"Το ΠΑΣΟΚ δεν είναι πια εδώ..έκλεισε τον ιστορικό του κύκλο"...

Για την εξέλιξη αυτή κύρια ευθύνη έχει ο Γιώργος Παπανδρέου, ο οποίος πρέπει να αποχωρήσει. "Αυτό αποτελεί αναγκαία συνθήκη για τη μετεξέλιξη του χώρου, αλλά όχι και αρκετή"....
Αυτά δηλώνει η "Νέα Σοσιαλδημοκρατική Συμφωνία" που συγκρότησαν πέντε πρώην στελέχη του ΠΑΣΟΚ, οι Γιώργος Θωμάς, Βαγγέλης Μαλέσιος, Στέφανος Μανίκας, Γιάννης Νικολάου και Μηνάς Σταυρακάκης, που προ μηνός παραιτήθηκαν από μέλη του Εθνικού Συμβουλίου. 
Στο ίδιο κείμενο που έστειλαν στην δημοσιότητα τονίζουν :


"Κάθε προσπάθεια να υπάρξει σημαντική συνιστώσα στο χώρο της σοσιαλδημοκρατίας θα έχει πιθανότητες επιτυχίας μόνο με νέα φυσιογνωμία, δομές και λειτουργίες. Απαλλαγμένη από το καθεστώς δυναστείας και ιδιοκτησίας, αλλά και από την επαχθή πολιτική κληρονομιά της διετίας" αναφέρουν και ζητούν άμεσα εκλογές.
"Η χώρα χρειάζεται επειγόντως αποτελεσματική κυβέρνηση.. δεν μπορεί να υπάρξει γόνιμη κυβερνητική λύση χωρίς πολιτική νομιμοποίηση.
Μόνο οι εκλογές μπορούν να αποκαταστήσουν την πολιτική τάξη και να εκφράσουν έγκυρα τη γνώμη των πολιτών στις νέες συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί.
Κάθε πρόταση που επιχειρεί να μεταθέσει τη λαϊκή ετυμηγορία, δημιουργεί εμπόδια στην αποτελεσματική διακυβέρνηση της χώρας και συντηρεί το σημερινό πολιτικό αδιέξοδο".

Σχόλια