Τρίτη, 20 Δεκεμβρίου 2011

Το Μνημόνιο δεν επιτρέπει την παράταση των δανείων του ΤΕΜΠΜΕ

Ομολογεί τα λάθη που εμπεριέχονται στο Μνημόνιο ο Υπουργός Περιφερειακής Ανάπτυξης & Ανταγωνιστικότητας κ. Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, απαντώντας σε ερώτηση του βουλευτή Βοιωτίας της Νέας Δημοκρατίας κ. Μιχάλη Γιαννάκη για την δυνατότητα παράτασης των δανείων που χορηγήθηκαν άτοκα με την εγγύηση του ΤΕΜΠΜΕ από την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας.
Στην απάντησή του ο αρμόδιος Υπουργός επικαλείται τον περιορισμό της δυνατότητας επέκτασης της εγγυοδοσίας που επιβάλλει στο Κράτος το Μνημόνιο,
αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι «τα υπόλοιπα των εγγυημένων δανείων σήμερα (1,6 δις €) ξεπερνούν το ανώτατο όριο της χώρας μας, σύμφωνα με τα ισχύοντα δεδομένα του Μνημονίου», ενώ παραθέτει στην απάντησή του σειρά προσκομμάτων που εμποδίζουν την παράταση των δανείων, όπως η απροθυμία των Τραπεζών.

«Με την υπογραφή του στο πρώτο Μνημόνιο, ο κ. Υπουργός «ξεφούσκωσε» το σωσίβιο ρευστότητας που έδωσε η προηγούμενη κυβέρνηση σε χιλιάδες μικρομεσαίες επιχειρήσεις και σήμερα δηλώνει αδύναμος να παρατείνει την αποπληρωμή των άτοκων δανείων του ΤΕΜΠΜΕ. Τουλάχιστον, έστω και αργά, συνειδητοποίησε τι υπέγραψε» ανέφερε ανταπαντώντας ο Μιχάλης Γιαννάκης, με αφορμή την απάντηση του Υπουργού στο αίτημα παράτασης των χορηγηθέντων δανείων του ΤΕΜΠΜΕ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.