Παπαδήμο, πες αλεύρι

«Παπαδήμο, πες αλεύρι» λένε πια μετά τις ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις που πυροδότησαν όσα συνέβησαν στο χθεσινό υπουργικό συμβούλιο. Το αυριανό ραντεβού του διορισμένου πρωθυπουργού με τον πρόεδρο της Ν.Δ. Αντώνη Σαμαρά θα καθορίσει το μέχρι πότε μπορεί να σταθεί αυτή η κυβέρνηση. Χθες πάντως, στη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, επιβεβαιώθηκε ότι ο κ. Παπαδήμος δεν έχει περιθώριο για τίποτα πέραν των απολύτως συμφωνημένων μεταξύ των τριών αρχηγών που στηρίζουν την κυβέρνησή του, αν και θα επιθυμούσε να αυξήσει τις αρμοδιότητές του, αλλά και τον χρόνο πρωθυπουργίας του.

Ο κ. Σαμαράς διαμηνύει ότι εμμένει στους όρους της συμφωνίας των τριών αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Παράλληλα, στη Συγγρού μπορεί να μην κοιμούνται αγκαλιά με το ημερολόγιο, αλλά πλέον το έχουν ανοίξει και το μόνο που συζητούν είναι μια μικρή παράταση έως τα μέσα Μαρτίου. Ο κ. Σαμαράς άλλωστε αναμένεται να σημειώσει στον πρωθυπουργό ότι οι εκλογές αποτελούν δικλίδα ασφαλείας για την ομαλή λειτουργία της κυβέρνησης.

Ο κ. Παπαδήμος, διαπιστώνοντας και χθες στο υπουργικό ότι είναι «όμηρος» των εσωκομματικών εξελίξεων και της ασυνεννοησίας που επικρατεί, επιχειρεί να ρίξει στο τραπέζι το τελευταίο του χαρτί, απειλώντας ακόμη και με ηρωική έξοδο. Ενα τέτοιο σενάριο που θα σημάνει εκλογές διευκολύνει τον κ. Παπανδρέου, που δεν θέλει να ξεκολλήσει από την καρέκλα του αρχηγού του ΠΑΣΟΚ, έστω και αν κάποιοι δεν χωράνε στο «κόμμα» του.

Οι συναντήσεις του διορισμένου πρωθυπουργού με τους άλλους δύο αρχηγούς δεν κρύβουν καμιά έκπληξη, μια και το δίδυμο Παπανδρέου - Καρατζαφέρη χτίζει εδώ και εβδομάδες την παράταση του βίου της κυβέρνησης.

Το έναυσμα για τη σχετική συζήτηση χθες στο υπουργικό έδωσε ο υπουργός του ΛΑΟΣ Μ. Βορίδης. «Εμείς είμαστε υπέρ της παράτασης του βίου της κυβέρνησης. Αν είναι να πάμε σε εκλογές στις 19 Φεβρουαρίου, δεν έχει νόημα να το συζητάμε» είπε αναφερόμενος στην πρόταση για μείωση των επικουρικών συντάξεων, προτείνοντας επιπλέον «αναμόρφωση του σχήματος».

Αντιστοίχως, ο Δ. Αβραμόπουλος υποστήριξε ότι οι υπουργοί συμμετέχουν και συμβάλλουν στο έργο της κυβέρνησης, αλλά ως εκεί που έχει συμφωνηθεί με τους πολιτικούς αρχηγούς, παραπέμποντας για όποια άλλη πρωτοβουλία σε νέα συζήτηση μαζί τους.

Στριμωγμένος ο κ. Λουκάς Παπαδήμος, υποστήριξε ότι στη συμφωνία μεταξύ των αρχηγών δεν μπήκε ρητή ημερομηνία. «Υπάρχουν βέβαια πολιτικοί αρχηγοί που μιλούν για συγκεκριμένη ημερομηνία και αυτό το μείζον ζήτημα της θητείας της κυβέρνησης και των αρμοδιοτήτων θα το συζητήσω σύντομα σε συναντήσεις που θα έχω με τους πολιτικούς αρχηγούς» είπε.

Η παραδοχή του ωστόσο ότι «η κυβέρνηση δεν είναι αορίστου χρόνου», αλλά και ότι πρέπει παράλληλα να σταματήσει η συνεχής εκλογολογία γιατί προκαλεί ζημιά ερμηνεύτηκε ως περιθώριο παράτασης, αφού ο ίδιος έχει ισχυριστεί ότι δεν βλέπει εκλογές στις 19 Φεβρουαρίου, όχι όμως δραματική παράταση του βίου της κυβέρνησης.

Σήμερα στις 13.00 συνεδριάζει το υπουργικό συμβούλιο με θέματα Δικαιοσύνης.
Εφημερίδα "ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ"

Σχόλια

  1. Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΔΕΝ ΠΕΦΤΕΙ ΕΤΣΙ. Η΄ ΠΑΡΑΙΤΕΙΤΑΙ Η΄ ΕΝΑ ΚΟΜΜΑ ΚΑΝΕΙ ΠΡΟΤΑΣΗ ΜΟΜΦΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΟΧΗ ΨΗΦΟΥ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗΣ. ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΑΕΙ ΚΑΙ ΜΕΧΡΙ ΤΟ 2013.
    ΗΤΑΝ ΛΑΘΟΣ Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΗΣ ΝΔ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Συμφωνώ απόλυτα με τον αεροπόρο.
    Μην ξεχνάτε οτι το ΠΑΣΟΚ έχει την δεδηλωμένη που επιβεβαιώθηκε πρόσφατα.
    Κάτι τέτοιο πέταξε και ο Βενιζέλος σήμερα στη Βουλή με μόνο αντιδράσαντα τον Καρατζαφέρη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.