Ο Αμερικανός στρατηγός Dempsey, προειδοποιεί για πιθανές κοινωνικές αναταραχές στην Ευρώπη....

Οι Αμερικανοί ανησυχούν και προετοιμάζονται !!!!
Σύμφωνα με τo BBC, ο ανώτατος στρατιωτικός διοικητής των αμερικανικών δυνάμεων, Gen Martin Dempsey, λέει ότι ανησυχεί για "τις πιθανές κοινωνικές αναταραχές",καθώς η οικονομική κρίση της Ευρώπης ξετυλίγεται.
Ο στρατηγός Dempsey δήλωσε ότι, δεν είναι ξεκάθαρο ότι οι τελευταίες ενέργειες στις οποίες προέβησαν οι ηγέτες της ΕΕ , θα είναι αρκετές για να κρατήσουν τη ζώνη του ευρώ μαζί
προσθέτοντας ότι η διάσπαση θα μπορούσε να έχει συνέπειες για το Πεντάγωνο.
Είκοσι έξι από τις 27 χώρες της ΕΕ έχουν συμφωνήσει να σφυρηλατήσουν μια αυστηρότερη δημοσιονομική ένωση.
Μόνο το Ηνωμένο Βασίλειο αρνήθηκε να υπογράψει μια νέα συνθήκη, επικαλούμενη το εθνικό συμφέρον.
Ο Gen Dempsey, ο οποίος είναι πρόεδρος του μικτού Επιτελείου ενόπλων δυνάμεων, είπε σε μια εκδήλωση που φιλοξενείται από το Ατλαντικό Συμβούλιο, ένα think-tank στη Ουάσιγκτον : "Η ευρωζώνη βρίσκεται σε μεγάλο κίνδυνο."
"Ξέρω ότι έχουν ληφθεί ορισμένα μέτρα εδώ με τα 17 μέλη της ευρωζώνης, για να προσπαθήσουν για την καλύτερη ευθυγράμμιση της ... νομισματικής και δημοσιονομικής πολιτικής. Όμως δεν είναι ξεκάθαρο, για μένα τουλάχιστον, ότι αυτό θα είναι η κόλλα που τους κρατά πραγματικά μαζί. "
Ο Gen Dempsey προηγουμένως υπηρέτησε ως επικεφαλής του αμερικανικού στρατού στο Ιράκ.
Υπέδειξε, ότι μέρος της ανησυχίας του ήταν ότι ο στρατός των ΗΠΑ θα μπορούσε να εκτεθεί, σε οποιοδήποτε σοβαρό πρόβλημα της ευρωζώνης, λόγω της πιθανότητας κοινωνικών αναταραχών και τη διάλυση της Ένωσης".
Ο στρατός των ΗΠΑ έχει περισσότερους από 80.000 στρατιώτες και 20.000 υπαλλήλους στην Ευρώπη με έδρα τη Γερμανία.

Σχόλια

  1. Λές να το λέει στην τύχη; Αν είναι έτσι..
    Το έβλεπες, Το έπαιξες;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.