Φθηνή βενζίνη (από τα στρατιωτικά πρατήρια) και για τα Ι.Χ. των στελεχών

Δραστικά μέτρα κατά της κρίσης για το ανθρώπινο δυναμικό λαμβάνει η ηγεσία του Στρατού Ξηράς, τα οποία ενδυναμώνουν τον δεσμό ανάμεσα στην ηγεσία και στα στελέχη και έχουν ευεργετικές επιπτώσεις στο ηθικό, κάτι το οποίο διακρίνει κανείς στις μονάδες των συνόρων.
Η λειτουργία νέων στρατιωτικών φαρμακείων, ο εμπλουτισμός των στρατιωτικών πρατηρίων και η αξιοποίηση των υπαρχουσών εγκαταστάσεων για τη στέγαση του μόνιμου προσωπικού αποτελούν μερικές από τις πρωτοβουλίες που αναλαμβάνονται με παρότρυνση από τον υπουργό Εθνικής Αμυνας Δημήτρη Αβραμόπουλο και το ΓΕΣ για τη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης των στελεχών και των οικογενειών τους.


Συγκεκριμένα σε πρώτη φάση πρόκειται να λειτουργήσουν άμεσα νέα στρατιωτικά φαρμακεία στις Φρουρές Ξάνθης και Αλεξανδρούπολης για την εξυπηρέτηση των στελεχών που υπηρετούν σε αυτές. Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές, θα ακολουθήσουν η ίδρυση και η λειτουργία στρατιωτικών φαρμακείων και σε άλλες Φρουρές, όπως π.χ. στη Λάρισα.

Η λειτουργία τους πλέον κρίνεται επιβεβλημένη, αφού τα πολιτικά φαρμακεία που λειτουργούν δεν παρέχουν φάρμακα επί πιστώσει (αφορά όλους τους ασφαλισμένους του Δημοσίου), ενώ με την εφαρμογή του μέτρου επιδιώκεται και μείωση της φαρμακευτικής δαπάνης, που η συνεχής της αύξηση την περασμένη δεκαετία αποτελεί μια από τις αιτίες κατάρρευσης του εθνικού ασφαλιστικού συστήματος.

Οσον αφορά τα στρατιωτικά πρατήρια, αποφασίστηκε η επέκταση της δραστηριότητάς τους να συμπεριλάβει και την πώληση καυσίμων για τα ιδιωτικής χρήσης οχήματα των στελεχών.

Τέλος, έπειτα από καταγραφή και μελέτη των αναγκών ανά περιοχή και των διατιθέμενων κτιριακών υποδομών, αποφασίστηκε η διάθεση οικημάτων για μόνιμη διαμονή στα κατά τόπους Κέντρα Αναπλήρωσης Απωλειών Υγείας (ΚΑΑΥ) στελεχών που υπηρετούν στις αντίστοιχες Φρουρές. Με βάση τα πρώτα στοιχεία το ποσοστό των οικημάτων που θα διατεθούν για μόνιμη διαμονή ανέρχεται σε 30% ως 40% και προέκυψε κατόπιν μελέτης και καταγραφής των παραθεριστικών αναγκών ώστε να μη διαταραχθεί η χρήση γι’ αυτόν τον σκοπό.
ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

Σχόλια

  1. Μια πικρία σε πιάνει όταν βλέπεις τα παιχνίδια της πολιτικής σαπίλας, να φτιάχνει μέσα από τα χαλάσματα, στέγες από χαρτόνι για μερικές κοινωνικές ομάδες. Βλέπετε τη φύλαξη της χώρας σε κατάσταση πολέμου, δεν θα την κάνουν οι φρουροί που βρίσκονται σήμερα ένστολοι μόνιμοι, αλλά τα άλλα παληκάρια που θα επιστρατευτούν και θα φτύνουν τους απατεώνες που τους κυβερνούν!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.