Σάββατο, 24 Δεκεμβρίου 2011

Για συνεργασία Πολιτείας - Εκκλησίας συζήτησαν Παπαδήμος - Ιερώνυμος

Ο πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος αντάλλαξε ευχές, αλλά είχε και την ευκαιρία να συζητήσει θέματα της Εκκλησίας της Ελλάδος, με τον αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κκ Ιερώνυμο με τον οποίο συναντήθηκε σήμερα το πρωί στο Μέγαρο Μαξίμου.
Όπως ανέφερε σε δηλώσεις του ο κ. Παπαδήμος συζήτησε με τον αρχιεπίσκοπο τους τρόπους με τους οποίου η πολιτεία μπορεί να συνεργαστεί με την Εκκλησία και να την συνδράμει στο έργο της, καθώς και για την αντιμετώπιση των προβλημάτων τόσο της Αρχιεπισκοπής όσο και της Εκκλησίας.

Επίσης ο πρωθυπουργός και ο αρχιεπίσκοπος συζήτησαν την στήριξη των πρωτοβουλιών κοινωνικού χαρακτήρα με στόχο την στήριξη ασθενέστερων ομάδων, δράσεις οι οποίες τις επόμενες μέρες θα γίνουν πιο συγκεκριμένες, όπως δήλωσε ο πρωθυπουργός.

Από την μεριά του ο αρχιεπίσκοπος είπε ότι τα θέματα της Εκκλησίας διακρίνονται στα θέματα της Αρχιεπισκοπής και σε εκείνα της Εκκλησίας της Ελλάδος γενικότερα.

Σε ότι αφορά τα πρώτα, όπως δήλωσε ο αρχιεπίσκοπος συζήτησε με τον πρωθυπουργό για την κρίση στη γειτονιά, την οικογένεια, και τις δυνατότητες βοήθειας και συμπαράστασης στους ανθρώπους.

Όπως είπε ο κ Ιερώνυμος για τα προβλήματα της Εκκλησίας συμφωνήθηκε με τον πρωθυπουργό να υπάρξει συνάντηση του κ. Παπαδήμου με αντιπροσωπεία της Ιεράς Συνόδου, ώστε να συζητηθούν τα ζητήματα αυτά. 
ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.