Μισθολόγιο ..Οι μειώσεις στους μισθούς των στρατιωτικών..

Δείτε τις περικοπές στους μισθούς των στρατιωτικών..
Θα μου πείτε και που τις ξέρεις εσύ ρε φίλε ;;
Eδώ δεν έχει κυκλοφορήσει το νέο μισθολόγιο...
Μπορεί να μην έχει οριστικοποιηθεί το μισθολόγιο, αλλά οι φήμες, οι διαδόσεις και τα "αποκλειστικά" δίνουν και παίρνουν...
Εμείς όμως δεν ασχολούμαστε με φήμες, γράφουμε και εκτιμούμε με βάση επίσημα στοιχεία.
Την απάντηση στο ερώτημα και το τι ακριβώς θα συμβεί,
μας την δίνει ο προϋπολογισμός του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας που εγκρίθηκε πριν λίγες μέρες στην Βουλή...
Σύμφωνα με τον προϋπολογισμό του υπουργείου Εθνικής Άμυνας που βλέπετε στην πιο κάτω εικόνα...

Μαχαίρι θα πέσει μαχαίρι στους μισθούς των Στρατιωτικών κατά 20%.
Πιο συγκεκριμένα, οι περικοπές των πιστώσεων για μισθούς ανά επιτελείο έχουν ως εξής :
Προσωπικό του ΥΠΕΘΑ 10 % Μείωση του ποσού για αποδοχές
Προσωπικό του ΓΕΣ  20% Μείωση του ποσού για αποδοχές
Προσωπικό του ΓΕΝ 21 % Μείωση του ποσού για αποδοχές
Προσωπικό του ΓΕΑ 22%  Μείωση του ποσού για αποδοχές
Υ.Γ
- Επειδή τα στοιχεία του 2011 αφορούν μέχρι τέλος του Σεπτεβρίου και επειδή γίνεται προπληρωμή του επόμενου μήνα, έχει γίνει διόρθωση των δαπανών του 2011 με την προσθήκη δυο μηνών.
- Αξιοπερίεργη είναι η μείωση του μισθού του προσωπικού του Υπουργείου που είναι ΜΟΝΟ 10%... σε σχέση με το προσωπικό των Γενικών Επιτελείων που η μείωση θα είναι διπλάσια (21 % κατά μέσο όρο) 
Φαίνεται ότι οι σύμβουλοι και το επιτελείο του υπουργείου παίρνουν λίγα...για αυτό και οι περικοπές θα είναι μόνο 10 %

Σχόλια

  1. http://www.ted.com/talks/lang/el/bunker_roy.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Διαβάζοντας με προσοχή το άρθρο και τα στοιχεία που δίνονται στον συγκριτικό πίνακα διαπιστώνονται εύκολα αρκετές ανακρίβειες που οδηγούν σε αυθαίρετο συμπέρασμα για μισθολογικές περικοπές για το έτος 2012 που κυμαίνονται από 20 έως 22 % (ανά γενικό επιτελείο) σε σχέση με το 2011.

    Βασικό λάθος αποτελεί η αυθαίρετη παραδοχή ότι «τα στοιχεία του 2011 αφορούν μέχρι τέλος του Σεπτεβρίου και επειδή γίνεται προπληρωμή του επόμενου μήνα, έχει γίνει διόρθωση των δαπανών του 2011 με την προσθήκη δυο μηνών». Τα στοιχεία όμως που δίδονται αφορούν όλο το 2011 και ο πίνακας είναι αναπροσαρμοσμένος για όλο το 2011 σύμφωνα με τα πραγματικά στοιχεία μισθοδοσίας των γενικών επιτελείων μετά την εννιάμηνη εκτέλεση του προυπολογισμού.

    Ως απλή επαλήθευση ότι περιλαμβάνεται όλο το 2011 αποτελεί το γεγονός ότι οι μισθολογικές δαπάνες (πχ) του ΓΕΑ δείχνουν αύξηση σε σχέση με το 2010 κατά 1%, ενώ αν γίνει αναγωγή με πρόσθεση άλλων δύο μισθών (κατά τον συντάκτη του άρθρου) τότε η αύξηση φθάνει στο 17% (!!!!) περίπου ((ή 750.000.000 Ευρώ περίπου). Ομοίως και για τα υπόλοιπα γενικά επιτελεία φαίνεται πλέον αυξηση της μισθοδοσίας αντί της μείωσης που έγινε.

    Ξεχνάει φαίνεται ο συντάκτης του άρθρου ότι το 2011 έγιναν σημαντικές μειώσεις στη μισθοδοσία των στρατιωτικών με περικοπή των περισσότερων επιδόματων και ως εκ τούτου η μισθοδοσία είναι μειούμενη σε σχέση με το 2010 και όχι αυξανόμενη. Σημειώνεται ότι η αύξηση του 1% στο ΓΕΑ πιθανόν οφείλεται στην αναπροσαρμογή του επιδόματος επικινδυνότητας (βλέπε www.docman.gr/Download/5963.aspx ).

    Κατόπιν τούτων αν συγκρίνουμε τις μισθολογικές δαπάνες 2010 (εκτελεσθείσες) και του 2012 (προυπολογισμένες) φαίνονται οι πραγματικές μειώσεις σε σχέση με το 2010 που είναι 13%-10%-6% αντίστοιχα ανά γενικό επιτελείο. Ομοίως οι μειώσεις μεταξύ 2012-2011 είναι 3-6-7 % αντίστοιχα και πιθανόν οφείλονται στο γεγονός της εφαρμογής των μέτρων του μεσοπρόθεσμου για ολο το 2012 (μερικώς το 2011) και τις μειώσεις των θέσεων εξωτερικού. (βλέπε http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22768&subid=2&pubid=63594352 )

    Επισημαίνεται επίσης ότι τα στοιχεία του προυπολογισμού 2012 (όπως και των 2010 -2011) αναφέρονται σε μισθοδοσία του συνόλου του προσωπικού, στρατιωτικό και πολιτικό (στο όποίο έχει εφαρμοσθεί το νέο μισθολόγιο). Για επιβεαίωση δίνω τον πλήρη προυπολογισμό του 2012 http://www.onalert.gr/files/File/pdf/proypologismos2012.pdf
    Το ποσό που αναφέρετε για το 2012 προκύπτει από τη πρόσθεση των αντίστοιχων ποσών των κωδικως 200,300 και 400

    Όσον αφορά τη μισθοδοσία του προσωπικού ΥΠΕΘΑ (μονίμων και ΙΔΑΧ) για το 2012 φαίνεται άυξηση σε σχέση με το 2010 κατά 9% (μείωση το 2011 κατά 8%) και πράγματι είναι παράξενο εάν δεν προβλέπονται προσλήψεις για το 2012. Σημειώνεται ότι η μισθοδοσία αυτή αφορά πολιτικό προσωπικό που υπηρετεί στις γενικές διευθύνσεις του υπουργείου.

    Σχετικά με τα περί συμβούλων επισημαίνεται ότι στο ΥΠΕΘΑ (όπως και στα λοιπά υπουργεία) υπηρετούν μετακλητού υπάλληλοι που επιβαρύνουν τον προυπολογισμό των υπουργείων από τα οποία έχουν μετακληθεί΄.

    Κλείνοντας, θα ήθελα να επισημένω ότι ο προυπολογισμός δεν σημαίνει απολύτως τίποτα για τη μισθολογική πολιτική που θα ακολουθηθεί (από την νυν ή από την κυβέρνηση που θα προκύψει μετά τις εκλογές) μετά την εφαρμογή του νέου μισθολογίου καθώς εύκολα μπορεί να αναπροσαρμοσθεί είτε αρνητικά είτε θετικά. Αυτό όμως που πρέπει να ειπωθεί είναι ότι θα πρέπει να μην βιάζονται ορισμένοι να βγάζουν αυθαίρετα συμπεράσματα (είτε από άγνοια, είτε από οποιαδήποτε σκοπιμότητα) που αποπροσανατολίζουν το προσωπικό των ΕΔ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Kαλή προσπάθεια να καλύψεις το κόμμα σου και τους αρμόδιους υπουργούς αγαπητέ,
    Καμιά ανακρίβεια κανένα λάθος..
    Τα ελληνικά είναι απλή γλώσσα. Διαμόρφωση 30/9/2011 σημαίνει πως είχε διαμορφωθεί, πόσα χρήματα είχαν αναλωθεί μέχρι 30/9/2011. Τόσο απλά.
    Τώρα επειδή επικαλείσαι λινκ όπως του "αξιόπιστου Έθνους"
    Δες:
    1. http://www.onalert.gr/default.php?pname=Article&catid=2&art_id=10949
    Για όλους φαίνεται ότι υπάρχει ένας κοινός αριθμός:
    •Οι μειώσεις αναμένεται να φτάσουν το 30%, και στόχος είναι η προσαρμογή των ειδικών μισθολογίων στην αρχιτεκτονική του νέου συστήματος πληρωμών στο δημόσιο.
    2. http://www.onalert.gr/default.php?pname=Article&catid=2&art_id=10832
    Η μελέτη του ΣΥΣΜΕΔ για το νέο μισθολόγιο θα περιλαμβάνει και την εκτίμηση των απωλειών που έχουν υποστεί οι στρατιωτικοί τη διετία 2009-2011,αλλά και την πρόβλεψη για τις μειώσεις του 2012! Οι αριθμοί λένε πάντα την αλήθεια όσο ψυχρή και σκληρή κι αν είναι .Όπως θα διαπιστώσετε από τον πίνακα που ακολουθεί στη περίπτωση των στρατιωτικών η αλήθεια είναι ...τρομακτική. Κάτω από τον πίνακα ακολουθούν επεξηγήσεις αλλά διαπιστώσεις σύμφωνα με τις οποίες οι στρατιωτικοί σε κάποιες περιπτώσεις θα βρεθούν μέσα στο 2012 να έχουν υποστεί απώλειες της τάξεως του 50 ή και το 70%!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αγαπητέ αρίστο, το ύφος σου δείχνει εκνευρισμό.
    Φαίνεται η αλήθεια πειράζει.
    Τα στοιχεία που σου έδωσα είναι επαρκή και πλήρη, αλλά φαίνεται οτι δεν τα καταλαβαίνεις ή κάνεις οτι δεν καταλαβαίνεις.
    Οσον αφορά για περί κομμάτων και υπουργών που αναφέρεις σου υπενθυμίζω οτι ο ΠΥ 2012 ψηφίστηκε από ολά τα κόμματα που συμμετέχουν στην κυβέρνηση Παπαδήμου και οτι στο ΥΠΕΘΑ συνηπάρχουν και οι τρέις "συνεταίροι" με επικεφαλή τον κ. Αβραμόπουλο.
    Για ποιό λοιπόν κόμμα μιλάς και για ποιόν υπουργό.
    Αντε γιατί βαρεθήκαμε τις φθηνές δικαιολογίες και τις εμμονές του καθένα.
    ΥΓ Όσο για τη λέξη διαμόρφωση γνωρίζω τι σημαίνει, εσύ δεν γνωρίζεις τι σημαίνει ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. @07:06, μπράβο καλή η προσπάθειά σου. Αξίζεις τα λεφτά που σου πληρώνουν για να δικαιολογείς τα αδικαιολόγητα.
    Η τελευταία σου παράγραφος δείχνει την σοβαρότητα με την οποία, εσείς, αντιμετωπίζεται τον προυπολογισμό του κράτους, όπου με κάθε μη σωστή ή εσκεμένα λανθασμένη πρόβλεψη οδηγήσατε τα τελευταία δύο χρόνια τους Έλληνες στην εξαθλίωση ενώ, εσείς, τρώτε με χρυσά ΚΟΥΤΑΛΙΑ.
    Να είσαι σίγουρος ότι, στο τέλος ξυρίζουν τον γαμπρό και η λεπίδα δεν είναι πάντα καλά.... ακονισμένη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. @ 7:06, Για τα δημοσιεύματα που σε λέει ο Αρίστος του onalert, δεν μας λές τίποτα...
    Και αυτά είναι εμμονές ??
    Λες να μην ξέρει το onalert που έβαλε πίνακες με στοιχεία για το μισθολόγιο??
    Να μας πεις εσυ τότε ρε ξερόλα ποιες θα είναι οι περικοπές, που τα ξέρεις όλα..
    Μπές και εκεί και γράψε τα σχόλια σου..
    Αντε ντε..
    Γιάννης ο Θεσσαλονικιός

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Θεσσαλονικιέ χαλαρά.
    Φαίνεται δεν ξέρεις να διαβάζεις γράφω "θα ήθελα να επισημένω ότι ο προυπολογισμός δεν σημαίνει απολύτως τίποτα για τη μισθολογική πολιτική που θα ακολουθηθεί (από την νυν ή από την κυβέρνηση που θα προκύψει μετά τις εκλογές) μετά την εφαρμογή του νέου μισθολογίου καθώς εύκολα μπορεί να αναπροσαρμοσθεί είτε αρνητικά είτε θετικά?"
    Φίλε μου μάντης δεν είμαι και δεν ξέρω που θα το πάνε οι κυβερνoύντες.
    Εγώ αμφισβήτησα τα αυθαίρετα στοιχεία του αρίστου, καθώς με αυτά που λέει εμφανίζει για το 2011 αυξήσεις στις μισθοδοσίες έως και 17% στο ΓΕΑ. Βάλτα κάτω (αν ξέρεις απλή αριθμητική)και θα δείς ότι έχω δίκιο.
    Οσο για τα άρθρα του ON ALERT αποτελούν εκτιμήσεις σύμφωνα με τις όποιες πηγές του και ως ένα σημείο είναι αποδεκτές, μέχρι βέβαια να επιβεβαιωθούν ή και να διαψευστούν.
    ΥΓ Για το που θα μπαίνω και που θα γράφω είναι δικό μου θέμα και κράτα τις υποδείξεις για τον εαυτό σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Αρίστο, "ξέχασες" ένα σχόλιό μου.
    Ξαναρωτώ λοιπόν, πως το 2011 αυξήθηκαν οι μισθοί (όπως ανέφερα στο ΓΕΑ) κατά 17% σε σχέση με το 2010, όταν περικόπηκαν επιδόματα και δώρα ?
    Θαύμα έγινε ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Αυτοί είναι οι προυπολογισμοί του ΠΑΣΟΚ, άλλα γράφουν και άλλα κάνουν.
    Τα λαμόγια πάντα έπαιζαν με τα νούμερα και βάπτιζαν το κρέας ψάρι.
    Έτσι και τώρα ετοιμάζουν μαχαίρι στους μισθούς των ένστολων, που τους έχουν τσακίσει σε αντίθεση με όλους τους άλλους των ΔΕΚΟ και των ρετιρέ, που ενάμισυ χρόνο δεν είχαν ούτε μια περικοπή.
    Και έχουμε εδώ τον ΠΑΣΤΟΚΟ που προσπαθεί να δικαιολογήσει το μεροκάματο και μας έχει μουρλάνει στην αμπελοφιλοσοφία και τις ερωτήσεις.
    ΕΣΕΤΑΙ ΗΜΑΡ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Όχι θαύμα αλλά.... PASOK statistics. Beny the Mentalist.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.