Πέμπτη, 12 Ιανουαρίου 2012

Ρε που μας κατάντησαν...Δίλημμα ανάμεσα σε 4ήμερο και μερική απασχόληση

Μπροστά σε δίλημμα βρίσκονται οι εργαζόμενοι της Τράπεζας Πειραιώς, οι οποίοι καλούνται να διαλέξουν ανάμεσα σε 4ήμερο εργασίας ή σε μερική απασχόληση. Σήμερα για το θέμα αυτό συνεδριάζει το ΔΣ της ΟΤΟΕ με την παρουσία των σωματείων εργαζομένων της τράπεζας (σωματείο Πειραιώς, Μακεδονίας-Θράκης και ΕΤΒΑ). Επίσης σήμερα έχει οριστεί και το κρίσιμο ραντεβού της διοίκησης της Εθνικής Τράπεζας με τον σύλλογο εργαζομένων, προκειμένου να αποφασίσουν από κοινού για περικοπές στο κόστος λειτουργίας κατά 150 εκατ. ευρώ τον χρόνο.

Οπως είναι γνωστό, τον περασμένο Δεκέμβριο η διοίκηση της Τράπεζας Πειραιώς ενημέρωσε ότι θα προχωρήσει από την 1η Φεβρουαρίου 2012 σε μείωση των αποδοχών από 10% έως 20%, προκειμένου να περιορίσει κατά 50 εκατ. ευρώ τον χρόνο το μισθολογικό κόστος και να διασφαλίσει τις θέσεις εργασίας.
Οι μειώσεις είναι κλιμακωτές ανάλογα με το ύψος του μισθού και διαμορφώνονται ως εξής: μισθοί μέχρι 1.500 ευρώ μειώνονται κατά 10%, το τμήμα από 1.500 έως 3.000 ευρώ μειώνεται κατά 15%, ενώ για το τμήμα του μισθού από 3.000 ευρώ και πάνω η μείωση φτάνει το 20% (μεσοσταθμικά η μείωση διαμορφώνεται στο 12%).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.