Πέμπτη, 29 Δεκεμβρίου 2011

Γερμανοί τουρίστες... ολίγον ρατσιστές;

Μία ματιά της πρόσληψης των Ελλήνων από τους Γερμανούς τουρίστες και η οριακή κατάσταση που δημιουργείται στον Έβρο εξαιτίας της μεταναστευτικής πολιτικής, κυριαρχούν στη σημερινή επισκόπηση. τύπου
Γερμανοί τουρίστες... ολίγον ρατσιστές; διερωτάται η εβδομαδιαία εφημερίδα Die Zeit σε ένα κείμενο απολογισμού του ανταποκριτή της στις Βρυξέλλες για την ευρωπαϊκή χρονιά που ολοκληρώνεται μεθαύριο. Μεταξύ άλλων, ο δημοσιογράφος καταγράφει εικόνες και απόψεις από την Αθήνα:
«Είμαι για πρώτη φορά στην Ακρόπολη. Η νευρικότητα είναι χειροπιαστή στην πόλη. Το ίδιο βράδυ θα συνέλθουν οι επικεφαλής των ευρωπαϊκών κυβερνήσεων στις Βρυξέλλες για να συζητήσουν για το κούρεμα του ελληνικού χρέους και ένα πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων για την Ελλάδα. Οι οδηγοί λεωφορείων απεργούν και οι τράπεζες φοβούνται μαζική έφοδο των πελατών τους αν κάτι πάει στραβά στις Βρυξέλλες. Οι άνθρωποι φοβούνται για τις οικονομίες τους και το μέλλον».
Ο αρθρογράφος αναφέρεται στην παρουσία Γερμανών τουριστών στο βράχο της Ακρόπολης και αναρωτιέται τι να λένε οι Γερμανοί γονείς στα παιδιά τους: «Ότι οι Έλληνες ζουν εις βάρος των Γερμανών και φοροδιαφεύγουν; Κάθε χρόνο επισκέπτονται την Ελλάδα περίπου 2,3 εκατομμύρια Γερμανοί. Είναι οι ίδιοι που λένε στις δημοσκοπήσεις ότι θα ήταν καλύτερο να αφήναμε τους Έλληνες να χρεοκοπήσουν; Ένα φαινόμενο που δεν το έχω καταλάβει μέχρι και σήμερα είναι το εξλης: Πώς μία χώρα στην οποία ταξιδεύουν και την οποία θαυμάζουν οι Γερμανοί έγινε μέσα σε μία νύχτα ένα κράτος-παρίας».
http://www.dw-world.de/dw/article/0,,15634622,00.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.