ΠΑΙΖΟΥΝ ΜΕ ΤΟΝ ΠΟΝΟ ΜΑΣ (ΑΝΤΙΜΝΗΜΟΝΙΑΚΟΙ)

Γράφει ο ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ Γ. ΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΣ
ΤΑΞΙΑΡΧΟΣ ΠΟΛΕΜΙΚΗΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ ε.α.
Έχουν περάσει περίπου δυο χρόνια αφότου, η προηγούμενη κυβέρνηση, του αντιεξουσιαστή στην εξουσία πρωθυπουργού, συνυπέγραψε τη δανειακή σύμβαση (μνημόνιο) με την τρόικα (Ευρωπαϊκή Ένωση, Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα). Λέγοντας μας ότι αυτή είναι η μόνη λύση για την σωτηρία της Ελλάδας, να μη χρεοκοπήσει, για να έχει χρήματα να πληρώσει μισθούς και συντάξεις, δεν υπήρχε τίποτε άλλο, μόνο αυτό. Θυμάμαι τον αρχηγό μικρού κόμματος να λέει ότι, εγώ ψήφισα μόνο το πρώτο άρθρο, για να πληρωθούν μισθοί και συντάξεις (μας λυπήθηκε) για τη «φουκαριάρα τη μάνα του» θα έλεγα εγώ.


Δεν γνωρίζαμε τι θα έπρεπε να δώσουμε στους δανειστές μας (εθνική κυριαρχία, εδάφη;) προκειμένου να μας δανείσουν. Σιγά – σιγά μαθαίνουμε τι υποχρεώσεις αναλάβαμε. Να μη ξεχνάμε, ότι η προηγούμενη κυβέρνηση, πήρε τις εκλογές το 2009, λέγοντας ότι λεφτά υπάρχουν, μετά έγινε λεφτά υπήρχαν και μετά που πήγαν τα λεφτά; Αυτός που τα έψαχνε τελικά τα βρήκε στις τσέπες των μικρομεσαίων και των μη προνομιούχων. Στις τσέπες μας. Με σκληρά και άδικα μέτρα. Η σπατάλη όμως του δημοσίου χρήματος συνεχίζεται.

Από τότε συνεχώς νέα μέτρα, επιβάρυναν ακόμα περισσότερο τους μικρομεσαίους οδηγώντας σε μια ατελέσφορη πολιτική, σε έναν φαύλο κύκλο, σαν το σκύλο που κυνηγάει την ουρά του. Πολλοί οικονομολόγοι έλεγαν ότι, αυτό δεν οδηγεί πουθενά, αλλά που να ακούσουν, οι κυβερνώντες είχαν αναλάβει το ρόλο του σωτήρα της Ελλάδας με τη «βοήθεια» του μνημονίου, ψηφίζοντας τα καταστροφικά νομοσχέδια ένα πίσω από το άλλο, βυθίζοντας τη χώρα στην ύφεση.

Και αφού έχουν περάσει δυο χρόνια και η Ελλάδα πάει από το κακό στο χειρότερο, εμφανίζονται τώρα οι νεκροθάφτες της Ελλάδας και κάνουν κριτική στον εαυτό τους, για τα δυο καταστροφικά χρόνια για την Ελλάδα, στα οποία συμμετείχαν και οι ίδιοι με τις ενέργειες τους ως Υπουργοί, σε ιδιαίτερης μάλιστα σημασίας υπουργεία.

Με πρώτον και καλύτερο, τον κ. Χρυσοχοΐδη, παιδί του παπανδρεικού συστήματος, τον Υπουργό που «εξολόθρευσε» την «17η Νοέμβρη», μετά από ένα τυχαίο περιστατικό, ο «δυναμικός» Υπουργός που τον ανέβασαν τα «αντικειμενικά» ΜΜΕ στα ύψη, τον έκαναν θεό, αφού έφυγε τρέχοντας από το Υπουργείο ΠΡΟ.ΠΟ, μετά την απροσδόκητη δολοφονία του Υπασπιστή του, ανέλαβε ένα από τα πιο σημαντικά υπουργεία στο οποίο δε προσέφερε τίποτα.
Ο παραπάνω κύριος λοιπόν, είπε στους «Νέους Φακέλους» του ΣΚΑΪ. «Έπρεπε να αποφύγουμε το μνημόνιο να εξασφαλίσουμε τον γρήγορο δανεισμό της χώρας για να μην οδηγηθούμε σε αυτού του είδους τις εξελίξεις». Επιρρίπτει ευθύνες στην κυβέρνηση Παπανδρέου !!!!!!! (ο ίδιος δεν ήταν μέλος;), σημειώνοντας πως «από τη στιγμή που μπήκαμε στο Μνημόνιο δεν διαπραγματευτήκαμε σωστά και βέβαια αποδειχθήκαμε πλήρως ανίκανοι στην διαχείριση των υποχρεώσεων που είχαμε αναλάβει».
Άλλα έλεγε όμως πριν. Ένα μόνο δείγμα από τα πολλά για το μνημόνιο.
Υπέρ της προσφυγής στην λαϊκή ετυμηγορία, στην περίπτωση που αποδοκιμαστεί το μνημόνιο (αυτό που θα έπρεπε να αποφύγουμε) στις αυτοδιοικητικές εκλογές, τάχθηκε ο υπουργός Ανάπτυξης Μιχ. Χρυσοχοΐδης, «Εάν το πολιτικό μήνυμα της Κυριακής είναι, αποδοκιμάζουμε το σχέδιο διάσωσης, το μνημόνιο δηλαδή όπως λένε οι λεγόμενοι αντιμνημονιακοί, είναι προφανές ότι υπάρχει πρόβλημα», συνέντευξή στον ραδιοφωνικό σταθμό «Φλας» στις 6/11/2010.

Αυτό σημαίνει συνεπέστατη πολιτική, ένας κορυφαίος υπουργός να παραδέχεται ότι εγκλημάτησε μαζί με το κόμμα του κατά του ελληνικού λαού, χωρίς αιδώ, χωρίς ντροπή και μάλιστα να ζητά και μεγάλες θέσεις.

Αλλά βέβαια, τώρα πρέπει να συγκινήσει το λαό, να του δείξει ότι είναι μαζί του, ότι τον συμπονά, είναι το παιδί του λαού. Αφού ξωπέταξαν τον Γιώργο, (καλός Πρωθυπουργός αλλά για άλλη χώρα! Για καμιά Σουηδία, για καμιά Δανία, για καμιά Νορβηγία, σύμφωνα με άρθρο του Γ. Παπαχρήστου, ΝΕΑ (05/11/2011), θέλει αυτός να πάρει τη θέση του, όλο το ανάθεμα στον προηγούμενο, αυτόν που τους κορόιδεψε, όλοι οι άλλοι γύρω του, ήταν μικρά παιδάκια δεν γνώριζαν τίποτα, η Μάρθα Βούρτση και ο Βασιλάκης Καΐλας, παρασύρθηκαν.

Δε με παίρνει ο χώρος για να αναφερθώ και σε άλλους κωλοτούμπες, εμφανίστηκαν πολλοί βλέπετε τώρα τελευταία, ο παραπάνω όμως είναι ένα αντιπροσωπευτικό δείγμα.

Αφού τέλος πάντων παραδέχτηκε το λάθος του, γιατί δε ζητά συγγνώμη από τον Ελληνικό λαό, να παραιτηθεί και να πάει στο χωριό του, η σε κανένα μοναστήρι για να ζητήσει συγχώρεση, για τα άθλια ψέματα που μας είπε και για αυτά που έκανε μέχρι σήμερα και έχουν φέρει το λαό στην απόγνωση, να μην τον ξαναδούμε και να μας αφήσει στη δυστυχία μας.

Αλλά όμως μένει ως μέλος μιας κυβέρνησης, που συνεχίζει την ίδια ατελέσφορη πολιτική, χωρίς πρόγραμμα και χωρίς έργο, η καρέκλα είναι γλυκιά, ξέρει αυτός όπως και οι άλλοι όμοιοι του, να χειρίζονται τον λαό, τον κτυπάνε στο θυμικό του και περιμένουν τη ψήφο του

Ποιος θα πληρώσει τελικά, για το μεγάλο έγκλημα κατά της χώρας; αλλά δυστυχώς, οι τύποι αυτοί, όχι μόνο δεν πληρώνουν, αλλά έχουν το θράσος να μας κυβερνούν ακόμα, ως αναντικατάστατοι, το ζήτημα είναι ως πότε θα τους ανεχόμαστε εμείς. Ζω με την ελπίδα ότι, κάποτε θα λειτουργήσει η δικαιοσύνη στην Ελλάδα και για τους πολιτικούς, ώστε οι ένοχοι να πληρώσουν για τις πράξεις τους.

Σχόλια