Πέμπτη, 26 Ιανουαρίου 2012

«Λάθη», «παράπλευρες απώλειες» και στην ουρά για ζαρζαβατικά

Σοφία Βούλτεψη
Γροθιά στο στομάχι ήσαν οι χθεσινές εικόνες από την διανομή ζαρζαβατικών της θηβαϊκής γης στην Πλατεία Συντάγματος - την ώρα που πληθαίνουν και επαναβεβαιώνονται οι δηλώσεις αυτοκριτικής για την άκριτη και χωρίς διαπραγμάτευση είσοδο στον μηχανισμό στήριξης, που παρουσιάζονται ως... πολιτικά λάθη.

Πρόκειται για μια ορολογία η οποία παραπέμπει στους γνωστούς «Πολέμους της Ειρήνης» περί λαθών και φίλιων πυρών, που είχαν ως αποτέλεσμα τις επίσης γνωστές μας «παράπλευρες απώλειες» - και ως τέτοια μπορούμε να δούμε και την χθεσινή ουρά νεόπτωχων στην Πλατεία Συντάγματος.

Η ατέλειωτη ουρά που σχηματίστηκε, σε συνδυασμό με τις παρεμβάσεις στη Δικαιοσύνη και τις δημόσιες δηλώσεις υπουργών όπου ομολογούν πως… δεν διάβασαν το Μνημόνιο ή δεν είχαν αρκετό χρόνο στη διάθεσή τους για να το μελετήσουν, αποδεικνύουν ότι η χώρα έχει κατέβει στο τελευταίο σκαλί.

Και πως το γεγονός ότι αυτή τη στιγμή μετά δυσκολίας μπορεί να συζητά ακόμη και την χρεοκοπία της, αποτελεί την φυσική συνέπεια της πολιτικής ανικανότητας και αδιαφορίας.

Και ενώ παίρνουν και δίνουν οι φήμες και οι δηλώσεις γύρω από το PSI, οι διαπραγματεύσεις επαναλαμβάνονται σήμερα με την επιστροφή στην Αθήνα του επικεφαλής του IIF, Τσαρλς Νταλάρα.

Η ΕΕ επιμένει να εφαρμοστεί η συμφωνία της 27ης Οκτωβρίου (την οποία ήδη θεωρεί… ξεπερασμένη), ενώ η επικεφαλής του ΔΝΤ έθεσε ζήτημα συμμετοχής και του δημόσιου τομέα.

Η Κριστίν Λαγκάρντ απηύθυνε χθες έκκληση προς την Ευρώπη να υψώσει «τείχος προστασίας»  γύρω από την Ελλάδα, προκειμένου  να αποφευχθεί η μετάδοση της κρίσης.

Την ίδια ώρα, όμως, που κοινή διαπίστωση είναι πως η κρίση είναι γενικευμένη και πως χρειάζεται συνολική αντιμετώπισή της, η Γερμανίδα καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ επιμένει να αποκαλεί την Ελλάδα «ειδική περίπτωση», προκειμένου να δικαιολογήσει αποφάσεις που απλώς ενισχύουν την κρίση και την οδηγούν σε εξάπλωση.

Μέχρι στιγμής, η ΕΚΤ (δηλαδή η Γερμανία) αντιστέκεται στις πιέσεις και επιμένει να μην αποδέχεται «κούρεμα» στα πρότυπα των ιδιωτών πιστωτών, αρνούμενη να υποστεί οποιαδήποτε απώλεια επί της αξίας των ελληνικών ομολόγων που έχει στην κατοχή της.

Όσο για τις ουρές για τα δωρεάν ζαρζαβατικά, όπως ήταν φυσικό έκαναν τον γύρο του κόσμου – προς μεγάλη ικανοποίηση των μεγάλων κριτών και τιμωρών μας.
Δυστυχώς, οι άνθρωποι που στάθηκαν στην ουρά τα χρειάζονταν τα ζαρζαβατικά και δεν διανοήθηκαν να τα χαλαλίσουν πετώντας τα σε κάποιους…

http://www.elzoni.gr/html/ent/003/ent.18003.asp

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.