Παρασκευή, 23 Δεκεμβρίου 2011

ΔΕΝ ΑΛΛΑΞΕ ΤΙΠΟΤΑ..

Eνώ η Ελλάδα βυθίζεται οικονομικά και ο Έλληνας πολίτης έχει πλέον εξαθλιωθεί, oι Κρατούντες στο Υπουργείο Παιδείας, συνεχίζουν να παίρνουν αποφάσεις και να ενεργούν σαν να μην έχουν υπάρξει δραματικές αλλαγές στη χώρα μας.
Εξακολουθούν να στηρίζουν και να εξυπηρετούν ημέτερους, να συντηρούν την πελατειακή σχέση μοιράζοντας επιλεκτικά χρήματα του ελληνικού λαού, χωρίς καμία σκέψη για μείωση των δαπανών, οικονομία και χρηστή διαχείριση.

Πρόσφατα, για την παραγωγή των σχολικών βιβλίων, αντί να γίνει διεθνής διαγωνισμός όπως ορίζεται από το νόμο, η κυβέρνηση επέτρεψε να συσταθεί μια επιτροπή αξιολόγησης του ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΕΚΔΟΣΕΩΣ ΔΙΔΑΚΤΙΚΩΝ ΒΙΒΛΙΩΝ και με τη διαδικασία της διαπραγμάτευσης (ανάθεσης) αγόρασε από τρεις (3) ελληνικές εταιρείες 9.915 τόνους χαρτιού έναντι του ποσού των 10.494.973,00 ευρώ, πλέον ΦΠΑ 23%, ήτοι 2.500,000 ευρώ.
Δηλαδή, με την ακριβότερη, σχεδόν, τιμή της αγοράς. Σύμφωνα με υπολογισμούς που κάναμε, το Δημόσιο ζημιώθηκε περίπου 2.500.000,00 ευρώ από την καθαρή αξία του προϊόντος και 2.500.000,00 ευρώ από το ΦΠΑ που δεν θα κατέβαλλαν εάν γινόταν απ’ ευθείας εισαγωγή του χαρτιού από τον Ο.Ε.Δ.Β, ως είθισται. Και εδώ τίθεται το ερώτημα: Οι κύριοι της επιτροπής δεν φρόντισαν να ενημερωθούν για τις τιμές της αγοράς;
Ποιος ευθύνεται για αυτή την κατάληξη; Γιατί επιτρέπεται να γίνεται αυτή η κατασπατάληση του δημοσίου χρήματος;
Επίσης πληροφορηθήκαμε ότι, με το πρόσχημα της ανάπτυξης της φιλαναγνωσίας στις μικρές ηλικίες, το Υπουργείο Παιδείας έθεσε υπό την αιγίδα του μια δράση ενός επιχειρηματία εκδότη για το αναφερθέν πρόγραμμα ανάπτυξης της φιλαναγνωσίας. Και δεν έμεινε μόνο εκεί αλλά προώθησε εγκυκλίους στις σχολικές μονάδες προτρέποντας τους εκπαιδευτικούς να δηλώσουν συμμετοχή στη συγκεκριμένη δράση. Οι μαθητές που δήλωσαν συμμετοχή (και ήδη υπερβαίνουν τις 35.000) θα προβούν σε αγορά βιβλίων της συγκεκριμένης εκδοτικής επιχείρησης που θα αποφέρει, τουλάχιστον 500.000,00 ευρώ έσοδα.
Εν προκειμένω, είναι πρόδηλο ότι η απόφαση είναι παράνομη και αντισυνταγματική.
Δημιουργεί αναστάτωση σε ένα ολόκληρο επαγγελματικό κλάδο και αντιπαλότητα που δεν ευνοεί την επαγγελματική ειρήνη και τον υγιή ανταγωνισμό.
Οι φορείς του βιβλίου έχουν ζητήσει επανειλημμένα συνάντηση με την Υπουργό Παιδείας για να της εκθέσουν τα προβλήματα στο χώρο του βιβλίου, να καταθέσουν προτάσεις για τη βελτίωση της παιδείας στη χώρα μας και ειδικότερα σε ό,τι αφορά το βιβλίο και την ανάπτυξη της αναγνωσιμότητας. Αλλά μέχρι σήμερα η κυρία Υπουργός φαίνεται να μην ενδιαφέρεται για τις απόψεις των εκπροσώπων των επαγγελματιών του χώρου.
Οι Έλληνες εκδότες καταγγέλλουμε τις ενέργειες αυτές και ζητάμε:
1) Να δημοσιοποιήσει το Υπουργείο την πλήρη ανάλυση του κόστους παραγωγής, καθώς και τις ποσότητες των σχολικών βιβλίων της τρέχουσας σχολικής χρονιάς, καθώς επίσης συγκριτικά στοιχεία προηγούμενων ετών και να δοθούν εξηγήσεις γιατί δεν είναι ακόμη έτοιμα όλα τα βιβλία.
2) Να γίνει έρευνα για τυχόν ευθύνες υπηρεσιακών παραγόντων πάνω στα δύο συγκεκριμένα θέματα και να τιμωρηθούν αν ευθύνονται. 
ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΕΚΔΟΤΩΝ ΒΙΒΛΙΟΥ
Θεμιστοκλέους 73
106 83 Αθήνα
Τηλ.: 2103303942, 2103302523
Fax: 2103301956
www.sekb.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.