Τετάρτη, 25 Ιανουαρίου 2012

"Αναμόρφωση νομοθετικού πλαισίου υπαίθριας διαφήμισης"

Προς κ. Υπουργό Εσωτερικών
Θέμα: "Αναμόρφωση νομοθετικού πλαισίου υπαίθριας διαφήμισης"
Με την υπ’ αριθ. πρωτ. 26902/7.6.2011 απόφαση του Υπουργείου Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, συγκροτήθηκε Ομάδα Διοίκησης Έργου(ΟΔΕ) αποτελούμενη από ένδεκα μέλη(11),υπηρεσιακά στελέχη του ίδιου υπουργείου και εκπροσώπων συναρμοδίων υπηρεσιών και φορέων.

Στις συνεδριάσεις της ΟΔΕ θα συμμετείχαν ως παρατηρητές εκπρόσωποι του Ινστιτούτου Τοπικής Αυτοδιοίκησης(ΙΤΑ) ,του Συνηγόρου του Πολίτη και του Σώματος Επιθεωρητών-Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης.
Έργο της ΟΔΕ είναι η μελέτη, αξιολόγηση και επεξεργασία της υφιστάμενης νομοθεσίας που διέπει την υπαίθρια διαφήμιση και η κατάθεση πρότασης στον Υπουργό Εσωτερικών για την υιοθέτηση νομοθετικών και κανονιστικών ρυθμίσεων ,με σκοπό την αναμόρφωση του ισχύοντος θεσμικού πλαισίου.
Η ΟΔΕ, σύμφωνα με την απόφαση αυτή, όφειλε να ολοκληρώσει το έργο της εντός έξι(6)μηνών.
Με την ολοκλήρωση του έργου και την έκδοση των σχετικών νομοθετικών και κανονιστικών ρυθμίσεων ,η ΟΔΕ όφειλε να προβεί στην έκδοση του άτυπου κωδικοποιητικού της ισχύουσας νομοθεσίας κειμένου, στο οποίο θα συνέβαλαν τα μέλη κατά το μέρος της αρμοδιότητάς τους.
Κατόπιν τούτων, ερωτάται ο κ. Υπουργός Εσωτερικών:
1)Ολοκληρώθηκε το έργο της προαναφερόμενης ΟΔΕ;
Εξεδόθησαν οι σχετικές νομοθετικές και κανονιστικές ρυθμίσεις και το άτυπο κωδικοποιητικό κείμενο της ισχύουσας νομοθεσίας, όπως προέβλεπε η υπουργική απόφαση;
Εάν έχει ολοκληρωθεί, να κατατεθούν το παραδοτέο έργο της και το άτυπο κωδικοποιητικό κείμενο της ισχύουσας νομοθεσίας.
2)Με δεδομένη την ιδιαιτερότητα του θέματος της υπαίθριας διαφήμισης για την Τοπική Αυτοδιοίκηση, προτίθεται ο κ. Υπουργός να προβεί άμεσα σε ανάληψη σχετικής νομοθετικής πρωτοβουλίας για την αναμόρφωση ισχύοντος θεσμικού πλαισίου, αξιοποιώντας το έργο της ΟΔΕ;
Αθήνα,25 Ιανουαρίου 2012
Ο ερωτών Βουλευτής
Χρήστος Ζώης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.