Έργα υγείας του ΕΣΠΑ στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας

Συνάντηση εργασίας, πραγματοποιήθηκε απόψε στα γραφεία της «Ενδιάμεσης Διαχειριστικής Αρχής» Π.Κ.Μ. με θέμα: «Έργα υγείας του ΕΣΠΑ στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας».
Στη σύσκεψη μετείχαν ο Υφυπουργός Υγείας, Δημήτρης Βαρτζόπουλος, ο Αναπληρωτής Περιφερειάρχης Π.Κ.Μ., Διονύσης Ψωμιάδης, ο Αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης Π.Κ.Μ, Ευθύμιος Φωτόπουλος και εκπρόσωποι της Ε.Δ.Α.- Π.Κ.Μ.


Συζητήθηκαν και αναλύθηκαν θέματα που αφορούν σε επενδυτικές ενέργειες στον τομέα της Υγείας, έγινε καταγραφή της υπάρχουσας κατάστασης και κατατέθηκαν προτάσεις για την υλοποίηση καινοτόμων προγραμμάτων για το σύνολο της Π.Κ.Μ.

Μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης, ο Υφυπουργός Υγείας, Δημήτρης Βαρτζόπολος δήλωσε: «Έγινε μία πολλή ουσιαστική κουβέντα με τους επικεφαλείς της «Ενδιάμεσης Διαχειριστικής Αρχής -Π.Κ.Μ. Εξίσου σημαντικό όμως ήταν το γεγονός πως από πολιτικής πλευράς έγινε μία βαθιά και ουσιαστική συζήτηση με την πολιτική ηγεσία της Π.Κ.Μ. σε υψηλότατο επίπεδο. Το γεγονός αυτό αποδεικνύει «πολύ απλά» πως η Π.Κ.Μ. πρωτοπορεί σε ολόκληρη τη χώρα και θα πρέπει να αποτελέσει παράδειγμα προς μίμηση».

Ο Αναπληρωτής Περιφερειάρχης Π.Κ.Μ., Διονύσης Ψωμιάδης από τη μεριά του τόνισε: «Επιτέλους ήρθε ένας άνθρωπος στην Περιφέρεια που έχει την ικανότητα να μας διδάξει αλλά και τη διάθεση να ενημερωθεί για πράγματα που πιθανότητα να μην είχε την πλήρη γνώση. Το κυριότερο όμως από όλα είναι πως ο Υπουργός, ήρθε εδώ για να βοηθήσει. Ήταν «ανθρωπίνως» ότι καλύτερο έχει περάσει από εμάς και το τονίζω «αυτό» καθώς όλοι γνωρίζουν πως δεν μου αρέσουν οι πολιτικοί. Ο κ. Βαρτζόπουλος απέδειξε για ακόμα μία φορά, πως είναι άνθρωπος, γνωρίζει τα προβλήματα, θα βρίσκεται πάντα κοντά σε αυτά και ιδιαίτερα κοντά στην Περιφέρεια μας. Καταλήγοντας θα ήθελα με τη δήλωση μου, να εισακουστώ σε όλο τον πολιτικό κόσμο: Η μοναδική μας ελπίδα για την επίλυση όλων των προβλημάτων είναι η τοπική αυτοδιοίκηση. Αρκεί να της παρασχεθεί οικονομική και διοικητική αυτοτέλεια».

Ο Αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης, Ευθύμιος Φωτόπουλος υπογράμμισε: «Η σημερινή συνάντηση ήταν «αυτό» ακριβώς που έλλειπε από τον τομέα της Υγείας. Δυστυχώς μέχρι σήμερα, η ιστορία αποδεικνύει, πως όλοι προγραμματίζουμε, όλοι συζητάμε και κανένας δεν αποφασίζει. Η έλευση του Υπουργού στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και η συνεργασία με την «Ενδιάμεση Διαχειριστική Αρχή» έβαλε ακριβώς αυτό το «ελατήριο» το οποίο θέλαμε. Να ξεκολλήσουμε από τις συζητήσεις και μόνον, και, να μεταβούμε στην υλοποίηση των πραγμάτων. Πιστεύω πως ήταν μία πάρα πολύ εποικοδομητική η συζήτηση και τα αποτελέσματά της, σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα θα είναι ορατά. Θέλω να συγχαρώ τον Υπουργό για αυτή του την επίσκεψη καθώς μέσα στο φόρτο εργασίας που έχει, έβαλε ως πρώτο στόχο και προσωπικό του μέλημα να ξεμπλοκάρουν τα προβλήματα στον τομέας της Υγείας στην Περιφέρεια μας, σε συνεργασία με την «Ενδιάμεση Διαχειριστική Αρχή. Του εύχομαι καλή δύναμη και καλό κουράγιο από και δω πέρα και για τη συνέχεια του έργου του».

Σχόλια