ΠΟΙΟΙ ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ;

Διάβασα πολύ προσεχτικά την Κυριακάτικη παρέμβαση του τέως Προέδρου της Δημοκρατίας, Κωστή Στεφανόπουλου, στην εφημερίδα «Καθημερινή». Σέβομαι το πρόσωπο, αναγνωρίζω πως πρόκειται για έναν «μετρημένο» άνθρωπο, ωστόσο, δεν μπορώ να αυτολογοκριθώ και να μην εκφράσω δημόσια τις ενστάσεις μου.
Γράφει ο κ. Στεφανόπουλος: «Συνταγές σωτηρίας υποστηρίζονται από διάφορες και διαφορετικές πλευρές,
αλλά καμία δεν θέτει ως υπέρτερο στόχο την προβολή του εθνικού συμφέροντος έναντι του κομματικού. Αντιθέτως». Επισημαίνει, όμως, και κάτι ακόμα ότι οι εκλογές δεν εξυπηρετούν το συμφέρον της χώρας
Διαφωνώ, διότι ένα μέρος της κυβέρνησης (οι υπουργοί που προέρχονται από το χώρο του ΠΑΣΟΚ δηλαδή) δεν παράγει πολιτική, δεν προωθεί το πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων και αναλώνεται σε συζητήσεις επί συζητήσεων για τη διαδοχή στο κόμμα της πλειοψηφίας.
Ακόμα και οι «μυστικοί δείπνοι» ή οι επαφές των επίδοξων διαδόχων του Γιώργου Παπανδρέου, γίνονται σε κυβερνητικά κτίρια και όχι στα πολιτικά τους γραφεία ή στην Ιπποκράτους.
Επιπλέον, όσοι παραχωρούν συνεντεύξεις αναφέρονται ως επί τo πλείστον στα εσωκομματικά ζητήματα, κλείνοντας με αυτόν τον τρόπο το μάτι στο κομματικό ακροατήριο και όχι στο σύνολο των Ελλήνων που αγωνιά για την επόμενη ημέρα.
Και κάτι ακόμη.
Ο κ. Στεφανόπουλος δείχνει να μην έχει εμπιστοσύνη στην κρίση του ελληνικού λαού. Και όμως δεν είναι πολύς ο καιρός που πέρασε από τη στιγμή που οι Έλληνες πολίτες δρομολόγησαν πολιτικές εξελίξεις που φαίνεται ο ίδιος να επικροτεί. Πως ένας έμπειρος πολιτικός, όπως ο τέως Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ζητά παραμονή της σημερινής κυβέρνησης «ειδικού σκοπού» μέχρι το τέλος της θητείας της προηγούμενης κυβέρνησης, αμφισβητώντας ευθέως τις διαδικασίες που δρομολογήθηκαν υπό τον Κάρολο Παπούλια;

Άλλωστε η λαϊκή ετυμηγορία είναι προαπαιτούμενο για τη διακυβέρνηση της χώρας από μια ισχυρή κυβέρνηση που θα διαθέτει νωπή εντολή. Ας αφήσουμε, λοιπόν, στην άκρη τις συμβουλές και τις παραινέσεις και ας δώσουμε τη δυνατότητα στους πολίτες να εκφραστούν.

Σχόλια