Τρίτη, 31 Ιανουαρίου 2012

Ασύλληπτο αποτέλεσμα σε διαδικτυακή ψηφοφορία.


Στο γνωστό blog προεδρική δημοκρατία, αναρτήθηκε πριν τρεις ημέρες μια ψηφοφορία, εντελώς διερευνητικά και με αφορμή την ανάπτυξη της γνωστής πρωτοβουλίας Ελλήνων πολιτών για την ριζική αλλαγή του Συντάγματος www.neosyntagma.net, μέλη της οποίας είναι και οι συντελεστές του blog αυτού. Η ψηφοφορία αναρτήθηκε πλέον μόνιμα στα αριστερά του πιο πάνω blog. Το σοκαριστικό στην όλη υπόθεση είναι το αποτέλεσμα που δίνουν οι πολίτες που....
μπαίνουν και ψηφίζουν.

Συγκεκριμένα το ερώτημα που έχει τεθεί είναι «Τι θέλετε να γίνει σχετικά με το ελληνικό Σύνταγμα;» και οι απαντήσεις, μεταξύ των οποίων επιλέγει ο ψηφοφόρος είναι 1) Νέο Σύνταγμα από Λαϊκή Συντακτική Εθνοσυνέλευση, 2) Αναθεώρηση του ισχύοντος Συντάγματος από τους πολιτικούς, όπως δηλαδή το ίδιο το Σύνταγμα προβλέπει, 3) Να μην αλλάξει καθόλου το Σύνταγμα και 4) Η επιλογή «Δεν γνωρίζω».

Ε, λοιπόν, παρατηρείται το εξής απίστευτο. Η επιλογή να γίνει «Νέο Σύνταγμα από Λαϊκή Συντακτική Εθνοσυνέλευση», συγκεντρώνει το 96,24% των ψήφων!!!!, οι άλλες δύο συγκεντρώνουν από 1,45% η κάθε μία και η επιλογή «Δεν γνωρίζω» συγκεντρώνει το 0,87%. Σημειώστε δε ότι η ψηφοφορία είναι αδιάβλητη, αφού δεν μπορεί να ψηφίσει κάποιος δύο φορές από το ίδιο κομπιούτερ!!.

Όσο και να μην αναπαριστούν οι ψηφοφορίες στο διαδίκτυο, επακριβώς τα ποσοστά που θα έδινε ένα πραγματικό δημοψήφισμα, εδώ η διαφορά είναι τόσο συντριπτική, που δεν αφήνει κανένα περιθώριο παρερμηνείας της Λαϊκής Βούλησης. Εννοείται ότι παρόμοια δημοσκόπηση, δεν θα δείτε ποτέ να γίνεται από εταιρία δημοσκοπήσεων και αντιλαμβάνεστε όλοι το γιατί... 

Μπείτε λοιπόν όλοι και ψηφίστε ελεύθερα, αυτό που πραγματικά πιστεύετε και θέλετε.
Είναι σημαντικό να γνωρίζουμε επιτέλους και εμείς οι ίδιοι οι πολίτες μεταξύ μας, τι είναι αυτό που ακριβώς θέλουμε να γίνει σχετικά με το πολιτικό σύστημα..

http://hassapis-peter.blogspot.com/2012/01/blog-post_4086.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.