστεύουμε στις πολιτικές του φόβου που κρατούν τους πολίτες μας ανασφαλείς, σε αναζήτηση σωτήρων. Πιστεύουμε στην πολιτική των αξιών, του σεβασμού και της ενδυνάμωσης των πολιτών μας.
Είτε εξετάζουμε Αθήνα της αρχαιότητας ή βλέποντας την Αθήνα του σήμερα, η δημοκρατία είναι η πρόκλησή μας, όπου οι αρμοδιότητες και οι πόροι μας χρησιμοποιούνται προς όφελος των λαών μας.

Ολόκληρη η ομιλία στα Αγγλικά ΕΔΩ

Σχόλια