Εγκαινίασαν το Κοινωνικό Παντοπωλείο

Εγκαινιάστηκε από τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμο το πρώτο Κοινωνικό Παντοπωλείο της φιλανθρωπικής εταιρείας «Αποστολή» της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών και του δήμου Μοσχάτου - Ταύρου.
Με τη δημιουργία του η Εκκλησία και η δημοτική αρχή φιλοδοξούν να προσφέρουν στήριγμα αγάπης σε δεκάδες οικογένειες αναξιοπαθούντων συμπολιτών μας που αντιμετωπίζουν σοβαρό πρόβλημα επιβίωσης.

Τα εγκαίνια του Κοινωνικού Παντοπωλείου, που βρίσκεται στην πλατεία Αττάλειας του δήμου Ταύρου, στην οδό Αθανασίου Διάκου, έγιναν το απόγευμα της Παρασκευής, προπαραμονή των Χριστουγέννων, παρουσία του Αρχιεπισκόπου αλλά και πλήθους κόσμου που παρέβλεψε τη βροχή και το τσουχτερό κρύο για να παραστεί στην τελετή.

Οπως ανέφεραν φορείς του δήμου, το παντοπωλείο θα λειτουργεί δύο φορές την εβδομάδα, κάθε Τρίτη και Πέμπτη, ενώ θα παραμένει ανοιχτό επί οκταώρου βάσεως, από τις 9 το πρωί έως τις 5 το απόγευμα.

Πρωταρχικός στόχος της πρωτοβουλίας αυτής, στην οποία πρωτοστατούν η Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών και ο δήμος Μοσχάτου - Ταύρου, είναι να καλυφθούν βασικές ανάγκες επιβίωσης των ασθενέστερων οικονομικά ομάδων (πολύτεκνοι, μονογονεϊκές οικογένειες με ανήλικα παιδιά, αλλά και μοναχικοί άνθρωποι που υποφέρουν και αναζητούν ένα ουσιαστικό στήριγμα τις κρίσιμες μέρες που διανύουμε) σε τρόφιμα και είδη καθαριότητας για χρονικό διάστημα τριών μηνών. Η επιλογή των οικογενειών θα γίνεται βάσει αυστηρών κοινωνικών κριτηρίων.

 «Οταν υπάρχει θέληση και η Πολιτεία στέκεται συμπαραστάτης στον αγώνα μας, η Εκκλησία μπορεί να προσφέρει αποτελεσματικά» τόνισε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος, ο οποίος προανήγγειλε τη δημιουργία περισσότερων κοινωνικών φορέων που θα παρέχουν σημαντική βοήθεια σε άπορους συνανθρώπους μας.

Ο δήμαρχος Μοσχάτου - Ταύρου Ανδρέας Ευθυμίου αναφέρθηκε κι αυτός στην αναγκαιότητα της δημιουργίας του Κοινωνικού Παντοπωλείου για την ενίσχυση των οικονομικά ασθενέστερων, ενώ, από την πλευρά του, ο γενικός διευθυντής της «Αποστολής» Κωνσταντίνος Δήμτσας δήλωσε: «Σε μια εποχή που η φτώχεια μαστίζει την κοινωνία, τα εισοδήματα των ανθρώπων συρρικνώνονται και ο κοινωνικός αποκλεισμός είναι εμφανής, η παρουσία της Εκκλησίας δίπλα στους ανθρώπους που έχουν ανάγκη καθίσταται αναγκαία και επιτακτική».
Στα εγκαίνια του Κοινωνικού Παντοπωλείου παρέστησαν ακόμη ο υφυπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας Αδωνις Γεωργιάδης, η Ολγα Κεφαλογιάννη και στελέχη του δήμου.
MΑΡΙΑ ΜΕΪΜΑΡΗ
Φωτ.: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΚΟΛΦΟΜΗΤΣΟΣ
espresso

Σχόλια