Ολοκληρώθηκαν την 19η Ιανουαρίου 2012 οι εργασίες της 166ης Συνόδου της Στρατιωτικής Επιτροπής (Military Committee) του NATO σε επίπεδο Α/ΓΕΕΘΑ.
Κατά τη διάρκεια της Συνόδου συζητήθηκαν θέματα που αφορούν στις τρέχουσες επιχειρήσεις του ΝΑΤΟ. Eιδικότερα, η συζήτηση επικεντρώθηκε στην εξέλιξη και το μέλλον της KFOR στο Κοσσυφοπέδιο και της ISAF, στο Αφγανιστάν. Αναφορικά με την επιχείρηση ISAF συζητήθηκε η μεταβίβαση αρμοδιοτήτων στον αφγανικό στρατό και συνεισφορά της Συμμαχίας μέχρι και μετά το 2014.
Παράλληλα, συζητήθηκαν οι εξελίξεις αναφορικά με την ανάπτυξη των Στρατιωτικών Δυνατοτήτων της Συμμαχίας στο πλαίσιο της ‘’Έξυπνης Άμυνας’’ (Smart Defence) και την υλοποίηση της νέας Δομής Διοίκησης του ΝΑΤΟ.
Επιπλέον, στις συναντήσεις της 11ης Συνόδου με τους Μεσογειακούς Εταίρους (Mediterranean Dialogue-MD) και της 26ης Συνόδου με τις χώρες Ευρωατλαντικής Συνεργασίας (Euro-Atlantic Partnership Council-EAPC) συζητήθηκαν οι προοπτικές περαιτέρω βελτίωσης των προγραμμάτων αυτών.
Κατά τη 17η Σύνοδο της Επιτροπής ΝΑΤΟ-Ρωσίας (NRC) επιβεβαιώθηκε η στρατηγική σχέση με τη Ρωσία με την έγκριση του Πλαισίου Στρατιωτικής Συνεργασίας, του Οδικού Χάρτη της Στρατιωτικής Συνεργασίας 2012-2014 και των δραστηριοτήτων του Προγράμματος Συνεργασίας για το έτος 2012.
Παράλληλα, ο Α/ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Μιχαήλ Κωσταράκος, στο περιθώριο της Συνόδου, συναντήθηκε με τους ομολόγους του, του Ισραήλ, Αντιστράτηγο Benjamin Gantz, της Γαλλίας, Ναύαρχο Odouard Guillaud και της Τουρκίας, Στρατηγό Necdet Ozel.
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου
Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.