Ο γάμος (τελικά) δεν οδηγεί στην ευτυχία και τη μακροζωία

Η αξία του γάμου στην υγεία και την ψυχολογία είναι υπερεκτιμημένη. Αυτό είναι το συμπέρασμα νέας έρευνας που συνέκρινε τα υπέρ και τα κατά του γάμου και της συμβίωσης.
Προηγούμενες έρευνες είχαν συνδέσει τον γάμο με την ευτυχία και την υγεία, συμπεραίνοντας ότι οι παντρεμένοι τείνουν να έχουν μεγαλύτερο προσδόκιμο ζωής και μεγαλύτερη ικανοποίηση από αυτήν.
Στη νέα έρευνα, Αμερικανοί επιστήμονες ανέλυσαν τα δεδομένα του Εθνικού Κέντρου Καταγραφής Οικογενειακών και Οικιακών Δεδομένων και το δείγμα τους περιλάμβανε 2.737 άνδρες και γυναίκες, 896 από τους οποίους παντρεύτηκαν ή συζούσαν με τον σύντροφό τους για διάστημα έξι ετών.

Διαπίστωσαν λοιπόν ότι οι διαφορές μεταξύ συμβίωσης και γάμου στην επίδραση της ψυχολογίας και της υγείας τους ήταν πολύ μικρές.
Επιπλέον, ενώ τα παντρεμένα ζευγάρια έδειχναν να έχουν κάποια κέρδη στην υγεία τους, όπως εικάζουν οι ερευνητές λόγω της καλύτερης ασφάλισής τους, τα ζευγάρια που απλά συζούσαν είχαν μεγαλύτερα κέρδη σε επίπεδο αυτοπεποίθησης και ευτυχίας.
Σε ό,τι αφορά τη σχέση τους με τους άλλους, παρατηρήθηκε ότι οι παντρεμένοι, αλλά και τα ζευγάρια που συζούν μειώνουν σημαντικά τις επαφές τους με την οικογένεια και τους φίλους τους.
Καταλήγοντας, τονίζουν ότι δεν εντόπισαν αποδεικτικά στοιχεία ότι ο γάμος και η συμβίωση, ως σχήματα, αν δεν συνοδεύονται από αρμονία στις σχέσεις, μπορούν να θεωρηθούν καλύτερα από το να είναι κανείς single.

espresso

Σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.