Οι άνθρωποι δεν παίζονται...άλλα 25 εκατ.ευρώ σε "συμβούλους"

Το άρθρο βασίζεται σε μια ανάλυση του Νίκου Χριστοδουλόπουλου
Ακόμα και αν δεν ασχολείσαι, ακόμα και είναι άσχετος ή αδαής, αν σε ρωτήσει κάποιος ποιος ασχολείται με την ανταλλαγή χρέους το λεγόμενο PSI...
το μυαλό σου θα πάει στο ΙΙF (Institute of International Finance) και στον επικεφαλής του Τσαρλς Νταλάρα...
Ποιος δεν τον έχει ακούσει αυτό τον Νταλάρα..μιας και μας έχουν βομβαρδίσει όλα τα κανάλια και οι εφημερίδες.
Άρα λογικά αυτός είναι ο άνθρωπός μας, ο εκπρόσωπός μας και ο σύμβουλός μας, στην υπόθεση του PSI...
Προφανώς ο Νταλάρα και το ΙΙF θα αμειφθούν για τις υπηρεσίες τους, κάτι που ακούγεται λογικό...
Αν σας πούμε τώρα ότι έχουμε και άλλο σύμβουλο για την ίδια δουλειά που θα πάρει και 25 εκατ. ευρώ, τότε τι θα λέγατε;;;
Την ώρα δηλαδή που αποφασίζουν τις περικοπές μισθών, συντάξεων και επιβάλουν φόρους και χαράτσια στον ελληνικό λαό, αποφασίζουν να πληρώσουν 25 εκατ. ευρώ για παροχή υπηρεσιών στη γνωστή LAZARD !!! Και αν τελικά το ποσό παραμείνει εκεί και δεν προκύψουν και τίποτα έξτρα έξοδα της τάξεως μερικών ακόμη εκατομμυρίων.
Διαβάστε το σχετικό ΦΕΚ και φρίξτε....
Εγκρίνουμε τη δαπάνη που θα καταβληθεί για αμοιβή στην εταιρεία «LAZARD FRERES SAS», στην οποία θα ανατεθούν από τον Ο.Δ.ΔΗ.Χ., σύμφωνα με την αριθμ.188/20−09−2011 απόφαση του Δ.Σ., του Ο.Δ.ΔΗ.Χ. καθήκοντα χρηματοοικονομικού συμβούλου του Ελληνικού Δημοσίου.
Τα καθήκοντα της Lazard, ως Χρηματοοικονομικού Συμβούλου του Ε.Δ. θα περιλαμβάνουν κυρίως:
1. Χρηματοοικονομική έρευνα: εντοπισμός των κατάλληλων προς ανταλλαγή ομολόγων.
2. Νομικός έλεγχος: σε συνεργασία με τους διεθνείς και εγχώριους νομικούς συμβούλους του Ελληνικού Δημοσίου, ανάλυση των υφιστάμενων περιορισμών των υφιστάμενων δανειακών υποχρεώσεων του Ε.Δ. και καθορισμός του νομοθετικού πλαισίου των νέων ομολόγων που θα εκδοθούν προς ανταλλαγή.
3. Συντονισμός καθηκόντων των συν−αναδόχων και λοιπών φορέων.
4. Επεξεργασία της στρατηγικής επαναγοράς χρέους.
5. Συμμετοχή στην προετοιμασία των όρων ανταλλαγής.
6. Συνδρομή προς το Ελληνικό Δημόσιο στις συζητήσεις και διαπραγματεύσεις με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, τον Ευρωπαϊκό Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (EFSF) και το ΔΝΤ σχετικά με (α) τη χρηματοδότηση εκ μέρους των δημόσιων φορέων (β) την παροχή πιστωτικής ενίσχυσης (γ) τις ιδιωτικοποιήσεις και τη χρήση των πόρων τους (δ) άλλες παραμέτρους του προγράμματος αναδιάρθρωσης του Ε.Δ.
7. Συνδρομή στην επικοινωνία με τους Αξιολογικούς Οίκους.
Για τις παραπάνω χρηματοοικονομικές υπηρεσίες η αμοιβή της Lazard Freres SAS θα αποτελεί ποσοστό 0,015% επί του ονομαστικού ποσού του χρέους που θα ανταλλαγεί ή θα επαναγορασθεί στα πλαίσια του PSI.
Σε περίπτωση πλήρους υλοποίησης τόσο της ανταλλαγής όσο και της επαναγοράς των υφιστάμενων ομολόγων, το μέγιστο ποσό αυτό εκτιμάται ότι θα ανέλθει σε 25 εκατ. ευρώ
Η απόφαση αυτή να δημοσιευτεί στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.
Αθήνα, 31 Οκτωβρίου 2011
Ο ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ
ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΣΑΧΙΝΙΔΗΣ

Διαβάστε το ΦΕΚ ΕΔΩ

Σχόλια

  1. Γιατί Σαχινίδης βάζει όλες τις υπογραφές;
    Μήπως

    Μήπως και εδώ, ο υπογράφων έχει...... το άλλο χέρι κάτω από το τραπέζι;;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.