Μας πήραν και τα κάλαντα ...

Η 04.10.2009 δεν έχει σημαδέψει τη χώρα μόνον οικονομικά και προδοτικά. Την έχει σημαδέψει και από τη λαίλαπα του πολυπολιτισμού που εισήγαγε η κυβέρνηση του ΓΑΠ η συντιθέμενη από όλα αυτά τα ανθρωπάρια που ψήφιζαν ακρίτως και αδιακρίτως ό,τι σέρβιρε ο Μεγάλος Κανωνιέρης και το σκοτεινό ιερατείο των αλληλέγγυων. Το νομοσχέδιο για την πάταξη της εχθροπάθειας, η οποία δήθεν μαστίζει τον ελληνικό λαό, αποτελεί πνευματικό δημιούργημα του κ. Χάρη, προωθείται δε τώρα από τον κ. Μίλτο και τον πρώτο στην ιστορία της χώρας υφυπουργό Δικαιοσύνης κ. Πεταλωτή.


Διαβάστε την εισηγητική έκθεση και θα διαπιστώσετε ότι το εν λόγω νομοσχέδιο αποτελεί ένα βήμα για την προετοιμασία της χώρας να υποδεχθεί μία πολυπολιτισμική κοινωνία. Σήμερα ..
που το έθιμο θέλει τα παιδάκια να περνάνε από τις γειτονιές και να λένε τα κάλαντα των Χριστουγέννων εισπράττοντας ένα φιλοδώρημα, παρατηρείται το φαινόμενο να μας λένε τα κάλαντα οι μετανάστες σε ποσοστό 80%.
Πολλοί από αυτούς γνωρίζουν την ελληνική ως μητρική γλώσσα, αφού έχουν γεννηθεί και σπουδάζουν εδώ. Δεν γνωρίζουμε, όμως, αν είναι χριστιανόπουλα ή όχι. Αν δεν είναι χριστιανόπουλα, ασφαλώς και βλέπουν τα κάλαντα ως μία ευκαιρία να αποκομίσουν κάποιο χρηματικό ποσό για να περάσουν και αυτά με τους γονείς τους τις δύσκολες μέρες που βιώνουμε όλοι, αυτοί δε περισσότερο. Οπότε μιλάμε για υποκρισία.
Ο έλληνας είναι από τη φύση του φιλόξενος και δεν έχει ανάγκη σοσιαλιστικών παραινέσεων για να αποδεχθεί τη διαφορετικότητα του άλλου. Δεν θέλει, όμως, να του πατούν τον κάλο. Δεν ανέχεται να του απαιτούν να πληρώσει για να χτίσουν οι αλλόδοξοι δικό τους ναό. Ας τον χτίσουν μόνοι τους, όπως τους χτίζουν οι έλληνες στα πέρατα της γης, όπου έχουν μεταναστεύσει ή στα χωριά και στις πόλεις, όπου οι πιστοί εισφέρουν τον οβολό τους για την ανέγερση ορθόδοξου ναού. Ίσως κάτι τέτοιες αντιδράσεις έχει κατά νουν η κεντροαριστεροακροκεντροδεξιά κυβέρνηση του κ. Λουκά, εξ ου και προωθεί προς ψήφιση το νομοσχέδιο, το οποίο είχε ξεχαστεί για να πάρει τη θέση του το νομοσχέδιο για τα δημοψηφίσματα, ακολούθως δε το νομοσχέδιο για την προστασία των ζώων. Ίσως οι διαδικασίες για το τελευταίο να επισπεύδονται από τον πανέξυπνο υφυπουργό Δικαιοσύνης, επειδή έχει πάρει χαμπάρι τί ζώα είμαστε και θέλει να βελτιώσει τη ζωή μας.
Μας πήραν, λοιπόν, τις δουλειές στα χωράφια και στις πόλεις, όπως λέγεται, μας πήραν και τα κάλαντα. Και ως προς τις δουλειές, ας προσέχαμε. Τα κάλαντα, όμως, είναι έθιμο και όταν το υφαρπάζει κάποιος και εμείς δεν προσέχουμε, τα πράγματα γίνονται πολύ δύσκολα. Δεν είναι δουλειά ούτε ελεημοσύνη στα φανάρια των δρόμων.
Εκτός και το νομοσχέδιο περί εχθροπαθείας εισάγεται για να προστατεύσει εμάς από τους αλλοδαπούς, επειδή οι οξυδερκείς σοσιαλιστές βλέπουν πολύ μακρυά και αντιλαμβάνονται ότι σε 10 χρόνια ίσως είμαστε μειονότητα στον τόπο μας, οπότε θα χρήζουμε προστασίας.
Βλέποντας σήμερα τους αλλοδαπούς, αλλόθρησκους κατά κανόνα, να λένε τα κάλαντα σκέφτηκα αν μπορούν πια οι δάσκαλοι στα σχολεία να λένε «Εμείς οι Έλληνες….».
Αν αυτή η φράση εκστομίζεται στο μέλλον από τους δασκάλους ίσως και να εμπίπτει στον περί εχθροπαθείας νόμο της κυβέρνησης Λουκά.
Τελειώνοντας, υπενθυμίζω ότι ο όρος «εχθροπάθεια» δεν είναι καινούργιος. Υπάρχει στο άρθρο 196 του Ποινικού Κώδικα, το οποίο ορίζει «Κατάχρηση εκκλησιαστικού αξιώματος - Αρθρο 196 - Ο θρησκευτικός λειτουργός που κατά την ενάσκηση των έργων του ή δημόσια και με την ιδιότητά του προκαλεί ή διεγείρει τους πολίτες σε εχθροπάθεια κατά της πολιτειακής εξουσίας ή άλλων πολιτών τιμωρείται με φυλάκιση μέχρι τριών ετών».
Με την ψήφιση του νέου νόμου η εχθροπάθεια ως αδίκημα δεν θα έχει ως υποκείμενο μόνον τους ιερείς παντός δόγματος και θρησκείας. Θα έχει και εμάς τους λαϊκούς που δεν θα γουστάρουμε να μας δουλεύουν οι μουσουλμάνοι λέγοντάς μας τα κάλαντα.

Σωτήριος Καλαμίτσης

Σχόλια