ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΟΔΙΚΗΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ

Υπογράφηκε από τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας η σύμβαση για την κατασκευή του έργου «Συντηρήσεις οδών Π.Ε. Λάρισας Δυτικού Τομέα (2η Εργολαβία)»
Κώστας Αγοραστός: «Η οδική ασφάλεια θέμα μείζονος σημασίας για την Αιρετή Περιφέρεια»
Ρένα Καραλαριώτου: «Υλοποιούμε με σχέδιο και προγραμματισμό οδικά έργα ουσίας»
Συντηρήσεις στο οδικό δίκτυο της Περιφερειακής Ενότητας Λάρισας ξεκινά η Περιφέρεια Θεσσαλίας μετά την υπογραφή της σύμβασης κατασκευής του έργου από τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κώστα Αγοραστό. Το έργο «Συντηρήσεις οδών Π.Ε. Λάρισας Δυτικού Τομέα (2η Εργολαβία)» είναι προϋπολογισμού 1.000.000,00€,
χρηματοδοτείται από Πιστώσεις του Προγράμματος Κ.Α.Π. και βάσει της προσφερθείσας έκπτωσης που είναι 58,40%, η συνολική δαπάνη των εργασιών της υπογραφείσας σύμβασης έχει διαμορφωθεί στο ποσό των 511.235,79 € (εργασίες & Φ.Π.Α.).
Ο κ. Αγοραστός αναφερόμενος στην οδική ασφάλεια τόνισε ότι αποτελεί θέμα μείζονος σημασίας για την Αιρετή Περιφέρεια «καθώς οι επιπτώσεις της είναι εμφανείς τόσο στην οικονομική όσο και στην κοινωνική ζωή του τόπου» και συνέχισε: «Είναι προφανές ότι η άσκηση συγκροτημένης και ορθολογικής πολιτικής για την πρόληψη των οδικών ατυχημάτων αποτελεί τον καλύτερο τρόπο για την αντιμετώπιση του μεγάλου κοινωνικού ζητήματος της ασφάλειας στις μεταφορές και συγκεκριμένα στις οδικές μεταφορές. Με την παρούσα εργολαβία πραγματοποιούμε απολύτως αναγκαίες εργασίες συντήρησης οι οποίες θα εκτελεστούν σε σημεία του οδικού δικτύου, τα οποία έχουν παρουσιάσει φθορές, λόγω του έντονου κυκλοφοριακού φόρτου που αντιμετωπίζουν.
Από την πλευρά της η αντιπεριφερειάρχης Λάρισας κα Καραλαριώτου δήλωσε: «Με την υπογραφή της σύμβασης ξεκινάμε σήμερα μια σημαντική παρέμβαση στο οδικό δίκτυο του Δυτικό Τομέα της Π.Ε. Λάρισας ενώ έχει προηγηθεί και μια αντίστοιχη παρέμβαση για τον Ανατολικού Τομέα. Σ’ αυτές τις δύσκολες στιγμές για τη χώρα, η αιρετή Περιφέρεια με σχέδιο και προγραμματισμό, υλοποιεί οδικά έργα ουσίας, για την ασφάλεια των πολιτών και των μεταφορών».
Στο πλαίσιο της συσταθείσας εργολαβίας θα υλοποιηθεί η συντήρηση κατά θέσεις υπαρχουσών οδών του οδικού δικτύου της Περιφερειακής Ενότητας Λάρισας στα όρια κυρίως των Δήμων Ελασσόνας, Τυρνάβου και Τεμπών. Το έργο αποτελεί συνέχεια των παρεμβάσεων που εκτελεί η Περιφερειακή Ενότητα Λάρισας στο οδικό δίκτυο της αρμοδιότητάς της και έρχεται να συμπληρώσει το έργο «Συντηρήσεις οδών Π.Ε. Λάρισας Ανατολικού Τομέα (2η Εργολαβία)», προϋπολογισμού επίσης 1.000.000,00€ του οποίου η σύμβαση υπογράφηκε στις 31-10-2011 και για του οποίου έχουν ολοκληρωθεί το 80% των εργασιών. Οι εργασίες που θα πραγματοποιηθούν περιλαμβάνουν κυρίως τη συντήρηση τεχνικών έργων του οδικού δικτύου που παρουσιάζουν φθορές και την ανακατασκευή ασφαλτικών οδοστρωμάτων που παρουσιάζουν έντονες ρηγματώσεις ή καθιζήσεις. Σε ορισμένες περιπτώσεις, όπου κρίνεται απαραίτητο, εκτός της κατασκευής νέου ασφαλτικού τάπητα κυκλοφορίας, θα γίνουν εργασίες ενίσχυσης της υποδομής της οδού. Με την παρούσα εργολαβία αναμένεται η διάστρωση περίπου 38.000,00 μ2 νέου ασφαλτικού τάπητα. Η προθεσμία περαίωσης του έργου είναι δέκα (10) μήνες.
Κατά την υπογραφή της σύμβασης για την κατασκευή του έργου, παρευρέθηκαν, η αντιπεριφερειάρχης Λάρισας κα Ρένα Καραλαριώτου, ο Γενικός δ/ντής της Περιφέρειας κ. Κώστας Μέγας, ο διευθυντής Τεχνικών Έργων της Π.Ε. Λάρισας κ. Χρήστος Λυτροκάπης και ο νόμιμος εκπρόσωπος της αναδόχου εργοληπτικής επιχείρησης «ΜΠΟΥΦΙΚΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΤΟΥ ΘΩΜΑ» κ. Γεώργιος Μπουφίκος.

Σχόλια