Σε πείσμα της ανθρωποφαγίας του μνημονίου, ο Δήμος Πειραιά, ανοίγει μια μεγάλη ζεστή αγκαλιά, για τη γενιά των μεγάλων θυσιών και στερήσεων.

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι εορταστικές εκδηλώσεις στα Κέντρα Αγάπης και Αλληλεγγύης του Δήμου Πειραιά, οι οποίες έγιναν με πρωτοβουλία του Δημάρχου Πειραιά κ. Βασίλη Μιχαλολιάκου και της Αντιδημάρχου των Κέντρων Αγάπης και Αλληλεγγύης (ΚΑΠΗ) κ. Μελίνας Φύκια για τις άγιες ημέρες των Χριστουγέννων.
Στις εκδηλώσεις συμμετείχε η Φιλαρμονική του Δήμου Πειραιά, λαϊκό σχήμα καθώς και ο λαογράφος κ. Γ. Σκουλούδης, που διηγήθηκε στα «μεγάλα παιδιά» του Πειραιά, Ελληνορθόδοξα ήθη και έθιμα των Χριστουγέννων.
Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Βασίλης Μιχαλολιάκος, μιλώντας για τις εκδηλώσεις που έγιναν στα Κέντρα Αγάπης και Αλληλεγγύης, τόνισε:


« Η φροντίδα της τρίτης ηλικίας είναι βασική μας προτεραιότητα. Τις άγιες ημέρες των Χριστουγέννων ο Δήμος Πειραιά, ανοίγει μια μεγάλη ζεστή αγκαλιά, γεμάτη αγάπη και ανθρωπιά, για τη γενιά των μεγάλων θυσιών και στερήσεων.

Παρά τις δύσκολες οικονομικές συνθήκες, χωρίς να επιβαρυνθεί ο Πειραιώτης ούτε ένα ευρώ, σε κάθε Κέντρο Αγάπης και Αλληλεγγύης πραγματοποιήθηκε και μια
Χριστουγεννιάτικη γιορτή.

Οι Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις μας φέτος, έχουν μηδενικό κόστος και δεν είναι μόνο στην πλατεία Κοραή, αλλά είναι για το σύνολο του Πειραιά.

Εμείς εδώ στον Πειραιά, θέλουμε να μην υπάρχει ούτε ένας συνάνθρωπός μας, ο οποίος να μην έχει ούτε ένα πιάτο φαγητό όταν το χρειάζεται, να μην έχει ούτε ένα κρεβάτι καθαρό να κοιμηθεί, να μην έχει γιατρό και φάρμακα.

Με καθημερινή σκληρή προσπάθεια βελτιώνουμε την ποιότητα ζωής των ηλικιωμένων, με πραγματικό ενδιαφέρον και αγάπη, με ανθρωπιά και με αλληλεγγύη.»

Η Αντιδήμαρχος των Κέντρων Αγάπης και Αλληλεγγύης (ΚΑΠΗ) κ. Μελίνας Φύκια, τόνισε:

«Για πρώτη φορά εφέτος τα μέλη των Κέντρων Αγάπης και Αλληλεγγύης καλοσώρισαν τα Χριστούγεννα με τον δικό τους ξεχωριστό τρόπο μέσα από εκδηλώσεις εορταστικές με πλούσιο καλλιτεχνικό πρόγραμμα και με λαογραφικές αναφορές στα Ελληνορθόδοξα ήθη και έθιμα μας.

Σε αυτό το σημείο, θα ήθελα να αναφερθώ στα αισθήματα αγάπης και στις προσπάθειες του Δημάρχου μας κ. Β. Μιχαλολιάκου, ιδιαίτερα σε αυτές τις δύσκολες στιγμές που περνάμε, θέλει να προσφέρει ότι το καλύτερο στα μέλη των Κ.Α.Π.Η., ότι πραγματικά τους αξίζει.

Επίσης, με πρωτοβουλία του θα προσφερθεί στα μέλη, ένας δωρεάν περίπατος στην Κηφισιά και στην συνέχεια δωρεάν εισιτήρια για το θέατρο ARTS CENTER στο Χαλάνδρι, στην εορταστική συναυλία αγάπης «ΜΕΣΣΙΑΣ» της ΑΘΗΝΑΪΚΗΣ ΣΥΜΦΩΝΙΚΗΣ ΟΡΧΗΣΤΡΑΣ ΝΕΩΝ, στις 28 και 30 Δεκεμβρίου.

Σε αυτό το σημείο θέλω να ευχαριστήσω τους χορηγούς μας και για το ψυχαγωγικό πρόγραμμα και για την προσφορά των Χριστουγεννιάτικων εδεσμάτων, το προσωπικό και τους εθελοντές μας για τις προσπάθειές τους στην πραγματοποίηση αυτών των εκδηλώσεων.»

Σχόλια