Παρασκευή, 30 Δεκεμβρίου 2011

Ν. Νικολόπουλος: «Συσκέφτηκαν για την υγεία, χωρίς τους…γιατρούς!»

Απίστευτο και όμως Eλληνικό!
Τελικά οι… εναπομείναντες εκπρόσωποι του «συστήματος» ΠΑΣΟΚ είναι εδώ και συνεχίζουν ακόμα και σήμερα να μας εκπλήσσουν, με τον μοναδικό τρόπο που τόσο καλά γνωρίζουν. Συγκεκριμένα, έγινε προ ημερών στο ΙΚΑ της Πάτρας σύσκεψη με τον Πρόεδρο του νέου Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας κ. Γεράσιμο Βουδούρη χωρίς ωστόσο να προσκληθούν οι εφαρμοστές του νέου θεσμού, δηλαδή, οι γιατροί(!).

Όπως αναφέρει σε σχετική ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή ο Βουλευτής Αχαΐας της ΝΔ, Νίκος Νικολόπουλος, προς τους συναρμόδιους υπουργούς Εργασίας και Υγείας, «Ο νέος Οργανισμός, που θα απορροφήσει εν πρώτοις τέσσερα μεγάλα ασφαλιστικά ταμεία και στη συνέχεια περισσότερα, παρουσιάζει ήδη πολλές αδυναμίες, κυρίως σε επίπεδο συνταγογραφήσεων. Επιπλέον, κάθε νέο εγχείρημα επιβάλλει τη συνεννόηση και τη συνεργασία όλων των εμπλεκομένων, για αυτό και έπρεπε να κληθούν στη σύσκεψη οι γιατροί, οι οποίοι διαπιστώνουν τις αδυναμίες του συστήματος και θεωρούν ανεπαρκή και ανεφάρμοστο τον νέο Οργανισμό, αφού καταργούνται και οι ελάχιστες κοινωνικές παροχές, ενώ ισοπεδώνονται οι ασφαλισμένοι.»
Μεταξύ άλλων, ο Τομεάρχης Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης της ΝΔ, ζήτησε από τον κ. Λοβέρδο και τον κ. Κουτρουμάνη, δυο εκ των θεμελιωτών της…δεδομένης «πράσινης ανάπτυξης» στη χώρα μας, να κάνουν γνωστούς τους λόγους για τους οποίους επέλεξαν να προχωρήσουν τα θέματα στη συγκεκριμένη σύσκεψη αποκλείοντας τους γιατρούς, ενώ ταυτόχρονα ο ίδιος απαίτησε από τους συναρμόδιους υπουργούς να απαντήσουν και στο αν σκέπτονται να επανεξετάσουν σοβαρά την επόμενη φορά τον σχεδιασμό του συστήματος με βάση τις πραγματικές ανάγκες που υπάρχουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.