Παρασκευή, 30 Δεκεμβρίου 2011

Oι μη αλλαγές στην Δημόσια Διοίκηση..

Ο Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Εσωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Λάρισας, κ. Χρήστος Ζώης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Ενώ περιμένουμε, από το Σεπτέμβριο, τον Υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης στη Βουλή να ενημερώσει τους βουλευτές σχετικά με τις αλλαγές στη Δημόσια Διοίκηση, τον παρακολουθήσαμε με έκπληξη να προβαίνει χθές σε θολές ανακοινώσεις, παραπέμποντας ουσιαστικά στα στελέχη της task force.

Οι χθεσινές δηλώσεις της πολιτικής ηγεσίας του αρμόδιου Υπουργείου, ανοίγουν την πόρτα μαζικών απολύσεων και επιτείνουν περαιτέρω την αγωνία και την ανασφάλεια χιλιάδων δημοσίων υπαλλήλων, οι οποίοι θα βρεθούν αντιμέτωποι με αδιαφανείς μεθοδεύσεις αξιολόγησης, χωρίς προκαθορισμένα και αντικειμενικά κριτήρια. Το δήθεν “σχέδιο” του κ. Ρέππα και των προκατόχων του για τη “Λευκή Βίβλο” απεδείχθη τελικά ένα ακόμη επικοινωνιακό ευφυολόγημα, πιο πρόχειρο και από τον “Καλλικράτη”.
Ελπίζουμε, όταν ο κ. Ρέππας και οι συνεργάτες του εκπονήσουν πραγματικό σχέδιο για τη Μεταρρύθμιση στη Δημόσια Διοίκηση, να εμφανιστούν επιτέλους στη Βουλή και να το παρουσιάσουν. Κυρίως, όμως, έχουν υποχρέωση να δώσουν σαφείς εξηγήσεις στους χιλιάδες δημοσίους υπαλλήλους για το εργασιακό τους μέλλον, αντί να κρύβονται πίσω από γενικόλογες εκθέσεις διεθνών και ευρωπαϊκών οργάνων και οργανισμών».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.